Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
agroinfo_ro_header_big_homepage_728x90
Reclama header after big part 3

Recolta la PORUMB din SUA va fi MAI MARE

Publicat: 13 noiembrie 2016 - 15:16
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ministerul Agriculturii din SUA, USDA, și-a modificat, din nou, prognoza lunară pentru recolta la porumb 2016/17, contrar așteptărilor comercianților. 

În noua prognoză se vorbește despre 386,8 mio t sau 15,226 mrd bușeli, această estimare fiind cu 4 mio mai mare decât cea din octombrie. Cauza este o producție medie mai mare, producție estimată acum la 175,3 bușeli/acru.

În același tip, consumul intern estimat, atât în ceea ce privește fabricarea etanolului, cât și a furajelor, crește. Cu toate acestea, plusul estimat pentru recoltă depășește consumul, astfel încât stocurile finale din SUA ar putea ajunge la 61,1 (octombrie: 58,9) mio t.

Exporturile din SUA ar urma să rămână, conform datelor ministerului, neschimbate: 56,5 mio t. Prețul de producător a fost corectat cu câte 5 cenți în sus, și este acum între 3,00 și 3,60 USD/bușel. Prețurile de la începutul sezonului au fost pește așteptări, comentează reprezentanții USDA modificarea făcută.

porumb-depozitat_b

La nivel mondial, estimarea privind producția de porumb a crescut cu 4,8 mio t, fiind acum de 1,031 mrd t. O recoltă mai mare se preconizează în Ucraina, unde guvernul anunțase la început de noiembrie producții record. Pentru celelalte țări, estimările rămân neschimbate.
Rusia și Ucraina ar urma să exporte mai mult porumb. Pentru Ucraina, ministerul estimează exporturi de 18 mio t, în timp ce pentru Rusia nu au fost numite cifre exacte.

Și consumul mondial de porumb crește, ajungând la 1,022 mrd t (plus 2,8 mio t), conform estimărilor USDA. Astfel, producția crește cu mult mai mult decât consumul, ceea ce va duce la o mărire a stocurilor. Stocurile globale la 31 august 2017 ar urma să fie de 218,3 (plus 1,4) mio t. Stocuri mai mari se vor găsi, în ciuda exporturilor crescute, în Rusia și în Ucraina. Cifrele pentru UE rămân neschimbate față de luna precedentă.
(sursa: agrarticker.de)

Vizualizat: 1650 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

CEL MAI NOROCOS VIZITATOR DE LA AGROMALIM 2017

CEL MAI NOROCOS VIZITATOR DE LA AGROMALIM 2017

CONSTANTIN PETRAŞ, din Arad, este cel mai nororcos vizitator al Târgului Agromalim din 2017. Acesta a câştigat o junincă gestantă din rasa Bălţată Românească, oferită de Camera de Comerţ Arad, cu sprijinul Revistei FERMA, care a fost sponsor al marelui premiu.
Interviu cu:
CONSTANTIN PETRAŞ
RODICA PETRAŞ
GHEORGHE SĂPLĂCAN, director SCDCB Arad

Reporter Agroinfo: Violeta Mâţ
Operator imagine: Claudiu Borobei

Rapiţa, cultura anului în Arad! Daniela Herţeg continuă tradiţia familiei Soluţii Monosem, Galucho şi Gregoire Besson de la Cons DDA

Bancul zilei

Dorinţă...

Dorinţă...
Prinde un pescar peştişorul de aur. Detalii