Adama
Agreena
AGRICOVER

Optimizează creșterea în înălțime a rapiței și o protejază împotriva bolilor

Publicat: 02 octombrie 2023 - 15:49
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

TOPREX este un produs destinat culturii de rapiță care îmbină protecția excelentă împotriva bolilor cu beneficiile unui regulator de creștere. Substanțele active sunt absorbite rapid de către plante și distribuite acropetal în xilem.

Două substanțe active complementare asigură că produsul funcționează eficient în condiții meteorologice variabile, aplicat toamna sau primăvară. Acțiunea de reglare a creșterii se bazează pe interferarea în biosinteza giberelinei vegetale, astfel împiedicându-se înmulțirea și diviziunea celulelor. Astfel se încetinește creșterea exagerată în înălțime a tulpinii, în scopul îmbunătățirii capacității de supraviețuire în timpul iernii, precum şi a stabilității culturii.

ADAMA efect Toprex_b
Aplicat în stadiul de 4-8 frunze, în toamnă, produsul TOPREX, va asigura o arhitectură optimă a plantelor, contribuind la creșterea randamentului și ușurând gestionarea culturilor până la recoltare.


TOPREX - Beneficiile produsului


Este eficient în reducerea înălțimii totale a plantei și în același timp stimulează înrădăcinarea, acesta nu acționează precum regulatorii de creștere clasici care pot afecta dezvoltarea sistemului radicular. TOPREX îmbunătățește înrădăcinarea în profunzime și poate aduce un beneficiu de producție de 0,2 – 0,4 t/ha, în condițiile unei veri uscate, rădăcinile fiind bine dezvoltate și pot prelua substanțele nutritive de la adâncimi mai mari ale solului.

De asemenea, s-a demonstrat că TOPREX creează culturi mai uniforme, cu o perioadă de înflorire mai scurtă, rezultând o maturitate uniformă a culturii, o reducere a desfacerii timpurie a păstăilor și o uniformitate a semințelor în silicvă.

 

Recomandări de aplicare


TOPREX este o soluție polivalentă, cu utilizare atât în toamnă, pornind din stadiul de 4 frunze, până la intrarea în iarnă, cât și în primăvară, de la începerea alungirii tulpinii până la stadiul de buton floral verde alungit.

Vizualizat: 787 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Curiozități despre cerbi, ciute, căprioare și COARNELE DE CERB!

Curiozități despre cerbi, ciute, căprioare și COARNELE DE CERB!

Bine ați venit la Ferma de Cerbi din Poiana Neamțului!

Vă invitâm la o scurtă prezentare realizată de Daniel Stoica din care veți afla cum să deosebiți Căprioarele de Ciute și multe alte informații interesante despre Cerbi.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii