Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

MAXIMUS® - hibrizi de rapiţă de la Pioneer

Publicat: 26 mai 2011 - 14:19
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

MAXIMUS® - hibrizi de rapiţă Tehnologia Maximus® este o soluţie unică de la Pioneer, care oferă o reputaţie solidă. În ţările Europei de Est, Pioneer a introdus hibrizii de rapiţă În 2006. Cultivatorii au identificat foarte rapid că binecunoscuta calitate a seminţelor Pioneer este valabilă şi în cazul seminţelor de rapiţă. Din 2006, în doar 4 ani, Pioneer a devenit cel de-al treilea furnizor pe piaţa de seminţe de hibrizi din regiunea est-europeană, însă în anumite pieţe precum România, Ungaria, hibrizii Pioneer se află deja pe locul al doilea ca vânzare.piţă de la Pioneer

pioneer

Acum câţiva ani, Pioneer a recunoscut că pentru o dezvoltare continuă a hibrizilor şi pentru un progres semnificativ în performanţa rapiţei pentru ulei, unica soluţie este ameliorarea hibrizilor.


Astăzi, singura companie de seminţe care oferă doar hibrizi pentru cultivatorii rapiţei pentru ulei este Pioneer şi acest lucru ne deosebeşte de concurenţii noştri. În baza multor ani de rezultate oficiale pentru rapiţă şi având propriile noastre rezultate din testele de comparaţie, precum şi testele în mai multe locaţii ale distribuitorilor noştri În 2007, 2008 şi 2009, am Înţeles că avantajul producţiei medii a hibrizilor faţă de soiuri este de 6,4-9%, însemnând că avantajul randamentului de producţie ar fi 240-310 kg/ha.

Extra profit, extra securitate
O producţie medie de 240-310 kg/ha în cazul hibrizilor de rapiţă Pioneer, oferă un avantaj/profit de 65-85 euro/ha pentru fermier.
Diferenţa preţului mediu al seminţelor dintre hibrizi şi soiuri este mai mică de 20 euro/ha. În final, acei cultivatori care au ales hibrizii în locul soiurilor, pot câştiga Între 5 şi 45 de euro/ha doar prin alegerea corespunzătoare a produsului.
În plus, cultivarea hibrizilor Pioneer oferă şi alte avantaje în cultură: o rezistenţă mai mare la iernare, posibilitatea de a cultiva rapiţă cu o densitate mai mică a plantelor şi un risc mai scăzut de cădere.

Rapiţă_b


Hibrizi din gama Maximus®

PR45D01 timpuriu
Acest hibrid este recomandat pentru producătorii care doresc să utilizeze avantajele hibrizilor Maximus®, cu un raport valoare-preţ superior.
Înfloreşte cel mai devreme dintre toţi hibrizii din portofoliul Pioneer. Când am lansat În 2006 hibridul D01, a fost o propunere de valoare unică pentru cultivatori, care a continuat cu următoarele produse din gama Maximus®.
Conţinutul în glucozinolaţi este foarte scăzut, de 11,5-13 µmol/g şi în condiţii normale de cultură, înălţimea sa medie fiind de 120-125 cm.

PR45D03 semitimpuriu
Recomandat pentru fiecare cultivator de rapiţă, deoarece este cel mai rentabil dintre hibrizii din gama Maximus®.
În comparaţie cu D01, înfloreşte mai târziu cu 2-3 zile şi are o maturitate mai târzie cu câteva zile. Conţinutul de glucozinolaţi este 12-14 µmol/g. Hibridul şi-a dovedit întotdeauna performanţele în ultimii 4 ani. Înălţimea medie a plantelor este de 120-130 cm, în condiţii normale de creştere. PR45D03 prezintă fertilitate foarte bună în silicve şi rezistenţă la iernare.

PR45D04 semitimpuriu
Acest hibrid este "campionul în ulei". Îl recomandăm fermierilor care doresc să diversifice portofoliul Maximus®. PR45D04 este cel mai performant hibrid Maximus®. Conţinutul în ulei este foarte mare, similar cu PR46W14.
Înfloreşte cu 2-3 zile mai târziu decât D01. Are profil foarte bun în ceea ce priveşte rezistenţa la boli, iar conţinutul în glucozinolaţi este foarte scăzut (12-14 µmol/g). D04 este unul dintre cei mai promiţători hibrizi de rapiţă Pioneer. Înălţimea medie a plantelor este 125-135 cm (în condiţii normale de cultură).

PR45D05 timpuriu
D05 Întruneşte toate provocările legate de cultura modernă a rapiţei; prin urmare, îl recomandăm fermierilor inovatori. Pe lângă rezistenţa la cădere, conţinutul de glucozinolaţi este foarte scăzut, de 12-14 µmol/g. Înălţimea medie este de 120-125 cm, în condiţii normale de cultură. Deoarece acest hibrid provine din noua generaţie, are o mai bună toleranţă la Sclerotinia şi va arăta mult mai bine la maturitate.

PR44D06 semitimpuriu
Este recomandat pentru cultivatorii de Maximus® care au ca ţintă recoltarea timpurie şi toleranţa avansată la boli. PR44D06 este un hibrid semitimpuriu, cu conţinutul cel mai ridicat de ulei din portofoliul Maximus® Pioneer. Are un comportament stabil atât toamna, cât şi iarna, care îi asigură rezistenţa la iernare. D06 are o toleranţă avansată la boli comparativ cu generaţia anterioară Maximus®. Este foarte bine adaptat la semănatul timpuriu. Conţinutul în glucozinolaţi este 12-14 µmol/g, iar înălţimea plantelor este de 130-140 cm, în condiţii normale de cultură şi mediu.

Material furnizat de Pioneer


tabel-pioneer

Vizualizat: 7167 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

GAVRILĂ TUCHILUŞ ÎŞI FACE FERMĂ DE ANGUS

GAVRILĂ TUCHILUŞ ÎŞI FACE FERMĂ DE ANGUS

GAVRILĂ TUCHILUŞ, director general Agrimat Matca, îşi extinde ferma de vaci de lapte şi se apucă de crescut şi vaci de carne Angus. În plus, vrea şi o moară şi o fabrică de pâine.

 

Reporter AgroInfo: Violeta Mâţ
Operator imagine: Claudiu Borobei

INVESTIŢIA ÎN GENETICĂ DĂ 38 DE LITRI DE LAPTE PE ZI MUNŢII MĂCINULUI - TEZAR NATURAL GENETICA WWS, CAMPIOANA UNGARIEI

Bancul zilei

Câine rău...

Câine rău...
Un om merge liniştit pe stradă. La un moment dat vede scris pe o poartă "Câine rău". Detalii