Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

DuPont vrea să creeze porumbul rezistent la secetă

Publicat: 31 ianuarie 2012 - 14:04
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În mai multe regiuni ale lumii, culturile de porumb şi soia se confruntă cu o scădere a productivităţii, din cauza condiţiilor climatice nefavorabile, cum ar fi seceta.

Pentru a-şi dezvolta capacitatea de producţie, industria de creştere a animalelor şi păsărilor de curte are nevoie ca livrările de soia şi porumb să sporească în mod substanţial în întreaga lume.

„Seceta poate provoca anual pierderi de până la 13 miliarde dolari pentru cultivatorii de porumb”, e de părere John Bedbrook, vice-preşedintele diviziei Biotehnologie Agricolă din cadrul companiei DuPont. Recent, DuPont şi Rosetta Green Ltd au încheiat un acord strategic pentru a identifica genele de toleranţă la secetă pentru porumb şi soia.

„Apa reprezintă unul dintre cele mai importante inputuri pentru fermieri. În medie, 85 la sută din suprafaţa cultivată cu porumb se confruntă cu un anumit grad de reducere a randamentului din cauza stresului la secetă. Îmbunătăţirea toleranţei la secetă pentru porumb şi soia va permite producătorilor din întreaga lume să sporească productivitatea, şi în acelaşi timp să gestioneze responsabil resursele de apă”, susţin specialiştii de la DuPont.

În ultimii ani, soia şi porumbul au constituit principala materie primă pentru industria producătoare de biocombustibili. Tendinţa a fost deja stabilită de SUA şi Brazilia, cei mai mari „actori” de pe această piaţă. Pentru agricultori, interesul manifestat de producătorii de etanol este o veste bună, dar nu şi pentru industria de creştere a animalelor şi păsărilor de curte, care se confruntă cu un deficit de furaje.

porumb.transgenic_b

Vizualizat: 3783 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Ospitalitatea românilor, un brand de ţară

Ospitalitatea românilor, un brand de ţară

Katharina Seuser, preşedintele Reţelei Europene a Jurnaliştilor din Agricultură (ENAJ), s-a arătat copleşită de căldura cu care a fost primită şi de interacţiunea cu oamenii pe parcursul celor cinci zile ale turului organizat de Asociaţia Presei Agricole din România la sfârşitul lunii iunie, când am realizat şi acest scurt interviu.

CUM FACI 80 DE TONE DE VARZĂ PE HECTAR ANGELO: BUNĂTĂŢI DIN INIMA DOBROGEI EUROFRUCT - PARADISUL CIREŞELOR

Bancul zilei

Cum se urcă pe cal

Cum se urcă pe cal
Sir se urcă pe cal invers, cu spatele în faţă... Detalii