Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Agraria 2018
Reclama header after big part 3

NOI SCHEME de PLATĂ PE SUPRAFAȚĂ în 2018! LISTA APIA cu VALORILE SCHEMELOR DE PLATĂ!

Publicat: 14 februarie 2018 - 11:42
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚII 2018! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță schemele de plată de care pot beneficia fermierii români în anul 2018. În lista de anul acesta apar două scheme de plată noi. AGROINFO vă pune la dispoziție lista cu valorile pe hectar afișate de APIA.

Pentru a beneficia de sprijin european și de ajutoarele naționale, fermierii trebuie să completeze cererea unică de plată până la data de 15 mai 2018. Sesiunea de primire a cererilor unice de plată va începe la data de 1 martie 2018.

Primele informații pentru Campania 2018 sunt furnizate de APIA despre cuantumul plăților compensatorii, acordate fermierilor pentru măsurile de dezvoltare rurală, cum sunt Măsura 10 - agromediu și climă, Măsura 11 agricultură ecologică, Măsura 13 zone defavorizate. Mare atenție că sunt două scheme noi de plată pe suprafață!

subpachetul 11.2 - pajiști importante pentru dropie (otis tarda)
varianta 11.2.1/varianta 11.2.2/varianta 11.2.3 - lucrări manuale/cu utilaje ușoare/cu utilaje grele pe pajiști importante pentru dropie - 296 euro/ha/an/190 euro/ha/an/169 euro/ha/an

Măsura 11 - Agricultură ecologică
Submăsura 11.1 - Sprijin pentru conversia la metodele de agricultură ecologică
Pachetul 1 - culturi agricole pe terenuri arabile (inclusiv plante de nutreț): 293 euro/ha/an
Pachetul 2 - legume: 500 euro/ha/an
Pachetul 3 - livezi: 620 euro/ha/an
Pachetul 4 - vii: 530 euro/ha/an
Pachetul 5 - plante medicinale și aromatice: 365 euro/ha/an
Pachetul 6 - pajiști permanente:
varianta 6.1 (aplicabilă la nivel național pe suprafețe fără angajament M.10): 143 euro/ha/an
NOU! varianta 6.2 (aplicabilă în zonele eligibile și numai împreună cu un angajament M.10) - 39 euro/ha/an

Submăsura 11.2 - Sprijin pentru mențierea practicilor de agricultură ecologică

Pachetul 1 - culturi agricole pe terenuri arabile (inclusiv plante de nutreț): 218 euro/ha/an
Pachetul 2 - legume: 431 euro/ha/an
Pachetul 3 - livezi: 442 euro/ha/an
Pachetul 4 - vii: 479  euro/ha/an
Pachetul 5 - plante medicinale și aromatice: 350 euro/ha/an
Pachetul 6 - pajiști permanente:
varianta 6.1 (aplicabilă la nivel național pe suprafețe fără angajament M.10): 129 euro/ha/an
NOU! varianta 6.2 (aplicabilă în zonele eligibile și numai împreună cu un angajament M.10) - 73 euro/ha/an

Măsura 13 - Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau alte constrângeri specifice

Submăsura 13.1 - Plăți compensatorii în zona montană: 97 euro/ha/an
Submăsura 13.2 - Plăți compensatorii pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale semnificative: 62 euro/ha/an
Submăsura 13.3 - Plăți compensatorii pentru zone care se confruntă
cu constrângeri specifice: 73 euro/ha/an


SCHEME-PLATA-2018_b

Fermierii vor beneficia și anul acesta de schema de plată unică pe suprafață (SAPS), plata redistributivă, plata pentru practici benefice pentru climă și mediu, plata pentru tinerii fermieri, plata pentru micii fermieri și de ajutoarele naționale tranzitorii, acordate atât în sectorul vegetal (ANT 1 - culturi în teren arabil, ANT 2 - in pentru fibră, ANT 3 - cânepă pentru fibră, ANT 4 - tutun, ANT 5 - hamei, ANT 6 - sfeclă de zahăr), cât și în sectorul zootehnic (ANT 7 bovine de lapte, ANT 8 bovine carne, ANT 9 ovine/caprine).

IMPORTANT! Pe măsură ce APIA va informa despre schemele de plată pregătite pentru 2018, AGROINFO va reveni cu noi știri și informații despre aceste scheme.

Vizualizat: 9890 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
cristian paula
|
02. 15, 2018. Thursday 15:50
In anul 2015,am infiintat o plantatie de 1,9ha cu nuci altoiti adusi din Franta ,cu fonduri proprii .In fiecare an s-au efectuat cheltuieli de intretinere apreciabile conform tehnologiei culturii. Din 2015 pana in 2017 inclusiv,valoarea subventiei pe hectarul plantat cu nuci ,a fost la nivelul subventiei culturilor agricole pe teren arabil. Va rog sa-mi comunicati daca este corecta suma primita .Multumesc anticipat, astpt raspuns.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Noutăţi Lemken la Agritechnica 2017

Noutăţi Lemken la Agritechnica 2017

Câteva dintre noutăţile Lemken la Agritechnica 2017 prezentate de către Franz Jakoby – reprezentantul companiei în România: semănătoarea de precizie Azurit 9, plugul Diamant 11 şi aplicaţia dezvoltată împreună cu AppsforAgri.

Semănătoarea Azurit 9 dispune seminţele de porumb pe două rânduri, în format „DeltaRow” - în triunghi. Astfel, fiecare plantă are cu 70% mai mult spaţiu pentru nutriţie, ceea ce conduce la o mai bună acoperire a solului şi o rezistenţă mai bună la secetă a plantelor. Azurit 9 are un buncăr central de sămânţă de 600 litri şi buncăr pentru microfertilizare. Pentru fertilizarea clasică se poate ataşa buncărul unei semănători de păioase. Azurit 9 este disponibilă în 4, 6 şi 8 rânduri şi distanţa dintre rânduri de 50-75 cm.

Plugul Diamant 11 cu sistem „on land” – permite arătura cu tractoare cu lăţime mare (până la 4 metri lăţime) în brazdă şi în afara brazdei. Reglarea se face prin intermediul unui cilindru hidraulic suplimentar la punctul de pivotare al plugului.

În colaborare cu AppsforAgri (Olanda), Lemken a dezvoltat o staţie meteo care se plasează în câmp şi printr-o aplicaţie disponibilă pe smartphone aceasta transmite o serie de parametrii (temperatură, umitidate, etc.) care ajută la optimizarea cheltuielilor în culturile de păioase.

Monika Puiu în vizită la redacţia FERMA Elita Campionilor în Agribusiness Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2017

Bancul zilei

Plăcinte

Plăcinte
Mitică vine acasă foarte târziu şi uşor ameţit. Detalii