Adama
Vinasa Rompak

NU PIERDEȚI SUBVENȚIILE MARI! CEREȚI URGENT aceste ACTE!

Publicat: 23 februarie 2017 - 11:16
2 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

SPRIJIN CUPLAT ÎN ZOOTEHNIE. Fermierii crescători de bovine care vor să obțină sprijnul cuplat pentru anul 2017 trebuie să intre urgent în posesia unor acte care-i vor ajuta să încaseze acești bani de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Procedura trebuie demarată înainte de depunerea cererii unice de plată la APIA! Sesiunea de depunere a cererilor pentru subvenții începe de la 1 martie 2017.

AGROINFO v-a informat ieri, miercuri, 22 februarie 2017, despre notificările făcute la Bruxelles în ce privește sprijinul cuplat pentru vacile de lapte. Potrivit declarației lui Claudiu Frânc, liderul Federației Crescătorilor de Bovine din România, una dintre modificările importante este că se vor califica pentru acest sprijin și crescătorii de vaci de lapte din zona montană dacă dețin minim 5 capete de bovine.

Zoltan Haller, vicepreședintele Asociației Crescătorilor de Vaci Bălțata Românească Tip Simmenthal, atrage atenția asupra condițiilor obligatorii pe care acești fermieri trebuie să le îndeplinească pentru a fi eligibili pentru acest sprijin. Fermierii trebuie să-și înscrie animalele în controlul oficial al performanțelor (COP) și apoi în Registrul genealogic al rasei respective.

Pentru controlul pe lapte, fermierii trebuie să îndeplinească două condiții obligatorii: una, muls mecanic, doi – să facă însămânțări artificiale sau cu tauri autorizați. Dacă nu respectă aceste condiții nu vor putea să beneficieze de sprijinul cuplat pentru că nu vor putea intra în controlul oficial al performanțelor (COP). Pentru a intra în COP, fermierii trebuie să contacteze asociațiile de pe raza județului unde au ferma. Noi le punem la dispoziție lista acestor asociații.  Înainte de a ne contacta trebuie să știe pe ce linie merg: pe linia de exploatare lapte sau pe linia de exploatare carne. Presupunem că fermierul deține 7 vaci și doar 5 sunt eligibile pentru sprijinul cuplat, toate cele 7 animale vor intra în control. Oamenii vor fi ajutați ca în fermele lor să aibă animale cu valoare genetică ridicată și în același timp animale cu origine cunoscută, declară Zoltan Haller, Asociația Crescătorilor de Vaci Bălțata Românească Tip Simmenthal.

Dacă nu îndepliniți aceste două condiții obligatorii, vă puteți conforma de acum încolo.

Oamenii se vor trezi că merg să depun cererile pentru sprijin voluntar cuplat și nu vor avea toate actele și bucuria se poate transforma în dezamăgire. Oricum, este bine să se aștepte actul normativ care va reglementa acest sprijin pentru fermele care au 5 capete, pentru că, la acest moment, nu există un ordin de ministru. Dar până va apărea acest act, fermierii e bine să se pregătească, astfel încât în luna și jumătate cât ține sesiunea de depunere a cererilor unice să nu fie prinși pe picior greșit. Trebuie să aibă și un control efectuat și asta înseamnă că timpul este foarte din scurt și asociațiile COP trebuie să se organizeze. Nu trebuie lăsat pe ultima secundă că vor pierde. E păcat să se piardă niște bani în condițiile în care alte variante de sprijin nu prea există. Trebuie să încerce să atragă cât mai mulți bani pentru fermele lor, spune Haller. 

PROCEDURA PENTRU ÎNSCRIEREA BOVINELOR ÎN COP și RG

Fermierii trebuie să se adreseze asociațiilor acreditate pentru efectuarea controlului oficial al performanțelor la lapte/carne ( COP ).
Pentru a putea înscrie animalele în Registrul Genealogic al rasei trebuie îndeplinite cumulativ următoarele condiții :
Toate animalele să fie individualizate cu crotalii și înregistrate în Sistemul Național de Identificare și Înregistrare a Animalelor (SNIIA), conform reglementărilor legale.

Observații: Vițeii nou născuți trebuie să fie crotaliați și înregistrați în SNIIA, în maxim 20 de zile de la nașterea lor .

Metodele de reproducție folosite în fermă să fie: însămânțarea artificială, monta naturală autorizată sau transferul de embrioni.

Observații: În cazul montelor naturale autorizate și a inseminărilor artificiale taurii de reproducție utilizați trebuie să fie din secțiunea principală a Registrului Genealogic. De asemenea, fermierii trebuie să solicite buletinul de însămânțare, precum și paietele folosite, de la operatorii însămânțători ‐ autorizați.

Fermierul permite efectuarea controlului oficial al performanțelor la întreg efectivul de animale din fermă, conform planificării asociației de COP.

Observații: Nu se acceptă înscrierea parțială a animalelor în Registrul Genealogic.
Mulsul să fie mecanic ( aparat de muls/sală de muls) .
Deținerea unui registru de ferma cu evidența la zi a tuturor animalelor.

Documentele necesare pentru înscrierea animalelor in Registrul Genealogic:

1. Cerere TIP care se solicită de la asociațiile acreditate pentru controlul oficial al performanțelor ( COP )
2.Adeverința de la medicul veterinar precum că ferma este indemnă de boli infecto‐contagioase sau clinic sănătoasă.
3.Tabel cu toate animalele, completat pe rase și vizat de Oficiul Judeîean în Zootehnie . Se introduc pe tabele vacile și junincile care pot făta până-n decembrie.
4.Copie carte de identitate a proprietarului exploatației ( fermei )
5.Copie C.U.I dacă are firma sau atestat de producător în cazul persoanelor fizice.
6.Copie de pe pașapoartele animalelor și certificate de origine, după caz.
7.Pentru persoanele fizice copie de pe Atestatul de producător.
8.Copie de pe pașapoartele animalelor înscrise în tabele.
Aceste documente sunt personalizate pentru fiecare asociație de COP, vă rugăm să le solicitați de la asociația acreditată să facă servicii la care vă înscrieți.
Înscrierea în registrele genealogice se face ulterior înscrierii în COP și de către asociația la care vă înscrieți în vederea efectuării serviciilor de COP.

Pentru a vă face o idee, vă furnizăm și câteva tarife pentru 2017, afișate de Asociația Crescătorilor de Vaci Bălțată Românească Tip Simmenthal:

COP - Efectuarea testelor sau a controalelor: 87,50 RON/cap de animal
COP - Constituirea Bazei de date: 23,50 RON/cap de animal
COP - Estimarea valorii de ameliorare: 0,50 RON/cap de animal

RG - Colectarea si gestionarea datelor: 15,60 RON/cap de animal
RG - Activ. Administrative care au legătură cu înregistrarea datelor: 1 RON/cap de animal
RG - Actualizarea software-urilor: 10 RON/cap de animal

LISTA COMPLETĂ O AVEȚI AICI!



 

Vizualizat: 37521 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

13 decembrie 2024 - 06:01

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgență a Guvernului nr. 79/2009 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbției fondurilor alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru renovarea şi dezvoltarea spațiului rural prin creşterea calității vieţii şi diversificării economiei în zonele rurale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.262/2009.

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

13 decembrie 2024 - 05:51

Guvernul a aprobat joi, 12 decembrie 2024, un act normativ care vizează actualizarea Registrului Agricol pentru perioada 2025-2029. Fără adeverință de la Registrul Agricol, niciun fermier, crescător animale nu poate încasa subvențiile APIA.

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

13 decembrie 2024 - 05:35

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe www.afir.ro Raportul de selecție pentru etapa a doua de depunere a proiectelor aferente intervenției DR-25 Modernizarea infrastructurii de irigații din cadrul Planului Strategic 2023 – 2027 (PS 2027).

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

13 decembrie 2024 - 05:25

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 12 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 108.521.264,61 euro (539.929.424,90 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 479.478 fermieri, astfel:

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

12 decembrie 2024 - 17:30

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Ordonanţa de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, aferente Politicii Agricole Comune.

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

12 decembrie 2024 - 17:15

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Catalin Diaconu
|
02. 25, 2017. Saturday 12:51
Oameni buni, aveti mare grija in ce va bagati! Pentru a beneficia de aceste subventii sunteti OBLIGATI, pe langa numarul de animale cerut, sa respectati NORMELE DE ECOCONDITIONALITATE, conform regulamentului european 1306. Mai pe romaneste; trebuie sa aveti registrul de expoatatie completat la zi, doua buletine de analiza a laptelui pe luna ,in care sa fie specificate numarul total de germeni, si nr de celule somatice , platforme betonate pentru depozitare dejectii si alte cateva zeci de asemenea cerinte. ATENTIE!!! daca nu indepliniti aceste conditii veti fi penalizati nu numai la suma ceruta de animale ,dar si la suma cuvenita pentru vegetal. Cand mergeti la APIA cereti informatii despre aceste lucruri si lamuriti-va inainte de a va pune pilea la saramura.
1.
Iulian Ciudin
|
02. 24, 2017. Friday 10:15
Nu mai cresteti animale ca prostii nu vedeti cum castiga banii usor baietii destepti care fac servicii si ce tarife mari practica ? Totul se plateste pe cap de animal.Toate aceste servicii ar trebui sa fie gratuite nu impuse de jmecheri.
Mai avem mult sau niciodata sa-i fie bine si celui ce munceste efectiv la munca de jos.
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii