Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

MESAJ DUR AL FERMIERILOR pentru MINISTRUL PETRE DAEA!

Publicat: 08 septembrie 2017 - 09:45
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

ASCULTAȚI ȘI VOCEA FERMIERILOR! O să ne strângem 100 de fermieri și vă așteptăm la Agromalim Arad să vă spunem necazurile noastre! Ascultați și vocea noastră, a fermierilor! Scrie în mesajul dur adresat ministrului agriculturii de Asociația Fermierilor Beneficiari de Fonduri Comunitare, Eurofond. AGROINFO a primit acest mesaj și-l pune la dispoziția destinatarului, ministrul agriculturii, Petre Daea.

Domnule Ministru, cu tot respectul, nu mă pot abține să vă pun o întrebare din partea fermierilor simpli : "AȚI FOST MITUIT DE CEI DE LA AFIR ? "

Cel puțin asta înțelegem noi, fermierii de rând, din moment ce acum o lună erați cu "bâta " pe ei că nu absorb bani europeni (lucru 200% adevărat, dealtfel ), iar acum brusc i-ați băgat la spălat și au ieșit mai albi ca lâna( dacă tot vorbim de lână), luându-le etalon performanțele acestora doar din luna august și făcând abstracție de restul deficiențelor și performanțelor din sistemul AFIR  (Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale, n.r.).daea-sef-afir_b

DOMNULE MINISTRU, când mai faceți astfel de evaluări, vă rugăm să ascultați și vocea fermierilor de rând, nu doar a celor de la AFIR, vă spun ce vor ei sa auziți.

Dacă veniți în Arad să ascultați fermierii, o să ne strângem cel puțin 100 de fermieri nenorociți de AFIR , care să vă spună povestea lor cu AFIR-ul. (ÎN FOTO, MINISTRUL AGRICULTURII ȘI CONDUCEREA AFIR. ESTE CEA MAI RECENTĂ ȘEDINȚĂ DE LUCRU, DESFĂȘURATĂ PE 5 SEPTEMBRIE, N.R.)

Cum ați putut reuși să-i faceți imaculați în doar o lună pe cei de la AFIR (știind tot "cazierul " lor din urmă, respectiv cum au nenorocit sute de fermieri doar în regiunea 5 vest), noi fermierii limitați nu putem înțelege, fiind peste nivelul nostru de percepție.

Vă dau un simplu exemplu în care termenele prevăzute de ghid sunt numai pentru fermieri, nu și pentru AFIR. Dacă fermierul nu respectă termenele pierde proiectul, iar dacă AFIR-ul nu respectă termenele, acesta nu pățește nimic. Ex: Respectiv după notificarea de selecție, beneficiarul are 4 luni să aducă o serie de documente în vederea semnării contractului ,altfel pierde proiectul. După ce fermierul a adus documentele respective, în perioada menționată mai sus, AFIR-ul are obligația ca în 15 zile lucrătoare ( după ghid și procedură) să cheme beneficiarul să semneze contractul. Pe regiunea 5 vest sunt beneficiari care trebuia să semneze contractul, care nici după 3-6 luni nu au fost chemați să semneze contractul de finanțare.

De aici rezultă că:TERMENELE ȘI OBLIGAȚIILE SUNT NUMAI PENTRU BENEFICIARI, NU ȘI PENTRU AFIR .
În aceste condiții vorbiți despre performanțe și fluidizarea fondurilor la nivel de AFIR ??????

Cu stimă, Cristian-Ioan Chișmorie, din parte Asociației Fermierilor Beneficiari de Fonduri Comunitare "Eurofond "

Cristian Chişmorie este fermier şi conduce Asociaţia Beneficiarilor de Fonduri Comunitare Eurofond, cu sediul în Şicula, jud. Arad, asociaţie ce reprezintă 157 de membri, persoane fizice şi juridice.

Într-un memoriu depus de către Asociaţia Eurofond la Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJFIR) Arad pe 29 noiembrie 2016, fermierii arădeni denunţă faptul că „la nivelul OJFIR Arad există o atitudine şi o abordare total necorespunzătoare cu privire la evaluarea proiectelor depuse în cadrul submăsurilor din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală”.

Mai exact, Chişmorie susţine că angajaţii OJFIR Arad lucrează pe principiul „decât să declar un proiect eligibil şi să fiu sancţionat procentual din salariu, mai bine îl declar neeligibil, deoarece nu am nici o răspundere!”.

Vizualizat: 5521 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Achiritoaei Iulia Ramona
|
09. 08, 2017. Friday 10:11
Aceasta mentalitate exista la nivelul tuturor OJFIR-urilor din tara. Despre ce vorbim.....Asa este de vreo 5 ani . Expertii din OJ se trezesc ca au nevoie de absortie doar cand ii mai trage cineva de maneca, insa cand resping proiecte pe banda rulanta....NU VEDE NIMENI ?!!!!! Eu credeam ca numai in Moldova este atitudinea aceasta...insa se pare ca este " aceeasi mentalitate la nivelul intregului AFIR - sa respingi proiecte pe motive puerile si sa-ti bati joc de beneficiari si de consultanti pentru a-ti ascunde fristrarile personale ca experti si in fond......de ce sa te ostenesti ca doar - ZIUA TRECE, SALARIUL MERGE.... ". Cand ajungi in fata expertului de la OJ, se obicei el se crede....superior...prin orice. Sunt foarte putine oameni in CR/OJ-uri pe care pot sa-i numesc "EXPERTI", marea majoritate sunt praf si pulbere...
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

O şansă pentru ţăranul român

O şansă pentru ţăranul român

"Găini ouătoare în sistem free range" este titlul celei mai recente cărţi publicate de către Leonard Stafie, specialist în creşterea păsărilor de curte şi colaborator apropiat al revistei Ferma. Lansarea oficială a avut loc în cadrul târgului Agraria.

Agriplanta-Romagrotec 2018 Tehnologia vertical tillage, în interpretarea Great Plains Cea mai mare combină Deutz a ajuns în ferma lui George Muşat

Bancul zilei

Cine are puterea...?

Cine are puterea...?
Printr-o fereastră deschisă, se aude un glas de bărbat: Detalii