Adama
Vinasa Rompak

Mehedinţi: Un nou siloz de cereale, de 44.000 de tone, a fost inaugurat

Publicat: 28 septembrie 2011 - 13:47
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Un siloz cu o capacitate de aproximativ 44.000 de tone a fost inaugurat recent, în zona portului fluvial de mărfuri din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Directorul general al companiei care a achiziţionat silozul, Martin Schuldt, a declarat, pentru Agerpres, că această investiţie este deja operaţională şi se adresează producătorilor agricoli din judeţele Mehedinţi, Dolj, Timiş şi Arad interesaţi să-şi comercializeze cerealele în vestul Europei.
„Compania a achiziţionat silozul din Drobeta Turnu Severin în luna februarie, ocazie cu care a implementat un intens program de modernizare şi reactivare a operaţiunilor de depozitare şi transfer a cerealelor şi seminţelor oleaginoase”, a precizat Schuldt.

La inaugurare au fost prezenţi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

siloz_cereale_b

Vizualizat: 2915 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Preţul rapiţei va fi unul excesiv anul viitor

Preţul rapiţei va fi unul excesiv anul viitor

Potrivit ministrului Agriculturii, Valeriu Tabără, seceta a întărit solul şi va periclita cultivarea anumitor soiuri de plante, dar cu toate acestea, nu vor fi compromise culturile de grâu, orz sau orzoiacă.

„Situaţia din agricultură este îngrijorătoare” - Campania însămânţărilor de toamnă, blocată de secetă

„Situaţia din agricultură este îngrijorătoare” - Campania însămânţărilor de toamnă, blocată de secetă

Seceta prelungită din ţară creează probleme agricultorilor în ceea ce priveşte pregătirea terenului pentru lucrările de toamnă, din acest punct de vedere, campania de toamnă fiind efectiv blocată.

Efectele secetei prelungite: „pământul ia apa din plante”

Efectele secetei prelungite: „pământul ia apa din plante”

Anul 2011 ar fi fost cel mai bun an agricol din ultimii 10 ani, în judeţul Bacău. Seceta din ultima lună, însă, tinde să anuleze orice speranţă a agricultorilor, în acest sens.

Viticultorii buzoieni au producţii mai mici, dar de bună calitate

Viticultorii buzoieni au producţii mai mici, dar de bună calitate

În această toamnă, viticultorii buzoieni au obţinut o producţie de struguri de circa 6.000 de kilograme la hectar, cu aproape 20 la sută mai puţin decât în anul precedent.

Cartoful 2011: producţie mare şi preţ mic

Cartoful 2011: producţie mare şi preţ mic

Anul acesta, în judeţul Braşov, producţia medie de cartofi obţinută la hectar este de 22 de tone, cu patru tone mai mult decât anul trecut. Chiar şi aşa producătorii sunt nemulţumiţi, de data aceasta de preţuri.

Recoltatul la floarea-soarelui pe final, cum a evoluat producţia la hectar?

Recoltatul la floarea-soarelui pe final, cum a evoluat producţia la hectar?

Producţiile agricultorilor au fost, până acum, pe măsurile aşteptărilor, în majoritatea zonelor ţării. Recolta bogată la orz, grâul de bună calitate şi producţiile promiţătoare la porumb şi floarea soarelui au adus prilej de bucurie fermierilor. Seceta din ultima perioadă, însă, umbreşte succesul acestora. 

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii