Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

RECOLTA de GRÂU pune presiune pe PREŢUL PORUMBULUI

Publicat: 15 septembrie 2017 - 09:39
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Preţul porumbului tinde să fie, la nivel internaţional, scăzut, deoarece în regiunile principale în care se cultivă porumbul nu apar probleme pe partea ofertanţilor.

La bursa europeană Matif, cotaţiile porumbului boabe au scăzut, de la începutul lunii iunie, cu aproximativ 20 euro/t. Comerţul la termen cu porumb a fost slab săptămâna trecută, 4-10 septembrie 2017. La Paris, porumbul cu livrare în noiembrie s-a tranzacţionat la 159,50 euro/t (-0,50 euro), iar cel cu livrare în ianuarie la 164,25 euro/t (-0,50 euro).

Preţul porumbului s-a aflat sub presiune şi pe piaţa americană, iar preţurile în comerţul electronic au fost în scădere. Porumbul american cu livare în septembrie este cotat la 135,23 euro/t (-0,30 euro, 343,50 cenţi/buşel), iar cel cu livrare în decembrie la 140,45 euro/t (-0,70 euro, 356,75 cenţi/buşel).

Pe piaţa germană a porumbului, presiunea a crescut din cauza producţiei mari de grâu. În plus, stocurile de grâu furajer din Germania sunt în continuare mari. Grâul furajer înlocuieşte porumbul în foarte multe cazuri. Preţul porumbului în UE este susţinut de taxele de import ale Comisiei Europene pentru importurile din ţări terţe, comentează Casa de Comerţ ADM în cel mai recent raport.

Condiţiile culturilor de porumb sunt bune până la foarte bune în nord-vestul Uniunii Europene. În Europa centrală şi de est se aşteaptă producţii şi calităţi eterogene. Recolta din UE ar urma să atingă 59 mio t, fiind cu aproximativ 2 mio t mai scăzută faţă de cea de anul trecut. Dacă aceste estimări se adeveresc, UE va importa mari cantităţi de porumb şi în anul fiscal 2017/18, relatează ADM.
sursa: agrarticker.de

Vizualizat: 2681 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Case IH - Sistemul AFS Harvest Command

Case IH - Sistemul AFS Harvest Command

Case IH şi Titan Machinery România au organizat în a doua săptămână a lunii iulie demonstraţii practice cu combinele Case IH Axial Flow. A fost prezentat conceptul de calitate a procesului de recoltare cu combinele Axial Flow, prezentare "live" pe un ecran de mari dimensiuni a pricipalelor echipamente şi a sistemul AFS Harvest Command, după care combinele au intrat la recoltat şi au fost analizate pierderile şi puritatea seminţelor recoltate.

Prezentările şi demonstraţiile practice au fost realizate de către Adrian Olteanu, Manager de produs la Titan Machinery şi Mihai Luca, trainer comercial Case IH, împreună cu echipa tehnică Case IH din St. Valentin (Austria).

Reporter: Gheorghe Ghişe

Imagine: Claudiu Borobei

Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură

Bancul zilei

SMS pentru PISI...

SMS pentru PISI...
SMS: „Bună pisi! Ce faci? Ce zici dacă ne vedem în seara asta? Iau acum o sticlă de vin... apartamentul este al nostru!”. Detalii