KWS+
Reclama header after big part 2

MESAJ DUR AL FERMIERILOR pentru MINISTRUL PETRE DAEA!

Publicat: 08 septembrie 2017 - 09:45
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

ASCULTAȚI ȘI VOCEA FERMIERILOR! O să ne strângem 100 de fermieri și vă așteptăm la Agromalim Arad să vă spunem necazurile noastre! Ascultați și vocea noastră, a fermierilor! Scrie în mesajul dur adresat ministrului agriculturii de Asociația Fermierilor Beneficiari de Fonduri Comunitare, Eurofond. AGROINFO a primit acest mesaj și-l pune la dispoziția destinatarului, ministrul agriculturii, Petre Daea.

Domnule Ministru, cu tot respectul, nu mă pot abține să vă pun o întrebare din partea fermierilor simpli : "AȚI FOST MITUIT DE CEI DE LA AFIR ? "

Cel puțin asta înțelegem noi, fermierii de rând, din moment ce acum o lună erați cu "bâta " pe ei că nu absorb bani europeni (lucru 200% adevărat, dealtfel ), iar acum brusc i-ați băgat la spălat și au ieșit mai albi ca lâna( dacă tot vorbim de lână), luându-le etalon performanțele acestora doar din luna august și făcând abstracție de restul deficiențelor și performanțelor din sistemul AFIR  (Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale, n.r.).daea-sef-afir_b

DOMNULE MINISTRU, când mai faceți astfel de evaluări, vă rugăm să ascultați și vocea fermierilor de rând, nu doar a celor de la AFIR, vă spun ce vor ei sa auziți.

Dacă veniți în Arad să ascultați fermierii, o să ne strângem cel puțin 100 de fermieri nenorociți de AFIR , care să vă spună povestea lor cu AFIR-ul. (ÎN FOTO, MINISTRUL AGRICULTURII ȘI CONDUCEREA AFIR. ESTE CEA MAI RECENTĂ ȘEDINȚĂ DE LUCRU, DESFĂȘURATĂ PE 5 SEPTEMBRIE, N.R.)

Cum ați putut reuși să-i faceți imaculați în doar o lună pe cei de la AFIR (știind tot "cazierul " lor din urmă, respectiv cum au nenorocit sute de fermieri doar în regiunea 5 vest), noi fermierii limitați nu putem înțelege, fiind peste nivelul nostru de percepție.

Vă dau un simplu exemplu în care termenele prevăzute de ghid sunt numai pentru fermieri, nu și pentru AFIR. Dacă fermierul nu respectă termenele pierde proiectul, iar dacă AFIR-ul nu respectă termenele, acesta nu pățește nimic. Ex: Respectiv după notificarea de selecție, beneficiarul are 4 luni să aducă o serie de documente în vederea semnării contractului ,altfel pierde proiectul. După ce fermierul a adus documentele respective, în perioada menționată mai sus, AFIR-ul are obligația ca în 15 zile lucrătoare ( după ghid și procedură) să cheme beneficiarul să semneze contractul. Pe regiunea 5 vest sunt beneficiari care trebuia să semneze contractul, care nici după 3-6 luni nu au fost chemați să semneze contractul de finanțare.

De aici rezultă că:TERMENELE ȘI OBLIGAȚIILE SUNT NUMAI PENTRU BENEFICIARI, NU ȘI PENTRU AFIR .
În aceste condiții vorbiți despre performanțe și fluidizarea fondurilor la nivel de AFIR ??????

Cu stimă, Cristian-Ioan Chișmorie, din parte Asociației Fermierilor Beneficiari de Fonduri Comunitare "Eurofond "

Cristian Chişmorie este fermier şi conduce Asociaţia Beneficiarilor de Fonduri Comunitare Eurofond, cu sediul în Şicula, jud. Arad, asociaţie ce reprezintă 157 de membri, persoane fizice şi juridice.

Într-un memoriu depus de către Asociaţia Eurofond la Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJFIR) Arad pe 29 noiembrie 2016, fermierii arădeni denunţă faptul că „la nivelul OJFIR Arad există o atitudine şi o abordare total necorespunzătoare cu privire la evaluarea proiectelor depuse în cadrul submăsurilor din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală”.

Mai exact, Chişmorie susţine că angajaţii OJFIR Arad lucrează pe principiul „decât să declar un proiect eligibil şi să fiu sancţionat procentual din salariu, mai bine îl declar neeligibil, deoarece nu am nici o răspundere!”.

Vizualizat: 5881 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

PLATA AJUTOARELOR NAȚIONALE TRANZITORII AR PUTEA ÎNCEPE ÎN FEBRUARIE!

PLATA AJUTOARELOR NAȚIONALE TRANZITORII AR PUTEA ÎNCEPE ÎN FEBRUARIE!

19 ianuarie 2021 - 20:04

PLATĂ SUBVENȚII 2021! Ajutorul național tranzitoriu, ANT, sau subvenția mică, cum îi spun crescătorii de animale, este cea mai populară subvenție. Achitarea acestei subvenții pentru anul 2020 către fermierii din vegetal și crescătorii de animale nu poate demara înainte de aprobarea bugetului de stat pentru anul 2021. Vicepremierul Dan Barna a anunțat că bugetul ar putea fi dezbătut în Parlament în prima parte a lunii februarie.

MADR: AUTORIZAȚII TEMPORARE PENTRU NEONICOTINOIDE!

MADR: AUTORIZAȚII TEMPORARE PENTRU NEONICOTINOIDE!

19 ianuarie 2021 - 14:41

COMUNICAT MADR. Pentru campania de primăvară 2021, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), în temeiul art. 53 al Regulamentului CE 1107/2009, a autorizat utilizarea în situații de urgență a unor produse pe bază de substanțe active din categoria neonicotinoidelor la tratarea semințelor de porumb, precum și a semințelor de sfeclă de zahăr tratate cu un produs de protecția plantelor pe bază de neonicotinoide.

CÂT DE RENTABILĂ ESTE O STÂNĂ CU 500 DE OVINE? CE SPUN OIERII ROMÂNI!

CÂT DE RENTABILĂ ESTE O STÂNĂ CU 500 DE OVINE? CE SPUN OIERII ROMÂNI!

19 ianuarie 2021 - 10:56

VOCEA OIERILOR. Ionuț Daniel Iorga a întrebat pe un grup Facebook creat de crescătorii români de ovine cât de rentabilă este o stână cu 500 de oi. Ce i-au răspuns oierii?

SUBVENȚIE APIA PENTRU SECTORUL VEGETAL ȘI ZOOTEHNIE! TERMEN 1 FEBRUARIE 2021!

SUBVENȚIE APIA PENTRU SECTORUL VEGETAL ȘI ZOOTEHNIE! TERMEN 1 FEBRUARIE 2021!

19 ianuarie 2021 - 09:27

COMUNICAT APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că până la data de 01 februarie 2021 inclusiv, se depun Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 octombrie - 31 decembrie 2020 (trim. IV al anului 2020).

CUM OBȚINEȚI TEREN AGRICOL DE LA ADS! ACTE NECESARE! TERENURI DISPONIBILE!

CUM OBȚINEȚI TEREN AGRICOL DE LA ADS! ACTE NECESARE! TERENURI DISPONIBILE!

19 ianuarie 2021 - 07:41

TERENURI AGRICOLE PENTRU TINERII FERMIERI. Agenția Domeniilor Statului (ADS) a deschis ieri, 18 ianuarie 2021, cea de-a doua sesiune de depunere a cererilor pentru concesionarea terenurilor agricole către tinerii fermieri. AGROINFO vă spune cum depuneți cererea, actele de care aveți nevoie și terenurile agricole care sunt libere de contract.

OFICIAL! BUGETELE APIA ȘI AFIR pentru PLĂȚILE CĂTRE FERMIERI PENTRU ANII 2021-2022!

OFICIAL! BUGETELE APIA ȘI AFIR pentru PLĂȚILE CĂTRE FERMIERI PENTRU ANII 2021-2022!

18 ianuarie 2021 - 17:36

ANUNȚ MINISTERUL AGRICULTURII! Printr-un proiect de ordonanță de urgență care modifică Ordonanța subvențiilor, Ministerul Agriculturii a anunțat astăzi, 18 ianuarie 2021, suma destinată pentru plata subvențiilor fermierilor pentru anii 2021-2022.

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

18 ianuarie 2021 - 16:56

OFICIAL! Ministerul Agriculturii a publicat astăzi, 18 ianuarie 2021, proiectul de ordonanță de urgență prin care sunt puse în aplicare prevederile Regulamentului (UE) 2020/2220 al Parlamentului European și al Consiliului din 23 decembrie 2020 de stabilire a anumitor dispoziții tranzitorii privind sprijinul acordat din Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală (FEADR) și din Fondul european de garantare agricolă (FEGA) în anii 2021 și 2022.

MADR ASTĂZI: START A DOUA SESIUNE CONCESIONARE TERENURI PENTRU TINERII FERMIERI!

MADR ASTĂZI: START A DOUA SESIUNE CONCESIONARE TERENURI PENTRU TINERII FERMIERI!

18 ianuarie 2021 - 12:34

COMUNICAT! Ministerul Agriculturii informează că Agenția Domeniilor Statului a demarat astăzi, 18 ianuarie 2021, a doua sesiune de concesionare a terenurilor cu destinație agricolă aflate în administrarea Agenției Domeniilor Statului (ADS), în suprafață de până la 50 ha, către tinerii cu vârsta de maxim 40 de ani.

STRIGĂTUL DE DISPERARE AL APICULTORILOR ROMÂNI: ANULAȚI AUTORIZAȚIILE PENTRU NEONICOTINOIDE!

STRIGĂTUL DE DISPERARE AL APICULTORILOR ROMÂNI: ANULAȚI AUTORIZAȚIILE PENTRU NEONICOTINOIDE!

18 ianuarie 2021 - 10:02

SCRISOARE DESCHISĂ. Apicultorii români îi transmit ministrului agriculturii, Adrian Oros, o scrisoare deschisă prin care-i cer să anuleze autorizațiile eliberate pentru acest an pentru utilizarea neonicotinoidelor în tratarea semințelor de sfeclă de zahăr și floarea soarelui. Apicultorii au transmis astăzi scrisoarea către AGROINFO.

MINISTRUL OROS: SUNT ASOCIAȚII ALE FERMIERILOR CARE-I AJUTĂ PE VÂNĂTORII DE SUBVENȚII APIA SĂ IA BANII!

MINISTRUL OROS: SUNT ASOCIAȚII ALE FERMIERILOR CARE-I AJUTĂ PE VÂNĂTORII DE SUBVENȚII APIA SĂ IA BANII!

18 ianuarie 2021 - 09:16

ÎN ROMÂNIA, VÂNĂTOAREA DE SUBVENȚII A LUAT AMPLOARE! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că va schimba paradigma, modelul, în acest an pentru a-i împiedica pe vânătorii de subvenții să ia banii de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Ministrul a spus pe șleau că sunt asociații profesionale ale fermierilor care-i ajută pe acești vânători de subvenții să ajungă la bani, în dezavantajul adevăraților fermieri și crescători de animale.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Achiritoaei Iulia Ramona
|
09. 08, 2017. Friday 10:11
Aceasta mentalitate exista la nivelul tuturor OJFIR-urilor din tara. Despre ce vorbim.....Asa este de vreo 5 ani . Expertii din OJ se trezesc ca au nevoie de absortie doar cand ii mai trage cineva de maneca, insa cand resping proiecte pe banda rulanta....NU VEDE NIMENI ?!!!!! Eu credeam ca numai in Moldova este atitudinea aceasta...insa se pare ca este " aceeasi mentalitate la nivelul intregului AFIR - sa respingi proiecte pe motive puerile si sa-ti bati joc de beneficiari si de consultanti pentru a-ti ascunde fristrarile personale ca experti si in fond......de ce sa te ostenesti ca doar - ZIUA TRECE, SALARIUL MERGE.... ". Cand ajungi in fata expertului de la OJ, se obicei el se crede....superior...prin orice. Sunt foarte putine oameni in CR/OJ-uri pe care pot sa-i numesc "EXPERTI", marea majoritate sunt praf si pulbere...
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tomate cu toleranță la TSVW: Sandoline F1 și Ciciu F1 - Testimonial Florin Pop, Seleuș, Arad

Tomate cu toleranță la TSVW: Sandoline F1 și Ciciu F1 - Testimonial Florin Pop, Seleuș, Arad

Toleranța la virusul petelor de bronz (TSVW) este un criteriu foarte important pentru Florin Pop, legumicultor în Seleuș, județul Arad, atunci când alege hibrizii de tomate pe care îi cultivă. Legumicultorul este fidel hibrizilor Sandoline F1 și Ciciu F1 datorită gustului bun, vigorii plantelor și creșterii nedeterminate, un aspect care îi permite recoltarea eşalonată.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Întrebare

Întrebare
Î: De ce nu pot lucra pisicile la calculator? Detalii