Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Genetica de calitate asigură o rentablitate mai bună

Publicat: 17 aprilie 2013 - 13:56
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În ciuda faptului că suprafeţele destinate multiplicării seminţelor de porumb s-au situat la un nivel bun în 2012, piaţa europeană a fost afectată de producţiile medii slabe, cauzate de temperaturile foarte ridicate din luna august, combinate cu o cerere foarte dinamică.

Potrivit Maiz'Europ, organizaţie care coordonează principalele structuri pe filiera porumbului în Franţa, la 30 iunie 2012, stocurile de seminţe de porumb erau deja destul de scăzute în Uniunea Europeană, reprezentând 32 procente din consumul întregului an.

Într-un context în care cultura porumbului oferă perspective generoase de rentabilitate pentru producători, interesul pentru materialul genetic a crescut. Astfel, acesta oferă niveluri de randament mai bune, precum şi o rezistenţă mai bună la secetă sau la dăunători. Investiţiile în seminţele de calitate superioară asigură, în acest context, un procent de rentabilitate mai ridicat, iar acest lucru constituie o tendinţă generală, care se pare că va continua în anii care vin, semnalează Maiz'Europ.

seminte_de_porumb_b

Vizualizat: 1145 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019: sistemul TrueView şi semănătoarea PL 5800. Sistemul TrueView este format dintr-un set de senzori electronici (montaţi pe colţi grapei de la Turbo Max) prin care sunt colectate, în timp real, date privind: umiditatea, temperatura, masă organică, pH-ul şi structura solului. Astfel se face o cartografierea solelor şi sunt alcătuite hărţi care pot fi apoi folosite pentru semănat cu rată variabilă pe semănătoarea Great Plains PL 5800, dotată şi cu sistemul AccuShot.

 

Interviu cu Alexandru Berghin, reprezentant Great Plains în România.

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii