Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

NOU! CUM SCĂPAȚI DE SANCȚIUNI APIA!

Publicat: 11 februarie 2018 - 18:43
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

FERMIERII CARE SCAPĂ FĂRĂ SANCȚIUNI LA PLATA SUBVENȚIILOR! Fermierii care au angajamente pe măsurile de dezvoltare rurale și care încasează, anual, plăți compensatorii de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pot să scape de sancțiuni chiar dacă nu respectă anumite norme, cum sunt normele de ecocondiționalitate. În Ordinul 619/2015 s-a introdus un nou articol în acest sens.

Potrivit proiectului de act normativ care modifică Ordinul subvențiilor, Ordinul 619/2015 care stabilește criteriile de eligibilitate pentru toate schemele de plăți din agricultură, după articolul 106 a fost introdus un nou articol:

„Nu se aplică sancțiuni administrative în cazul în care fermierul demonstrează, în sensul art. 77 alin. (2) lit. d) din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013, că nu este răspunzător pentru nerespectarea criteriilor de eligibilitate, a angajamentelor sau a altor obligaţii care rezultă din aplicarea normelor privind măsurile de dezvoltare rurală de la articolul 96, în cazul în care
suprafețele sunt incluse, pe perioada de derulare a angajamentelor, în zonele cu protecție strictă din parcurile naționale și naturale, stabilite în baza prevederilor art. 22 alin (2) din OUG nr. 57/2007, cu modificările şi completările ulterioare. Totodată, angajamentele în baza Măsurii 10 și/sau Măsurii 11 se închid fără recuperarea sumelor acordate pentru anii de cerere anteriori.”

Articolul 77, alin. 2, lit. d din Regulamentul (UE) 1306/2015 prevede că fermierii nu vor fi sancționați în cazul în care pot demonstra într-un mod considerat satisfăcător de către autoritatea competentă că nu sunt răspunzători pentru nerespectarea criteriilor de eligibilitate, a angajamentelor sau altor obligații, sau dacă autoritatea competentă stabilește într-un alt mod că persoana vizată nu este răspunzătoare în acest sens.

Măsura 10 - agromediu și climă din PNDR 2020 este gestionată de APIA, la fel și Măsura 11 agricultură ecologică. Fermierii care au angajamente pentru aceste măsuri primesc, pe lângă subvenția pe hectar, o plată compensatorie pe hectar sau pe cap de animal.

Sunteți interesați de cuantumul plăților compensatorii, aferent anului 2017? LISTA O AVEȚI AICI: LISTA CU VALOAREA PLĂȚILOR COMPENSATORII AUTORIZATE la PLATĂ de APIA!

Vizualizat: 4516 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibrizi Dekalb de ultima generatie

Hibrizi Dekalb de ultima generatie

Într-o actiune desfasurata la Carpinis, în judetul Timis, echipa Dekalb a anuntat care sunt noutatile sezonului 2018-2019. Fermierii români au acum acces la cea mai noua genetica reprezentata de hibrizii de porumb intrati recent pe piata româneasca, pe lânga solutia digitala Dekalb Smart, o tehnologie inovatoare, care faciliteaza maximizarea potentialului de profit pe fiecare sola în parte.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Real Deal la Agro Oltenia AGRIN la Agro Oltenia Rose Story, 100% ecologic

Bancul zilei

Melodia asta-i HIT

Melodia asta-i HIT
- Cum ştii dacă o melodie este HIT în România? Detalii