Adama
Vinasa Rompak

PNDR: De la scheme de simulare a riscurilor prin fonduri mutuale până la bani de publicitate!

Publicat: 23 iulie 2015 - 21:05
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Fermierii pot să acceseze milioane de euro pentru un transfer informatic sau pentru simularea unor scheme de prevenire a riscurilor prin fonduri mutuale în agricultură. O parte consistentă din milioanele PNDR este destinată promovării noului program. Iată măsurile de finanțare cum nu au fost prezentate până acum!

M01 - Acțiuni pentru transferul de cunoștințe și acțiuni de informare. ALOCARE FINANCIARĂ 67 milioane euro.
M02 - Servicii de consiliere, servicii de gestionare a fermei. ALOCARE FINANCIARĂ 71 milioane euro.

M04 - Investiții în active fizice în agricultură și în sectorul de prelucrare în scopul de a moderniza și îmbunătăți productivitatea și competitivitatea în sectorul agro-alimentar. Dotarea tehnică a fermelor   stimularea cultivării și depozitării de legume–fructe  diversificarea  activităților agricole   utilizarea eficientă a resurselor  dezvoltarea și adaptarea infrastructurii agricole și forestiere. ALOCARE FINANCIARĂ 2.143 milioane euro.
M06 - Dezvoltarea fermelor și a întreprinderilor. Reînnoirea generațiilor, inclusiv încurajarea tinerilor fermieri de a se stabili în mediul rural reînnoirea generațiilor de şefi ai exploataţiilor agricolecreșterea interesului tinerilor pentru zonele rurale restructurarea, consolidarea şi dezvoltarea fermelor mici dezvoltarea activităților non-agricole care să conducă la crearea de locuri de muncă. ALOCARE FINANCIARĂ 1.105 milioane euro.

M07 - Servicii de bază şi reînnoirea satelor în zonele rurale. Dezvoltarea economică şi socială durabilă a zonei rurale prin îmbunătăţirea infrastructurii rurale şi serviciilor de bază existente  dezvoltarea  infrastructurii de bază şi a serviciilor în zonele rurale crearea de locuri de muncă în mediul rural conservarea moștenirii rurale şi a tradiţiilor localereducerea gradului de sărăcie și a riscului de excluziune socială. ALOCARE FINANCIARĂ 1.298 milioane euro.

M08 - Investiții în dezvoltarea zonelor împădurite și în îmbunătățirea viabilității pădurilor. Creșterea suprafeței ocupate cu păduri prin promovarea împăduririi suprafeţelor agricole şi neagricole, conform obiectivelor  Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă a României, Orizonturi 2013-2020-2030 reducerea concentrației de gaze cu efect de seră din atmosferă/captarea CO2 reducerea eroziunii soluluicreșterea retentiei apei in soladaptarea agriculturii la schimbările climatice. ALOCARE FINANCIARĂ 124 milioane euro.  
M09 – Înființarea de grupuri și organizații de producători în agricultură și silvicultură. Adaptarea producţiei la cerinţele pieţei, integrarea producătorilor agroalimentari pe piaţă și utilizarea lanţurilor scurte, prin asocierea producătorilor agricoli. ALOCAREA FINANCIARĂ 20 milioane euro.

M10 – Agromediu și climă. Încurajarea fermierilor în practicarea unei agriculturi durabile care să asigure gestionarea durabilă a resurselor naturale, prin:menţinerea valorii de mediu a zonelor rurale menţinerea unor habitate specifice terenurilor agricole importante pentru speciile sălbatice prioritare, utilizarea durabilă a resurselor naturale păstrarea peisajelor tradiţionale. ALOCAREA FINANCIARĂ 1.070 milioane euro.
M11 – Agricultura ecologică. Contribuție la obiectivele strategiei Europa 2020 în ceea ce priveşte creşterea durabilă, prin gestionarea durabilă a resurselor naturale.  ALOCARE FINANCIARĂ 236 milioane euro.

M13 – Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri specifice. ALOCAREA FINANCIARĂ 1.355 milioane euro.
M15 – Servicii de silvomediu, conservarea pădurilor. ALOCAREA FINANCIARĂ 117 milioane euro.
M16 – Cooperare între actorii implicați în dezvoltarea rurală. Identificarea de noi modalităţi de comercializare a unui volum mai mare de produse proprii și dezvoltarea legăturilor, prin aprovizionarea cu produse alimentare locale. ALOCAREA FINANCIARĂ 31 milioane euro.
M17 – Gestionarea riscurilor. Simularea implicării fermierilor în scheme de prevenire și gestionare a riscurilor prin fondurile mutuale. ALOCAREA FINANCIARĂ 200 milioane de euro.

M19 – Sprijin pentru dezvoltarea locală, LEADER. ALOCAREA FINANCIARĂ 636 milioane euro.
M20 – Asistență tehnică. Sprijin pentru implementarea PNDR. ALOCARE FINANCIARĂ 210 milioane euro.

Vizualizat: 1805 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Exclusiv! Pâinea a înghițit cea mai mare sumă din PNDR 2007-2013!

Exclusiv! Pâinea a înghițit cea mai mare sumă din PNDR 2007-2013!

Brutăriile sau fabricile de pâine au atras cele mai mari sume din PNDR 2007-2013. Afacerile din industria panificației s-au dezvoltat cu ajutorul banilor europeni, iar sumele contractate sunt la distanță de celelalte proiecte depuse de fermieri.

377 de proiecte! Ce  măsură de finanțare din noul PNDR a atras cele mai multe proiecte și câți bani cer fermierii?

377 de proiecte! Ce măsură de finanțare din noul PNDR a atras cele mai multe proiecte și câți bani cer fermierii?

Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR) ne-a furnizat ultimele informații legate de procesul de accesare a banilor europeni pe măsuri de finanțare deschise în PNDR 2014-2020. Iată ce surprize sunt!

PNDR 2020: Se modifică o parte din condiţii pentru investiţii în ferme şi tineri fermieri

PNDR 2020: Se modifică o parte din condiţii pentru investiţii în ferme şi tineri fermieri

Ministerul Agriculturii va permite utilizarea datelor din Registrul agricol pe 2014 şi pentru proiectele PNDR 2020, iar arenda pe 10 ani va fi obligatorie doar pentru suprafeţele pe care se realizează construcţii. De asemenea, tinerii fermieri se pot instala în maxim 2 ani de la înregistrarea la Registrul Comerţului, nu la APIA. Aceste modificări vor fi cuprinse în versiunile consolidate ale Ghidurilor solicitantului, pe care AFIR le va publica în 8 iulie 2015, odată cu lansarea noilor măsuri din PNDR 2014-2020.

Alte articole in aceasta categorie

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

11 decembrie 2024 - 07:05

Crescătorii de bovine beneficiază anul acesta de o subvenție APIA suplimentară pe cap de bovină, ecoschema PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început plățile finale pe 2 decembrie 2024 și sunt la plată și subvențiile care nu au fost incluse pe lista avansului APIA.

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

11 decembrie 2024 - 06:06

Ministerul Agriculturii a postat, pe site-ul oficial, un proiect de hotărâre de Guvern care aduce modificări plăților făcute din fonduri de dezvoltare rurală. Una dintre schimbările importante vizează cazurile în care fermierii nu sunt sancționați. Este vorba de plățile de agro-mediu, agricultură ecologică, plăți pentru zona montană sau alte zone defavorizate și plățile din măsura de silvomediu, împăduriri.

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

10 decembrie 2024 - 18:27

Noul comisar european pentru agricultură face eforturi pentru ca mai multe dintre subvențiile europene să fie distribuite fermierilor cu venituri mici, mai degrabă decât marilor afaceri agricole.

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

10 decembrie 2024 - 10:17

Consiliul Agricultură și Pescuit a aprobat luni, 9 decembrie 2024, în unanimitate un set de concluzii privind o politică agricolă comună post-2027 orientată spre fermieri, către o agricultură viitoare a UE competitivă, rezistentă la crize, durabilă, favorabilă fermierilor și bazată pe cunoaștere.

APIA vă anunță ASTĂZI să vă verificați conturile! Noi plăți APIA!

APIA vă anunță ASTĂZI să vă verificați conturile! Noi plăți APIA!

10 decembrie 2024 - 09:23

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 09 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 86.876.021,88 euro (432.236.764,28 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 414.753 fermieri, astfel:

Vremea pentru următoarele două săptămâni!

Vremea pentru următoarele două săptămâni!

09 decembrie 2024 - 19:18

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie, arată că temperaturile se mențin, în prima parte a perioadei vizate, la valori apropiate de normalul perioadei. În weekendul 13-15 decembrie vremea se va răci în majoritatea regiunilor țării, iar meteorologii anunță precipitații pentru săptămâna viitoare, cu o probabilitate mai mare după data de 20 decembrie.

Vești de la Bruxelles!

Vești de la Bruxelles!

09 decembrie 2024 - 18:28

Secretarul de stat Violeta Mușat a participat astăzi, 9 decembrie 2024, la Consiliul AgriFish de la Bruxelles.

De la 1 ianuarie 2025, noua regulă la plata subvențiilor APIA suplimentare!

De la 1 ianuarie 2025, noua regulă la plata subvențiilor APIA suplimentare!

09 decembrie 2024 - 17:52

Ministerul Agriculturii a publicat, în dezbatere, pe site-ul oficial un proiect de hotărâre de Guvern pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 1570/2022 privind stabilirea cadrului general de implementare a intervențiilor specifice dezvoltării rurale cuprinse în Planul strategic PAC 2023-2027. Regula nouă care trebuie respectate de fermierii, crescătorii de animale care vor să beneficieze și anul viitor de plățile APIA compensatorii.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

În premieră pentru România, în 2023, caravana Massey Ferguson eXperience Tour, organizată de Sigma CVM România, a ajuns în trei locații diferite, unde fermierii au putut vedea și testa tractoarele și combinele #MasseyFerguson

BONUS: Până la finalul lunii iunie 2023, aveți oferte de finanțare cu avans zero și dobânzi începând de la 1,99% până la 4,5%.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii