Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

NICIUN EURO SUBVENȚIE pentru CARNEA DE OAIE ȘI DE VITĂ!

Publicat: 23 iulie 2019 - 19:26
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚII ȘI DEZVOLTARE RURALĂ ÎN 2018! Potrivit datelor furnizate de Directoratul General de Agricultură și Dezvoltare Rurală, Comisia Europeană, anul trecut, România a dispus de 1.774.566.000 euro pentru achitarea plăților directe către fermieri, 1.184.725.000 euro pentru dezvoltare rurală și 35.957.000 euro pentru măsuri de piață. Cum s-au împărțit banii între sectoarele din agricultură?

Pentru plățile directe, subvenții destinate fermierilor, pentru anul de cerere 2018, România a avut la dispoziție 1.774.566.000 euro. Din această sumă, le-a achitat fermierilor plăți directe decuplate de producție în valoare de 1.318.689.000 euro și 439.548.000 euro, alte plăți, cum ar fi, de exemplu, sprijinul cuplat vegetal și zootehnic.

eurostat-plati-2018_b

Extras din Raportul Eurostat iunie 2019

Pentru ajutoarele acordate în sectorul fructe și legume, din fondurile Politicii Agricole Comune (PAC), alocate țării noastre, în 2018, s-au cheltuit 4.410.000 euro, pentru sectorul vinului, ajutoarele au însumat 16.583.000 de euro, pentru lapte și produse lactate suma distribuită sub forma subvențiilor s-a ridicat la 4.700.000 de euro, pentru promovare s-au cheltuit 271.000 de euro, iar pentru programul de distribuire a alimentelor sănătoase în școli s-au cheltuit 6.451.000 euro.

Pentru carnea de porc, de pasăre și pentru ouă s-au acordat, anul trecut, ajutoare în valoare totală de 3.542.000 euro. În schimb, pentru carnea de vită/vițel, de oaie și de capră, fermierii români nu au fost ajutați cu niciun euro subvenție. Niciun fel de ajutoare pentru producția de carne din fermele de creștere a vitelor, oilor sau caprelor. Fermele de animale beneficiază de două subvenții, una de la bugetul de stat, ajutor național tranzitoriu (ANTZ) și alta din fonduri europene, sprijin cuplat zootehnic (SCZ). Depinde de cum vor negocia acum cu Ministerul Agriculturii reprezentanții crescătorilor de animale astfel încât în Politica Agricolă Comună post 2020 să fie acordate ajutoare și pentru producția de carne de oaie sau de vițel, de exemplu. În Planul Național Strategic, elaborat acum cu consultarea fermierilor, va fi prevăzută împărțirea sumelor între sectoarele din agricultură, dar și criteriile de eligibilitate pentru fiecare schemă de ajutor.

Potrivit datelor DG Agri, incluse în Raportul Eurostat, publicat în iunie 2019, Comisia Europeană i-a rambursat României, anul acesta, 16.329.000 euro din plățile directe achitate fermierilor pentru anul de cerere 2018.


Vizualizat: 1894 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Brinkman - Let’s improve together

Brinkman - Let’s improve together

La sfârşitul lunii noiembrie 2019, compania Brinkman a organizat o întânire cu partenerii săi - fermeri şi distribuitori din România. Desfăşurat sub deviza "Let’s improve together!", evenimentul a fost un bun prilej pentru schimbul de cunoştinţe între fermieri, companie şi colaboratori. Participanţii au fost în principal cultivatori de tomate şi căpşune în sere, dealeri Brinkman şi consultanţi şi specialişti în domeniul horticol. Tema principală a seminarului a fost creşterea eficienţei şi a productivităţii, în condiţiile lipsei forţei de muncă.

 

Interviu cu Cristina György-Hângan, manager vânzări România şi Moldova - Brinkman Hungary Kft.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Bancul zilei

Papagal regal...

Papagal regal...
Ion pleacă la muncă, pe vapor, iar la plecare, Gheorghe îl roagă să-i aducă şi lui un papagal. Detalii