Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

NOU ÎN LEGE! VESTE EXCELENTĂ pentru CRESCĂTORII de ANIMALE!

Publicat: 13 aprilie 2017 - 13:03
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

LEGE ÎN FAVOAREA FERMIERULUI ROMÂN! Crescătorii de animale din România vor avea șanse mult mai mari să utilizeze suprafețele de pajiști și pășuni și să încaseze subvențiile agricole pentru acestea. Plenul Camerei Deputaților a votat miercuri, 12 aprilie 2017, modificarea legii în acest sens.

ÎNTR-UN SINGUR JUDEȚ S-AU PIERDUT 1,2 MILIOANE EURO DIN SUBVENȚII!

Inițiativa legislativă aparține senatorului PSD, Lucian Trufin, și presupune creșterea accesului crescătorilor de animale la suprafețele de pajiști și pășuni. Proiectul de lege a fost votat de 267 de deputați. Camera Deputaților este for decizional astfel că acest proiect urmează să fie promulgat de președintele României, Klaus Iohannis.

Împreună cu reprezentanții Ministerului Agriculturii am luat decizia să elaborăm o serie de amendamente la proiectul de lege nr. 26/2017 pentru aprobarea OUG nr. 16/2017 pentru a veni în ajutorul fermierilor și pentru a debloca accesul la pășunat al deținătorilor mici de animale, dându-le astfel posibilitatea să acceseze subvențiile agricole.

Înainte de a redacta modificările și de a le supune dezbaterii parlamentare, am avut consultări cu sute de fermieri activi și reprezentanți ai formelor asociative ale crescătorilor de animale din mai multe județe ale țării. Concluzia generală a fost că s-au pierdut bani europeni, un exemplu elocvent fiind județul Botoșani, unde, conform comunicării oficiale cu centrul APIA diferența sumelor neîncasate între anii 2015 și 2016 depășește 1,2 milioane euro, declară Lucian Trufin.

Cadrul legal actual care impunea înregistrarea fermierilor în exploatația asociației pe perioada pășunatului nu a făcut decât să îngreuneze procedurile, motiv pentru care foarte mulți fermieri au pierdut subvențiile agricole.

Prin modificările realizate am urmărit eliminarea procedurilor birocratice greoaie și excesive, astfel încât un număr cât mai mare de fermieri activi să poată beneficia de subvenții. Am avut în vedere situația reală din teritoriu și am corectat scăparea legislativă privind pășunatul pe timp de vară, luând de pe umerii fermierilor obligativitatea de a înregistra animalele în exploatația formei asociative, pe perioada pășunatului.

Am simplificat procedura, permițând fermierilor, membri ai formelor asociative ale căror animale pășunează pe suprafețele de pășune concesionate de la administrațiile publice locale pe perioada verii, să depună cererea unică în vederea obținerii subvenției, doar pe baza datelor personale de identificare și a codurilor exploatațiilor zootehnice din Registrul național al exploatațiilor membrilor.

Eliminarea înregistrării animalelor membrilor asociației în exploatația asociației se justifică întrucât fiecare proprietar membru al cooperativei are cod de exploatație, fiind fermier activ, în timp ce forma asociativă nu are nevoie de cod de exploatație, deoarece nu deține efectiv animalele, mai spune senatorul PSD.

În calitate de secretar al Comisiei pentru agricultură, silvicultură și dezvoltare rurală din Senatul României, Lucian Trufin a trimis mai multe adrese de informare către APIA, administrațiile publice locale și asociațiile de crescători de animale cu noile reglementări care privesc creșterea accesului crescătorilor de animale la suprafețele de pajiști pentru pășunat, care vor intra în vigoare după publicarea legii în Monitorul Oficial.

Sursa: Comunicat de presă

Vizualizat: 14476 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
patru
|
04. 15, 2017. Saturday 08:29
nu-i rau cand apare un initiator sa corecteze cate ceva facut stramb cu intentie de gramada cu diplome si doctorate.cum tara este cu susu-n jos,jmecheriii iubitori de subventii tintite vor fii pe faza .ai teren ,cresti animale respectand ancarcatura pe suprafata,n-ai nu cresti.la romania poti creste cate vrei pe terenurile si culturile altora si hop subventia nesimtita tot pentru astia.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Cine şi-a făcut anul acesta timp pentru a vizita INDAGRA, expoziţia naţională de agriculută, a putut admira la standul Asociaţiei HolsteinRo câteva dintre cele mai performante vaci de lapte din România. Printre acestea, un exemplar aparţinând societăţii Panifcom Iaşi, administrată de Liviu Bălănici, care a încheiat cea de a doua lactaţie cu o producţie de 13.636 de litri, iar în primele 128 de zile din lactaţia a treia a ajuns la 6.800 de litri.

Lipsesc centrele de sacrificare permanente Cons DDA la Agromalim 2017 Bilanţul DLG InterMarketing pe final de an

Bancul zilei

Arborele

Arborele
Clienta: - Îmi place căţelul acesta şi aş vrea să-l cumpăr. Dar, spuneţi-mi, are pedigree? Detalii