Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Agraria 2018
Reclama header after big part 3

NOU! CUM SCĂPAȚI DE SANCȚIUNI APIA!

Publicat: 11 februarie 2018 - 18:43
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

FERMIERII CARE SCAPĂ FĂRĂ SANCȚIUNI LA PLATA SUBVENȚIILOR! Fermierii care au angajamente pe măsurile de dezvoltare rurale și care încasează, anual, plăți compensatorii de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pot să scape de sancțiuni chiar dacă nu respectă anumite norme, cum sunt normele de ecocondiționalitate. În Ordinul 619/2015 s-a introdus un nou articol în acest sens.

Potrivit proiectului de act normativ care modifică Ordinul subvențiilor, Ordinul 619/2015 care stabilește criteriile de eligibilitate pentru toate schemele de plăți din agricultură, după articolul 106 a fost introdus un nou articol:

„Nu se aplică sancțiuni administrative în cazul în care fermierul demonstrează, în sensul art. 77 alin. (2) lit. d) din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013, că nu este răspunzător pentru nerespectarea criteriilor de eligibilitate, a angajamentelor sau a altor obligaţii care rezultă din aplicarea normelor privind măsurile de dezvoltare rurală de la articolul 96, în cazul în care
suprafețele sunt incluse, pe perioada de derulare a angajamentelor, în zonele cu protecție strictă din parcurile naționale și naturale, stabilite în baza prevederilor art. 22 alin (2) din OUG nr. 57/2007, cu modificările şi completările ulterioare. Totodată, angajamentele în baza Măsurii 10 și/sau Măsurii 11 se închid fără recuperarea sumelor acordate pentru anii de cerere anteriori.”

Articolul 77, alin. 2, lit. d din Regulamentul (UE) 1306/2015 prevede că fermierii nu vor fi sancționați în cazul în care pot demonstra într-un mod considerat satisfăcător de către autoritatea competentă că nu sunt răspunzători pentru nerespectarea criteriilor de eligibilitate, a angajamentelor sau altor obligații, sau dacă autoritatea competentă stabilește într-un alt mod că persoana vizată nu este răspunzătoare în acest sens.

Măsura 10 - agromediu și climă din PNDR 2020 este gestionată de APIA, la fel și Măsura 11 agricultură ecologică. Fermierii care au angajamente pentru aceste măsuri primesc, pe lângă subvenția pe hectar, o plată compensatorie pe hectar sau pe cap de animal.

Sunteți interesați de cuantumul plăților compensatorii, aferent anului 2017? LISTA O AVEȚI AICI: LISTA CU VALOAREA PLĂȚILOR COMPENSATORII AUTORIZATE la PLATĂ de APIA!

Vizualizat: 3932 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Noutăţi Lemken la Agritechnica 2017

Noutăţi Lemken la Agritechnica 2017

Câteva dintre noutăţile Lemken la Agritechnica 2017 prezentate de către Franz Jakoby – reprezentantul companiei în România: semănătoarea de precizie Azurit 9, plugul Diamant 11 şi aplicaţia dezvoltată împreună cu AppsforAgri.

Semănătoarea Azurit 9 dispune seminţele de porumb pe două rânduri, în format „DeltaRow” - în triunghi. Astfel, fiecare plantă are cu 70% mai mult spaţiu pentru nutriţie, ceea ce conduce la o mai bună acoperire a solului şi o rezistenţă mai bună la secetă a plantelor. Azurit 9 are un buncăr central de sămânţă de 600 litri şi buncăr pentru microfertilizare. Pentru fertilizarea clasică se poate ataşa buncărul unei semănători de păioase. Azurit 9 este disponibilă în 4, 6 şi 8 rânduri şi distanţa dintre rânduri de 50-75 cm.

Plugul Diamant 11 cu sistem „on land” – permite arătura cu tractoare cu lăţime mare (până la 4 metri lăţime) în brazdă şi în afara brazdei. Reglarea se face prin intermediul unui cilindru hidraulic suplimentar la punctul de pivotare al plugului.

În colaborare cu AppsforAgri (Olanda), Lemken a dezvoltat o staţie meteo care se plasează în câmp şi printr-o aplicaţie disponibilă pe smartphone aceasta transmite o serie de parametrii (temperatură, umitidate, etc.) care ajută la optimizarea cheltuielilor în culturile de păioase.

Monika Puiu în vizită la redacţia FERMA Elita Campionilor în Agribusiness Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2017

Bancul zilei

Plăcinte

Plăcinte
Mitică vine acasă foarte târziu şi uşor ameţit. Detalii