Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

MESAJ DUR AL FERMIERILOR pentru MINISTRUL PETRE DAEA!

Publicat: 08 septembrie 2017 - 09:45
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

ASCULTAȚI ȘI VOCEA FERMIERILOR! O să ne strângem 100 de fermieri și vă așteptăm la Agromalim Arad să vă spunem necazurile noastre! Ascultați și vocea noastră, a fermierilor! Scrie în mesajul dur adresat ministrului agriculturii de Asociația Fermierilor Beneficiari de Fonduri Comunitare, Eurofond. AGROINFO a primit acest mesaj și-l pune la dispoziția destinatarului, ministrul agriculturii, Petre Daea.

Domnule Ministru, cu tot respectul, nu mă pot abține să vă pun o întrebare din partea fermierilor simpli : "AȚI FOST MITUIT DE CEI DE LA AFIR ? "

Cel puțin asta înțelegem noi, fermierii de rând, din moment ce acum o lună erați cu "bâta " pe ei că nu absorb bani europeni (lucru 200% adevărat, dealtfel ), iar acum brusc i-ați băgat la spălat și au ieșit mai albi ca lâna( dacă tot vorbim de lână), luându-le etalon performanțele acestora doar din luna august și făcând abstracție de restul deficiențelor și performanțelor din sistemul AFIR  (Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale, n.r.).daea-sef-afir_b

DOMNULE MINISTRU, când mai faceți astfel de evaluări, vă rugăm să ascultați și vocea fermierilor de rând, nu doar a celor de la AFIR, vă spun ce vor ei sa auziți.

Dacă veniți în Arad să ascultați fermierii, o să ne strângem cel puțin 100 de fermieri nenorociți de AFIR , care să vă spună povestea lor cu AFIR-ul. (ÎN FOTO, MINISTRUL AGRICULTURII ȘI CONDUCEREA AFIR. ESTE CEA MAI RECENTĂ ȘEDINȚĂ DE LUCRU, DESFĂȘURATĂ PE 5 SEPTEMBRIE, N.R.)

Cum ați putut reuși să-i faceți imaculați în doar o lună pe cei de la AFIR (știind tot "cazierul " lor din urmă, respectiv cum au nenorocit sute de fermieri doar în regiunea 5 vest), noi fermierii limitați nu putem înțelege, fiind peste nivelul nostru de percepție.

Vă dau un simplu exemplu în care termenele prevăzute de ghid sunt numai pentru fermieri, nu și pentru AFIR. Dacă fermierul nu respectă termenele pierde proiectul, iar dacă AFIR-ul nu respectă termenele, acesta nu pățește nimic. Ex: Respectiv după notificarea de selecție, beneficiarul are 4 luni să aducă o serie de documente în vederea semnării contractului ,altfel pierde proiectul. După ce fermierul a adus documentele respective, în perioada menționată mai sus, AFIR-ul are obligația ca în 15 zile lucrătoare ( după ghid și procedură) să cheme beneficiarul să semneze contractul. Pe regiunea 5 vest sunt beneficiari care trebuia să semneze contractul, care nici după 3-6 luni nu au fost chemați să semneze contractul de finanțare.

De aici rezultă că:TERMENELE ȘI OBLIGAȚIILE SUNT NUMAI PENTRU BENEFICIARI, NU ȘI PENTRU AFIR .
În aceste condiții vorbiți despre performanțe și fluidizarea fondurilor la nivel de AFIR ??????

Cu stimă, Cristian-Ioan Chișmorie, din parte Asociației Fermierilor Beneficiari de Fonduri Comunitare "Eurofond "

Cristian Chişmorie este fermier şi conduce Asociaţia Beneficiarilor de Fonduri Comunitare Eurofond, cu sediul în Şicula, jud. Arad, asociaţie ce reprezintă 157 de membri, persoane fizice şi juridice.

Într-un memoriu depus de către Asociaţia Eurofond la Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJFIR) Arad pe 29 noiembrie 2016, fermierii arădeni denunţă faptul că „la nivelul OJFIR Arad există o atitudine şi o abordare total necorespunzătoare cu privire la evaluarea proiectelor depuse în cadrul submăsurilor din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală”.

Mai exact, Chişmorie susţine că angajaţii OJFIR Arad lucrează pe principiul „decât să declar un proiect eligibil şi să fiu sancţionat procentual din salariu, mai bine îl declar neeligibil, deoarece nu am nici o răspundere!”.

Vizualizat: 5858 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

EVENIMENT USAMV CLUJ ANULAT DIN CAUZA VREMII!

EVENIMENT USAMV CLUJ ANULAT DIN CAUZA VREMII!

25 septembrie 2020 - 17:35

ANULAT! Ziua Recoltei, un eveniment USAMV Cluj, care urma să aibă loc mâine, 26 septembrie, la podgoria cumpărată de USAMV Cluj în localitatea Apoldu de Sus, județul Sibiu, a fost anulată din cauza condițiilor meteo nefavorabile, anunțate pentru sâmbătă, informează un comunicat USAMV Cluj. La eveniment era anunțată și participarea ministrului agriculturii, Adrian Oros.

DECIZIE GUVERN PENTRU TINERII FERMIERI!

DECIZIE GUVERN PENTRU TINERII FERMIERI!

25 septembrie 2020 - 16:44

50 HECTARE TEREN PENTRU TINERII FERMIERI! Guvernul a adoptat în ședința de joi seara, 24 septembrie 2020, hotărârea prin care tinerii fermieri beneficiază de 50 de hectare de teren agricol, concesionat de la stat, anunță un comunicat MADR, transmis pentru AGROINFO.

MINISTRUL OROS: FERME MAI PUȚINE, DAR MAI PUTERNICE!

MINISTRUL OROS: FERME MAI PUȚINE, DAR MAI PUTERNICE!

25 septembrie 2020 - 11:41

PREA MULTE FERME DE SUBZISTENȚĂ! O prioritate a Ministerului Agriculturii, pentru perioada următoare, este: ferme mai puține, dar mai puternice. Din 840.000 de ferme (câte au depus anul acesta cererea pentru subvenții la APIA n.r.), 750.000 sunt ferme de subzistență. Noi trebuie să grăbim procesul de comasare, să avem ferme mai puține, ca număr, dar mult mai puternice, a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros.

APELUL DISPERAT AL FERMIERILOR ROMÂNI!

APELUL DISPERAT AL FERMIERILOR ROMÂNI!

25 septembrie 2020 - 09:12

ESTE AMENINȚATĂ INDEPENDENȚA ALIMENTARĂ A ROMÂNIEI. Asociația Fermierilor din România atrage atenția că situația generată de secetă este una extrem de gravă, numărul fermierilor, dar și suprafețele afectate fiind de natură a prefigura un dezastru economic, care finalmente poate pune în pericol independența alimentară a României, susține AFR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

FERMIERI, VERIFICAȚI ASTĂZI DACĂ AVEȚI BANII DE LA APIA ÎN CONTURI!

FERMIERI, VERIFICAȚI ASTĂZI DACĂ AVEȚI BANII DE LA APIA ÎN CONTURI!

25 septembrie 2020 - 08:39

VIN BANII DE LA APIA! Transfer de bani de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) către conturile fermierilor români! Anunțul pe care l-a făcut joi seara ministrul agriculturii, Adrian Oros: banii intră în conturile fermierilor începând de astăzi, 25 septembrie 2020.

PREMIERUL ROMÂNIEI VREA SĂ LE CREASCĂ CHIRIA MARILOR FERMIERI CARE AU ÎNCHIRIAT TEREN DE LA ADS!

PREMIERUL ROMÂNIEI VREA SĂ LE CREASCĂ CHIRIA MARILOR FERMIERI CARE AU ÎNCHIRIAT TEREN DE LA ADS!

25 septembrie 2020 - 07:24

ARENDĂ MAI MARE. Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a declarat, în debutul ședinței de Guvern, ținută joi seara, 24 septembrie 2020, că redevenţele plătite de unele societăți către Agenția Domeniilor Statului (ADS) sunt mai mici de un sfert din cât se plătește arenda de către proprietarii de teren. Poate vă mai  uitaţi un pic pe contractele acelea, i-a spus șeful Executivului secretarului de stat MADR, George Scarlat, care l-a suplinit la ședință pe ministrul agriculturii.

PRODUCȚIA DE SEMINȚE A UE, AFECTATĂ DE SECETĂ!

PRODUCȚIA DE SEMINȚE A UE, AFECTATĂ DE SECETĂ!

24 septembrie 2020 - 14:06

PRODUCȚIE PORUMB. În ciuda unei creșteri cu 16% a suprafețelor europene de porumb în 2020, culturile au fost afectate de vreme dificilă în această vară: condiții nefavorabile în momentul răsăririi, valuri puternice de căldură cu maxime record în august și septembrie, secetă pedologică şi atmosferică extremă, toate acestea împiedică producătorii să își atingă obiectivele pentru acest sezon.

AJUTORUL DE MAXIM 7.000 DE EURO/FERMĂ! MESAJUL APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

AJUTORUL DE MAXIM 7.000 DE EURO/FERMĂ! MESAJUL APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

24 septembrie 2020 - 10:19

COMUNICAT APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), aduce la cunoștința fermierilor lansarea a 3 noi scheme de sprijin în cadrul Măsurii 21 – Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza COVID-19 din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 - 2020, respectiv în sectorul zootehnic – bovine, sectorul zootehnic – ovine și / sau caprine, dar și în sectorul vegetal – legume-fructe și cartofi.

SANCȚIUNI APIA pentru AJUTOARELE MICILOR FERMIERI ACORDATE PE MĂSURA 21!

SANCȚIUNI APIA pentru AJUTOARELE MICILOR FERMIERI ACORDATE PE MĂSURA 21!

24 septembrie 2020 - 09:22

AJUTOARE CRIZĂ. Verificările în teren efectuate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru ajutoarele acordate în cadrul Măsurii 21, ajutoare excepționale pentru pierderile cauzate de criza sanitară, se pot solda cu aplicarea unor sancțiuni crescătorilor de animale și cultivatorilor de legume, fructe și cartofi.

CONTROLUL APIA ÎN TEREN PENTRU AJUTOARELE ACORDATE MICILOR FERMIERI PE MĂSURA 21!

CONTROLUL APIA ÎN TEREN PENTRU AJUTOARELE ACORDATE MICILOR FERMIERI PE MĂSURA 21!

24 septembrie 2020 - 08:36

AJUTOARE CRIZĂ! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat miercuri, 23 septembrie 2020, lansarea Măsurii 21 prin care sunt acordate ajutoare crescătorilor de ovine/caprine, crescătorilor de bovine care dețin sub 91 de capete bovine și cultivatorilor de legume și fructe. Cererile se depun la APIA din data 25 septembrie 2020. APIA va efectua controale în teren pentru aceste ajutoare.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Achiritoaei Iulia Ramona
|
09. 08, 2017. Friday 10:11
Aceasta mentalitate exista la nivelul tuturor OJFIR-urilor din tara. Despre ce vorbim.....Asa este de vreo 5 ani . Expertii din OJ se trezesc ca au nevoie de absortie doar cand ii mai trage cineva de maneca, insa cand resping proiecte pe banda rulanta....NU VEDE NIMENI ?!!!!! Eu credeam ca numai in Moldova este atitudinea aceasta...insa se pare ca este " aceeasi mentalitate la nivelul intregului AFIR - sa respingi proiecte pe motive puerile si sa-ti bati joc de beneficiari si de consultanti pentru a-ti ascunde fristrarile personale ca experti si in fond......de ce sa te ostenesti ca doar - ZIUA TRECE, SALARIUL MERGE.... ". Cand ajungi in fata expertului de la OJ, se obicei el se crede....superior...prin orice. Sunt foarte putine oameni in CR/OJ-uri pe care pot sa-i numesc "EXPERTI", marea majoritate sunt praf si pulbere...
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tehnologia Syngenta pentru cultura de tomate

Tehnologia Syngenta pentru cultura de tomate

Produsele Syngenta recomandate pentru combaterea bolilor și dăunătorilor la culturile de tomate în spații protejate.
Află ce fungicide și insecticide au fost utilizate cu succes în lotul demonstrativ Syngenta de la Seleuş, Arad.

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Chelnerul aleargă la masa unui client: Detalii