Adama
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Plantele tale suferă datorită lipsei simultane ale mai multor materii nutritive? Rezolvarea este aici

Publicat: 12 aprilie 2022 - 12:07
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

La baza îngrășămintelor foliare Vulcan KompleX stă cantitatea ridicată de substanțe active NPK, dintre care azotul este în proporție majoritară.

ÃŽngrășămintele foliare Vulcan KompleX _bÎngrășămintele foliare Vulcan KompleX se pot aplica și împreună cu substanțe fitosanitare – foto: VulcanAgro Kft.

Totodată, acestea conțin și cantități considerabile de magneziu sub formă de sulfați și cloruri, și de asemenea conțin și oligoelemente. Cantitățile de substanțe active sunt dimensionate în așa fel, încât plantele să primească prin frunze din toate materiile nutritive de importanță vitală în caz că nu le pot asimila din sol.

 

Când să alegem îngrășămintele foliare Vulcan KompleX?

 

În primul rând, când administrăm materii input în sol în cantitate redusă, respectiv dacă considerăm că plantele duc lipsa concomitentă a mai multor materii nutritive. Putem să alegem acest îngrășământ și dacă nu dorim să amestecăm mai multe tipuri de îngrășăminte foliare, și considerăm ca importantă administrarea de substanțe active cu azot-fosfor-potasiu.

 

Putem să le folosim în întreaga perioadă de cultură?

 

Da, avantajul îngrășămintelor KompleX este că se pot utiliza de la apariția primelor frunze până la sfârșitul perioadei de dezvoltare a boabelor. Singura variabilă care merită modificată este cantitatea administrată. În cazul plantelor timpurii, tinere, să folosim doze de numai 6-12 litri/ha. Această doză o putem crește până la începutul coacerii la 8-15 litri/ha, iar în perioada de dezvoltare a boabelor vom folosi iar doza mai redusă, între 6-12 litri/ha.

Pe lângă deficienÈ›e de azot, mai putem observa È™i lipsă de sulf _b Pe lângă deficiențe de azot, mai putem observa și lipsă de sulf – foto: VulcanAgro Kft.

 

Un singur îngrășământ foliar pentru toate plantele?

 

Deseori am dori să utilizăm un singur tip de îngrășământ foliar complex la toate tipurile de culturi de plante. În acest caz să alegem varianta KompleX pentru Cereale, deoarece substanțele active ale acestuia se potrivesc tuturor tipurilor de plante. Putem să o completăm cu bor dacă o utilizăm la rapiță, floarea-soarelui, soia sau mac, sau cu zinc dacă o administrăm la porumb și sorg.

 

Cu ce putem să o aplicăm? Mai necesită și administrarea altor produse?

 

Îngrășămintele foliare KompleX se pot aplica și împreună cu substanțe fitosanitare. În acest caz să adăugăm îngrășământul foliar la apă, iar la sfârșit să adăugăm și substanțele fitosanitare. Îngrășămintele KompleX au un pH redus, de aceea să nu adăugăm regulatori de pH la apa de pulverizare. Dar merită să adăugăm agenți cu capacitate adezivă (de ex. Vulcan Power), deoarece substanțele nutritive ar trebui să rămână pe frunze ca să poată fi asimilate împreună cu roua de dimineață.

VulcanAgro_logo_nConsiliere de specialitate: +40-756162952

info@vulcanagro.hu
www.vulcanagro.hu
Vizualizat: 968 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Povestea porumbului de Cărpiniş Ce apreciază clienții la tractoarele și combinele Massey Ferguson

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii