Adama
Vinasa Rompak

Olt: Seceta a redus suprafaţa agricolă cultivată cu zeci de mii de hectare

Publicat: 24 noiembrie 2011 - 09:25
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Din cauza secetei pedologice din ultimele luni, fermierii din Olt au lăsat necultivate circa 50.000 de hectare de teren agricol pe care programaseră să însămânţeze grâu şi rapiţă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Olt, inginerul Olga Florica, fermierii au anunţat la începutul toamnei că vor însămânţa peste 140.000 de hectare de teren agricol cu grâu şi peste 30.000 de hectare cu rapiţă.

Seceta prelungită însă a împiedicat ori întârziat lucrările de pregătire a terenului pentru a fi cultivat, iar fermierii nu au reuşit să însămânţeze cu grâu decât aproximativ 95.000 de hectare de teren şi cu rapiţă circa 10.000 hectare.

„Fermierii programaseră să cultive 144.000 hectare cu grâu şi aproape 30.000 hectare cu rapiţă dar pentru că nu s-a putut lucra din cauza secetei nu s-au înfiinţat culturi decât pe o suprafaţă mai mică, respectiv a fost însămânţată cu grâu o suprafaţă de teren de aproape 95.000 de hectare şi cu rapiţă o suprafaţă de aproape 11.000 de hectare. Cu orzoiacă erau planificate a fi cultivate 1.150 de hectare şi nu s-a reuşit niciun hectar. S-a încheiat perioada de însămânţare a culturilor de toamnă şi terenurile vor fi probabil cultivate la primăvară” , a conchis Olga Florica.

Potrivit spuselor acesteia, producţia de grâu şi rapiţă de anul viitor va depinde în mare măsură de cum evoluează culturile înfiinţate în ultimele două luni, de precipitaţiile ce vor cădea dar şi de valorile temperaturilor.
Acestea ar trebui să fie prielnice plantelor, pentru a se dezvolta suficient şi pentru a rezista la temperaturi foarte mici.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 1555 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Topul zonelor cu cea mai mare suprafaţă de teren agricol din ţară

Topul zonelor cu cea mai mare suprafaţă de teren agricol din ţară

Potrivit Recensământului General Agricol, cele mai întinse terenuri agricole din ţară se află în zona Munteniei, această regiune deţinând aproape 18% din totalul suprafeţei agricole a României.

Smithfield organizează o nouă acţiune „Milioane de oameni, milioane de copaci” – încă 300 de salcii vor fi plantate

Smithfield organizează o nouă acţiune „Milioane de oameni, milioane de copaci” – încă 300 de salcii vor fi plantate

Smithfield Romania organizează luni, 28 noiembrie, la ora 12:00  în localitatea Bulgarus, lângă ferma Smithfield– Bulgarus, acţiunea de plantare a 300 de salcii, acţiune care face parte din cea de a VI-a ediţie a Mişcării naţionale de plantare de arbori şi plante „Milioane de Oameni, Milioane de Copaci”, al cărui membru fondator este Smithfield Ferme.

Galaţi: Cinci grupuri de producători de legume avizate de MADR

Galaţi: Cinci grupuri de producători de legume avizate de MADR

În prezent în judeţul Galaţi sunt recunoscute cinci grupuri de producători de legume. Cele mai multe dintre ele, în număr de patru, îşi au sediul în municipiul Galaţi, iar unul este situat în comuna Tudor Vladimirescu.Toate aceste structuri asociative au în derulare mai multe proiecte investiţionale, care în total, se apropie de 14 milioane de euro.

40 de tone de fructe transportate ilegal din Olanda au fost confiscate

40 de tone de fructe transportate ilegal din Olanda au fost confiscate

Comisarii Secţiei Ilfov a Gărzii Financiare au depistat, marţi, 22 noiembrie, două tiruri încărcate cu aproximativ 40 de tone de fructe provenind din Olanda, transportate fără documente legale.

Borbely: Anul acesta suprafaţa pădurilor în România a crescut cu 0,3%

Borbely: Anul acesta suprafaţa pădurilor în România a crescut cu 0,3%

Suprafaţa pădurilor în România a crescut cu 0,3% în acest an. Această extindere a apărut în urma alocării unor fonduri mai mari pentru împădurire, a declarat, ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, la conferinţa Economia verde - Noua provocare a lumii contemporane.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii