ADAMA 22
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Minimizati riscul tratand cerealele paioase cu insecto-fungicid

Publicat: 07 august 2020 - 11:13
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Dupa interzicerea neonicotinoidelor in urma cu 2 ani, la nivelul UE fermierii au simtit o provocare si mai mare in combaterea daunatorilor prin tratamentul semintelor. 

O parte din ei nu au mai aplicat insecticid, ci numai fungicid in toamna la cerealele paioase in toamna. Riscul foarte mare este ca, neaplicand si insecticid la tratamentul semintelor, diferitele generatii de larve se vor dezvolta mult mai mult in sol si dupa anul 3-4, cand atacul viermilor-sarma este distrugator, sa produca pagube majore. Acesti daunatori nu se pot combate in vegetatie, tratamentul semintelor este de departe cel mai la indemana, apoi este aplicarea de insecticide microgranulate.

austral plus_b

La intrebarea „Este nevoie sa controlam viermii-sarma si la cereale paioase?” raspunsul trebuie sa fie DA.

Pagubele vor fi din ce in ce mai mari, mai ales unde nu se aplica insecto-fungicid si se va acumula rezerva in sol. Semanatul mai devreme, o practica din ce in ce mai intalnita (dar nerecomandata) face ca germinarea sa nu fie atat de rapida si semintele sa fie atacate in numar mai mare in sol.
Controland viermii-sarma la cereale si mentinand aproape de minim rezervele din sol vom proteja si un posibil atac la floarea soarelui care urmeaza de multe ori in asolament. Si unde este monocultura, grau cultivat dupa grau este un risc mare de crestere a numarului de larve din sol daca nu sunt semintele tratate cu insecticid.

grafic-seminte_v2_0 astral_b

In plus unde exista noi tehnologii de cultivare fara arat (cu intoarcerea brazdei) – asa numitele lucrari mecanice minim invazive (low tillage, no-till) unde presiunea daunatorilor este mult mai mare (dar si a bolilor), din cauza lipsei actiunii altor facturi naturali (pasari, expunere la caldura).
Din fericire mai este o solutie salvatoare pentru tratamentul insecto-fungicid la cereale. Compania Syngenta a lansat in 2019 singurul produs gata formulat care contine atat insecticid, cat si fungicid: Austral Plus. Acesta ofera protectie pentru principalii daunatori de sol: viermii-sarma (Agriotes spp.) si larvele gandacului ghebos (Zabrus tenebrioides). La combaterea bolilor are un spectru foarte larg, mai ales ca are omologare si la combatere samanta si sol pentru Septoria nodorum, unde nu multe produse de pe piata au aceasta omologare. In plus fata de actiunea de contact la suprafata bobului si in sol, componenta fungica are un efect penetrant, patrunzand in comisura bobului si in coleoptil. Alte boli combatute cu succes de Austral Plus la grau si la orz: mălură, fuzarioză, mucegaiul de zăpadă, sfâșierea frunzelor de orz și taciunele la orz.

Austral®Plus oferă și un efect fitotonic culturii de cereale, materializat printr-o vigoare sporită, uniformitate la răsărire si inradacinare mai puternica.
In plus, Austral® Plus aduce multe avantaje de care se pot bucura fermierii din toata Romania: pana la 31 octombrie 2020 cine achizitioneaza pachetul de 20L Austral® Plus (la care primesc gratuit 5 L adjuvant AG 40R) vor primi automat un echipament de protectie si vor putea participa la o tombola cu peste 55 premii.

Mai multe detalii puteti gasi pe pagina special dedicata: https://www.syngenta.ro/austral-plus

Vizualizat: 588 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ambrozia, o buruiană care și-a găsit leacul

Ambrozia, o buruiană care și-a găsit leacul

11 august 2022 - 11:15

Folosirea unor produse inovatoare de protecția plantelor în culturile agricole va reduce la minimum răspândirea alergenilor periculoși în societate.

Decizii inteligente pentru gestionarea dăunătorilor din cultura de porumb

Decizii inteligente pentru gestionarea dăunătorilor din cultura de porumb

11 august 2022 - 10:13

Avertizare! Se înregistrează zbor intens al fluturilor de Helicoverpa armigera la porumb!

Interveniți de urgență pentru a salva fermierii români!

Interveniți de urgență pentru a salva fermierii români!

11 august 2022 - 08:24

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) solicită Ministerului Agriculturii să intervină de urgență pentru a salva fermierii români. FACIAS a transmis un comunicat media. 

MADR ASTĂZI: Ghid de bune practici agricole privind efectele schimbărilor climatice!

MADR ASTĂZI: Ghid de bune practici agricole privind efectele schimbărilor climatice!

10 august 2022 - 20:36

La inițiativa ministrului Petre Daea, o echipă formată din specialiști ai MADR și ai ASAS, coordonată de secretarul de stat Dragoș-Costin Telehuz, a elaborat un Ghid de bune practici agricole privind efectele generate de schimbările climatice, anunță astăzi Ministerul Agriculturii, într-un comunicat transmis Agroinfo. 

Bani agricultură APROBAȚI ASTĂZI de Guvern!

Bani agricultură APROBAȚI ASTĂZI de Guvern!

10 august 2022 - 17:13

Guvernul a aprobat astăzi, 10 august 2022, Hotărârea privind stabilirea bugetului pentru implementarea Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 pentru anul şcolar 2022-2023.

MADR ASTĂZI: Plățile pentru fermierii din Programul Tomata!

MADR ASTĂZI: Plățile pentru fermierii din Programul Tomata!

10 august 2022 - 16:50

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a primit de la alte 10 județe deconturi în vederea efectuării plăților pentru beneficiarii Programului Tomata. Față de săptămâna trecută, numărul cererilor transmise pentru decontare a crescut considerabil, astfel că, s-au primit cereri pentru 4.388 de beneficiari, în valoare de 66.256.920 milioane lei.

APIA ACUM: Start plata micrograntului APIA 5.000 euro/fermier!

APIA ACUM: Start plata micrograntului APIA 5.000 euro/fermier!

10 august 2022 - 16:29

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță astăzi, 10 august 2022, că a început plățile pentru beneficiarii micrograntului de 5.000 euro/fermier. 

MADR ASTĂZI: Suprafața agricolă distrusă de secetă!

MADR ASTĂZI: Suprafața agricolă distrusă de secetă!

09 august 2022 - 20:21

Ministerul Agriculturii anunță în fiecare zi situația suprafețelor calamitate pentru care s-au întocmit procese-verbale de constatare a pagubelor.

Creşte preţul laptelui din cauza secetei prelungite!

Creşte preţul laptelui din cauza secetei prelungite!

09 august 2022 - 19:08

Crescătorii de vaci de lapte din Franţa anunţă o creştere iminentă a preţului la lapte din cauza secetei care a redus sursele de hrană pentru animale. Fermierii cred că vor urma creşteri în cascadă pentru toate produsele lactate.

Ministrul DAEA ASTĂZI: Programul de măsuri pentru fermieri, crescători animale!

Ministrul DAEA ASTĂZI: Programul de măsuri pentru fermieri, crescători animale!

09 august 2022 - 18:42

Ministrul Petre Daea a condus în data de 9 august 2022, la sediul MADR, ședința Comitetului interministerial pentru gestionarea efectelor produse de schimbările climatice în agricultură, în prezența tuturor membrilor care fac parte din această structură, anunță MADR, într-un comunicat transmis Agroinfo. 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Climate FieldView de la Bayer - hărți de producție cu precizie maximă în timp real

Climate FieldView de la Bayer - hărți de producție cu precizie maximă în timp real

Agricultura de precizie indiferent de utilajul folosit: Noul kit Climate FieldView de la Bayer oferă toate datele privind calitatea și cantitatea producție încă din momentul recoltării! Un interviu cu Fabian Bădescu, Climate Field Product Specialist

Starea culturilor în Vest! De vorbă cu fermierul Varga Ștefan din Nădlac Krone Highland – chemarea muntelui Tractoare de colecție în combinație cu utilaje din gama actuală KRONE! Imagini rare

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Un restaurant foarte elegant. Detalii