Adama
Vinasa Rompak

OFICIAL BRUXELLES: 100.000 DE EURO SPRIJIN pentru TINERII FERMIERI, DAR ȘI PENTRU FERMELE NOU ÎNFIINȚATE!

Publicat: 19 februarie 2019 - 09:59
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

OFICIAL! Comisia Europeană ne-a transmis luni, 18 februarie 2019, un comunicat prin care anunță că atât tinerii fermieri, dar și fermele nou înființate vor beneficia de un sprijin de maxim 100.000 de euro. În plus, tinerii fermieri vor beneficia de o schema de plată decuplată, acordată anual, pe hectarul eligibil. Deciziile sunt luate în contextul îmbătrânirii populației din agricultură și a depopulării satelor.

Sectorul agricol european este caracterizat de o populație agricolă îmbătrânită. În 2010, doar 7,5% dintre agricultori aveau vârsta de până la 35 de ani. 53% erau peste 55 de ani, în timp ce 30% erau peste 65 de ani.

Comunitatea noastră agricolă are nevoie de o injecție cu sânge tânăr. Și totuși, tinerii agricultori, și chiar fermierii mai în vârstă, dar nou intrați în agricultură, se confruntă cu obstacole și riscuri semnificative.

Viitoarea PAC recunoaște importanța atragerii tinerilor și a femeilor în acest sector și facilitarea dezvoltării afacerilor în zonele rurale. Prin noul mod de lucru, statele membre își vor schița în mod clar abordarea și setul de intervenții pentru a sprijini reînnoirea generațiilor în planul strategic al PAC. Unele dintre modalitățile prin care statele membre le pot oferi ca ajutor și sprijin specific tinerilor agricultori și dezvoltării afacerilor rurale includ:

• Alocarea a cel puțin 2% din bugetul anual pentru plățile directe pentru instrumente financiare pentru tinerii agricultori și pentru noii intrați.

Viitoarea PAC va sprijini, de asemenea, statele membre în vederea acordării unui ajutor la instalarea tinerilor agricultori și a întreprinderilor nou înființate în mediul rural, cu un prag maxim de 100 000 EUR (până la 70 000 EUR din actuala PAC). Comisia Europeană vrea să susțină financiar, mai ales, femeile care doresc să facă agricultură.

• În plus, statele membre pot stabili un sprijin suplimentar pentru venituri pentru tinerii agricultori, un sprijin suplimentar, adăugat la plățile directe de care beneficiază aceștia. Sprijinul suplimentar va fi plătit anual ca plată decuplată pe hectar eligibil.

• Statele membre vor avea flexibilitatea de a utiliza o parte din bugetul lor din Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (FEADR) pentru a sprijini și finanța programele transnaționale de învățare (de exemplu programele Erasmus), cu accent pe tinerii agricultori, se arată în comunicatul Comisiei Europene.

Zonele rurale reprezintă între 44% și 80% din fiecare țară UE. Aceste teritorii diverse joacă un rol important prin varietatea de floră, faună și medii naturale. Sunt zonele care oferă alimente și resurse, care contribuie la locuri de muncă, creștere și prosperitate și  la menținerea patrimoniului cultural. Zonele rurale sunt cu adevărat în centrul Europei.

Este responsabilitatea noastră colectivă de a asigura vitalitatea zonelor rurale: consolidarea lanțurilor valorice din mediul rural și a rețelelor locale de producție; sprijinirea tinerilor agricultori și a femeilor în agricultură; conservarea și protejarea resurselor noastre naturale; stimularea inovării și digitizării rurale.

Viitoarea politică agricolă comună (PAC) va juca un rol fundamental în abordarea acestor aspecte, ajutând statele membre să acorde prioritate și să sprijine viața rurală vibrantă și dezvoltarea unui sector agricol modern, durabil și incluziv.

Viitoarea PAC vizează dezvoltarea, sprijinirea și investirea în comunitățile noastre rurale. Trei dintre cele nouă obiective ale PAC viitoare se concentrează pe:

1. Promovarea ocupării forței de muncă, a creșterii, a incluziunii sociale și a dezvoltării locale în zonele rurale, inclusiv a bio-economiei și a pădurii durabile.
2. Atragerea tinerilor agricultori și facilitarea dezvoltării afacerilor în zonele rurale
3. Îmbunătățirea răspunsului agriculturii UE la cerințele societății privind alimentația și sănătatea, inclusiv alimente sigure, nutritive și durabile, precum și bunăstarea animalelor, se mai arată în comunicatul de la Bruxelles.

Vizualizat: 20331 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

11 decembrie 2024 - 07:05

Crescătorii de bovine beneficiază anul acesta de o subvenție APIA suplimentară pe cap de bovină, ecoschema PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început plățile finale pe 2 decembrie 2024 și sunt la plată și subvențiile care nu au fost incluse pe lista avansului APIA.

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

11 decembrie 2024 - 06:06

Ministerul Agriculturii a postat, pe site-ul oficial, un proiect de hotărâre de Guvern care aduce modificări plăților făcute din fonduri de dezvoltare rurală. Una dintre schimbările importante vizează cazurile în care fermierii nu sunt sancționați. Este vorba de plățile de agro-mediu, agricultură ecologică, plăți pentru zona montană sau alte zone defavorizate și plățile din măsura de silvomediu, împăduriri.

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

10 decembrie 2024 - 18:27

Noul comisar european pentru agricultură face eforturi pentru ca mai multe dintre subvențiile europene să fie distribuite fermierilor cu venituri mici, mai degrabă decât marilor afaceri agricole.

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

10 decembrie 2024 - 10:17

Consiliul Agricultură și Pescuit a aprobat luni, 9 decembrie 2024, în unanimitate un set de concluzii privind o politică agricolă comună post-2027 orientată spre fermieri, către o agricultură viitoare a UE competitivă, rezistentă la crize, durabilă, favorabilă fermierilor și bazată pe cunoaștere.

APIA vă anunță ASTĂZI să vă verificați conturile! Noi plăți APIA!

APIA vă anunță ASTĂZI să vă verificați conturile! Noi plăți APIA!

10 decembrie 2024 - 09:23

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 09 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 86.876.021,88 euro (432.236.764,28 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 414.753 fermieri, astfel:

Vremea pentru următoarele două săptămâni!

Vremea pentru următoarele două săptămâni!

09 decembrie 2024 - 19:18

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie, arată că temperaturile se mențin, în prima parte a perioadei vizate, la valori apropiate de normalul perioadei. În weekendul 13-15 decembrie vremea se va răci în majoritatea regiunilor țării, iar meteorologii anunță precipitații pentru săptămâna viitoare, cu o probabilitate mai mare după data de 20 decembrie.

Vești de la Bruxelles!

Vești de la Bruxelles!

09 decembrie 2024 - 18:28

Secretarul de stat Violeta Mușat a participat astăzi, 9 decembrie 2024, la Consiliul AgriFish de la Bruxelles.

De la 1 ianuarie 2025, noua regulă la plata subvențiilor APIA suplimentare!

De la 1 ianuarie 2025, noua regulă la plata subvențiilor APIA suplimentare!

09 decembrie 2024 - 17:52

Ministerul Agriculturii a publicat, în dezbatere, pe site-ul oficial un proiect de hotărâre de Guvern pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 1570/2022 privind stabilirea cadrului general de implementare a intervențiilor specifice dezvoltării rurale cuprinse în Planul strategic PAC 2023-2027. Regula nouă care trebuie respectate de fermierii, crescătorii de animale care vor să beneficieze și anul viitor de plățile APIA compensatorii.

Ordin MADR! Condiție obligatorie la plata subvenției APIA pe hectar!

Ordin MADR! Condiție obligatorie la plata subvenției APIA pe hectar!

09 decembrie 2024 - 07:16

Un proiect de Ordin MADR, publicat în dezbatere pe site-ul oficial, modifică norma de condiționalitate GAEC 6, obligatoriu de respectat pentru toți fermierii care vor să beneficieze și-n anul 2025 de subvențiile APIA pe hectar.

Bruxelles: Consiliul Agricultură și Pescuit, 9-10 decembrie 2024

Bruxelles: Consiliul Agricultură și Pescuit, 9-10 decembrie 2024

08 decembrie 2024 - 08:16

O politică agricolă comună post-2027 orientată spre fermieri. Consiliul va informa noul comisar pentru agricultură și sectorul alimentar cu privire la rezultatul discuțiilor care au avut loc în octombrie cu privire la o politică agricolă comună post-2027 orientată spre fermieri și la concluziile aferente ale președinției.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Alături de cele peste 50 de maşini şi echipamente agricole expuse la Agriplanta, Titan Machinery România a prezentat cele mai noi şi moderne tehnologii pentru agricultura de precizie şi irigaţii. De asemenea, cel mai mare model din gama Puma - 260 AFS Connect a fost prezentat în premieră în România.

Interviu cu Bogdan Constantin, PR & Communication specialist Titan Machinery România.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii