Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

OFICIAL MADR: PLĂȚILE FĂCUTE FERMIERILOR!

Publicat: 23 octombrie 2019 - 20:05
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

DOCUMENT MINISTERUL AGRICULTURII. Un document transmis nouă de Ministerul Agriculturii susține că fermierilor români li s-au făcut plăți în valoare de 10,32 miliarde de euro, în perioada 2017-2019. Plățil reprezintă subvenții directe transferate în conturile fermierilor de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și finanțări pentru proiecte acordate de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

Potrivit datelor din documentul Ministerului Agriculturii, din cele 10,2 miliarde de euro, 8,9 miliarde de euro sunt din fonduri europene, iar 1,42 miliarde de euro din bugetul național.

document plati oct_b

Date MADR

Subvențiile achitate fermierilor de către APIA, în perioada 2017-2019, sunt în valoare de 6,66 miliarde de euro, 5,39 miliarde de euro din fonduri venite de la Uniunea Europeană și 1,27 miliarde de euro de la bugetul de stat. Ministerul Agriculturii susține că fermierii români beneficiază de peste 100 de tipuri de subvenții și ajutoare.

plati-fermieri-3_b

Date MADR

Din 2007 până-n 2019 a scăzut numărul fermierilor care solicită subvenții în agricultură de la 1.242.000 de fermieri la 867.000 de fermieri. Odată cu scăderea numărului de beneficiari de subvenții, a crescut ușor suprafața agricolă solicitată la plata subvenției APIA, semn că sunt comasate terenurile agricole. De la 9.542.000 ha în 2007 la 9.641.000 ha în 2019.

plati-fermieri-doi_b

Vizualizat: 6923 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Vest Tract la Agromalim 2019

Vest Tract la Agromalim 2019

Vest Tract a expus la Agromalim toată gama de tractoare McCormick, de la 35CP până la 310CP. Alături de acestea, au mai fost expuse maşini Krone pentru pregătirea şi condiţionarea furajelor vezi, brand pentru care Vest Tract este importator exclusiv în zona sa de activitate şi utilajele pentru pregătirea solului Maschio Gaspardo şi semănători Tume.
Interviu cu Sergiu Cristea, director vânzări Vest Tract.

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Vaderstad la Agromalim 2019 SAM la Agromalim 2019 A inceput INDAGRA!

Bancul zilei

Lista e necesară

Lista e necesară
O zi la cumpărături se încheie întotdeauna cu: Detalii