Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

PETRE DAEA, despre TERENURILE AGRICOLE DEŢINUTE DE STRĂINI în România!

Publicat: 21 ianuarie 2018 - 19:14
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

ÎNSTRĂINARE TERENURI AGRICOLE. Ne vindem pământul străinilor şi nici măcar nu ştim exact cât şi cui. Ce face MADR şi ce spune Ministrul Agriculturii, Petre Daea, despre această situaţie!

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, estimează că în două luni va finaliza o analiză a terenurilor deţinute de străini în România. E pământul ţării şi trebuie să ştim pe mâinile cui se află acest pământ. Lucrăm la date, avem date parţiale în momentul acesta, pentru că ele sunt foarte greu de individualizat, având în vedere faptul că în numele altora sunt terenurile respective. Sper ca în maxim două luni de zile să avem situaţia foarte clară la nivelul ţării, pentru că este o problemă de interes naţional, să cunoaştem care este situaţia în România foarte exact, a spus Petre Daea la conferinţa organizată de Institutul Naţional de Statistică (INS) privind perspectivele de dezvoltare ale agriculturii româneşti prin prisma rezultatelor Anchetei Structurale în Agricultură 2016 (ASA 2016).

Potrivit rezultatelor finale ale Anchetei Structurale în Agricultură 2016, publicate de INS în decembrie 2017, din 2013 până în 2016, numărul exploataţiilor agricole din România a scăzut cu 5,7%, iar suprafaţa agricolă utilizată s-a redus cu 4,2%. În 2016, 53% din totalul de 3,4 milioane de exploataţii agricole aveau sub 1 ha şi lucrau numai 5,1% din suprafaţa agricolă, în timp ce doar 0,5% din ferme aveau peste 50 ha şi exploatau mai mult de jumătate din toată suprafaţa agricolă utilizată în ţara noastră.

Datele INS mai arată că, din punct de vedere al modului de deţinere a suprafeţei agricole utilizate, peste 61,4% din aceasta era, în 2016, în proprietatea celor care o exploatau, incluzând aici şi terenul comun, iar 28,7% erau terenuri luate în arendă. Persoanele fizice aveau în proprietate 42,5% din întreaga suprafaţă agricolă utilizată, iar persoanele juridice doar 18,9%.

Tudorel Andrei, preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS), a declarat că Ancheta Structurale în Agricultură nu a avut în vedere şi naţionalitatea celor care deţin terenuri.

Vezi detalii despre vânzarea terenurilor agricole din România AICI:

Aproape JUMĂTATE de MILION de HECTARE de TEREN AGRICOL, scoase la VÂNZARE între 2014 şi 2017!

JUDEŢELE din ROMÂNIA unde TERENURILE AGRICOLE se VÂND ca pâinea caldă!

STRĂINII CU TERENURI în ROMÂNIA LE VÂND ALTOR STRĂINI! CÂT PĂMÂNT ROMÂNESC MAI APARȚINE ROMÂNILOR?

COMISIA EUROPEANĂ, mesaj pentru ROMÂNI: VĂ VINDEŢI ŢARA şi NU FACEŢI NIMIC pentru A CONTRACARA acest fenomen!

Potrivit datelor INS, numărul exploataţiilor agricole a ajuns la 3,422 milioane la finalul anului 2016, în scădere cu 5,7% faţă de cel înregistrat în 2013 şi cu 11,3% faţă de 2010.

Numărul exploataţiilor agricole fără personalitate juridică a fost de 3,396 milioane, cu 5,7% mai mic decât în anul 2013, iar numărul exploataţiilor agricole cu personalitate juridică a fost de 26.000, cu 6,4% mai mic decât în anul 2013.

Suprafaţa agricolă utilizată a exploataţiilor agricole a fost în scădere cu 4,2% faţă de cea înregistrată la Ancheta Structurală în Agricultură 2013 şi cu 6% faţă de Recensământul General Agricol 2010.

Detalii AICI: OFICIAL! JUMĂTATE DIN SUPRAFAȚA AGRICOLĂ a ROMÂNIEI EXPLOATATĂ de 1% DIN FERMIERI!

Vizualizat: 3200 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
|
01. 22, 2018. Monday 11:58
Domnule dumitru acea diferenta la care faceti referire ,sa nu credeti ca va ramane, abonat la bani comunitari (AI NOSTRI A TUTUROR UE) cu fals in acte si declarati ,sa nu plateasca inzecit ,si cu libertatea succes DNA ,DLAF,OLAF,PARCHET EUROPEAN ,a venit vremea sa scapam raia latifundarilor inbogatiti peste noapte cu bani nostri
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Braud 9070L - combina care înlocuieşte munca a 100 de zilieri

Braud 9070L - combina care înlocuieşte munca a 100 de zilieri

Combina pentru recoltarea mecanizată a strugurilor Braud 9070L din portofoliul New Holland a dominat vizual standul AgroConcept de la Agraria, unde a fost expusă în premieră naţională. Combina are motorizare Tier4B cu sistem de reducere selectiv catalitică a noxelor şi dezvoltă 164 CP.

Agriplanta-Romagrotec 2018 Tehnologia vertical tillage, în interpretarea Great Plains Cea mai mare combină Deutz a ajuns în ferma lui George Muşat

Bancul zilei

Trece vremea...

Trece vremea...
Soţul vine neanunţat acasă, după o lungă deplasare. Detalii