Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

MADR: 100 de milioane de lei în plus pentru subvenția la motorină!

Publicat: 14 decembrie 2015 - 09:36
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Fermieri, mai mulți bani pentru motorină! Printr-un proiect de act normativ, Ministerul Agriculturii propune suplimentarea sumei alocată pentru plata ajutorului de stat la motorină cu aproximativ 100 de milioane de lei. Iată ce scrie în proiectul MADR!

Prezentul proiect de act normativ modifică suma alocată pentru plata ajutorului de stat în anul 2015, prevăzută la alin.(2) al art.10 din HG nr.1174/2014, cu modificările și completările ulterioare, de la valoarea de 270.697,250 mii lei, la valoarea de 377.472,250 mii lei.

Această modificare este fundamentată pe următoarele considerente:
- necesitatea asigurării resurselor financiare pentru plata ajutorului de stat pentru motorina utilizată, aferent trimestrului III al anului 2015, având în vedere că din suma alocată inițial, de 270.697,250 mii lei, a fost utilizată până în prezent suma de 248.328,244 mii lei pentru plata ajutorului de stat aferent trimestrelor I și II ale anului 2015.
-existența unui disponibil în valoare de 106.775,0 mii lei, în bugetul MADR pentru anul 2015 cu această destinație, rezultat ca influență a aplicării prevederilor O.G. nr.47/2015 (rectificarea bugetară), scrie în proiectul pentru modificarea HG 1174/2014 care stabilește criteriile de acordare a acestei scheme de ajutor în agricultură.

Suma disponibilă în pușculița MADR s-ar putea să provină din diferența dintre cele 250 de milioane de lei, necesare pentru acordarea despăgubirilor pentru secetă solicitate de 80.000 de agricultori români, și 640 milioane de lei câte au fost obținute de MADR la rectificarea bugetară. 

Ajutorul de stat se acordă prin rambursarea diferenței dintre acciza standard la motorină și acciza redusă. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) preia de la fermieri până la 31 decembrie 2015 cererile de acord prealabil încheiate pentru motorina care va fi folosită la lucrările agricole din anul 2016.

Proiectul de modificare a hotărârii de Guvern se află în dezbatare publică pe pagina oficială a Ministerului Agriculturii de pe data de 13 decembrie 2015.

Vizualizat: 2295 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

APIA: Subvenția la motorină poate fi încasată și de fermierii care au utilaje agricole închiriate!

APIA: Subvenția la motorină poate fi încasată și de fermierii care au utilaje agricole închiriate!

Fermierii români care lucrează pământul cu utilaje agricole închiriate pot să beneficieze de ajutorul de stat la motorină cu o anumită condiție. Care este aceasta? Iată ce spune Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)!

Fermieri, vă ajutăm cu acordul prealabil pentru subvenția la motorină!

Fermieri, vă ajutăm cu acordul prealabil pentru subvenția la motorină!

Fermierii care vor să beneficieze de ajutorul de stat pentru motorina folosită în agricultură în 2016 trebuie să depună cererea de acord prealabil până la data de 31 decembrie 2015, informează Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Subvenția la motorină: Câți litri sunt alocați pentru fiecare cultură?

Subvenția la motorină: Câți litri sunt alocați pentru fiecare cultură?

APIA a început plata ajutorului de stat la motorină pentru trimestrele 1 și 2 din 2015. Este o subvenție acordată fermierilor prin rambursarea diferenței dintre acciza standard la motorină și acciza redusă. Concret, un agricultor primește 1,79 de lei/litrul de motorină.

Alte articole in aceasta categorie

VERIFICAREA PE TEREN PENTRU CERERILE DE PLATĂ, SUSPENDATĂ DE AGENȚIA DE PLĂȚI!

VERIFICAREA PE TEREN PENTRU CERERILE DE PLATĂ, SUSPENDATĂ DE AGENȚIA DE PLĂȚI!

12 august 2020 - 09:51

ANUNȚ OFICIAL. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat marți, 11 august 2020, că vizitele în teren la fermele care au cerut bani europeni vor fi înlocuite cu documente justificative.

EURODEPUTAT BUDA: PLĂȚILE DE CARE BENEFICIAZĂ FERMIERII CARE FAC AGRICULTURĂ ECOLOGICĂ!

EURODEPUTAT BUDA: PLĂȚILE DE CARE BENEFICIAZĂ FERMIERII CARE FAC AGRICULTURĂ ECOLOGICĂ!

12 august 2020 - 08:34

UE SPRIJINĂ AGRICULTURA ECOLOGICĂ. Fermierii în agricultura ecologică pot solicita și alte forme de sprijin pentru venit în cadrul politicii agricole comune (PAC). Acestea includ plățile directe și plățile pentru tinerii fermieri. În plus, ei sunt automat eligibili pentru plățile pentru înverzire, a anunțat europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European, pe pagina sa Facebook. Eurodeputatul le explică fermierilor ce înseamnă trecerea spre agricultură ecologică.  

FERMIERII MOLDOVENI AU IEȘIT ÎN STRADĂ CU TRACTOARELE!

FERMIERII MOLDOVENI AU IEȘIT ÎN STRADĂ CU TRACTOARELE!

11 august 2020 - 20:49

PROTEST! Fermierii din Moldova cer decretarea stării de urgență în agricultură! Agricultorii protestează în 10 raioane, au ieșit astăzi în stradă cu tractoarele și cer Guvernului despăgubiri pentru culturile distruse de secetă.

ANSVSA, ÎN CONTROL!

ANSVSA, ÎN CONTROL!

11 august 2020 - 19:37

COMUNICAT. Controalele inspectorilor sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor în acest sector se realizează în baza Programul de supraveghere şi control pentru anul 2020 și vizează operatorii din industria alimentară care își desfășoară activitatea în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice, precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe.

FRANȚA și ITALIA, AJUTOR DE CRIZĂ DE 100.000 DE EURO/FERMIER!

FRANȚA și ITALIA, AJUTOR DE CRIZĂ DE 100.000 DE EURO/FERMIER!

11 august 2020 - 10:26

AJUTOARE FERMIERI. Comisia Europeană a aprobat pentru Franța și Italia ajutoare de criză de maxim 100.000 de euro/fermier. AGROINFO v-a informat deja în exclusivitate că și Ungaria acordă un astfel de ajutor agricultorilor. În Olanda, cultivatorii de cartofi și de flori sunt sprijiniți financiar să depășească dificultățile cauzate de criza sanitară. Informațiile sunt furnizate pentru AGROINFO de Comisia Europeană.

SCRISOARE DESCHISĂ A FERMIERILOR ROMÂNI CĂTRE GUVERN!

SCRISOARE DESCHISĂ A FERMIERILOR ROMÂNI CĂTRE GUVERN!

11 august 2020 - 09:42

NU MAI PUTEM SĂ NE AMÂNĂM DATORIILE. Fermierii români solicită Guvernului adoptarea de urgență a unei hotărâri pentrn plata despăgubirilor pentru secetă și demararea acestor plăți în această lună. Fermierii susțin că nu mai pot să-și amâne datoriile și mulți dintre ei sunt amenințați cu falimentul. Inserăm scrisoarea deschisă a fermierilor, transmisă astăzi la redacția AGROINFO.

SUME PE HECTAR 2020! SUBVENȚII APIA PENTRU CARE ESTE STABILIT CUANTUMUL PE HECTAR pentru ACEST AN!

SUME PE HECTAR 2020! SUBVENȚII APIA PENTRU CARE ESTE STABILIT CUANTUMUL PE HECTAR pentru ACEST AN!

11 august 2020 - 08:12

GHID APIA. Cuantumul pe hectar pentru o parte din subvențiile APIA este deja stabilit pentru anul 2020. Fermierii beneficiază de aceste plăți compensatorii dacă au încheiate angajamente cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Angajamentele au o durată de 5 ani. Pentru un singur pachet din Măsura 10 Agro-mediu și climă, PNDR 2020, APIA le achită fermierilor subvenții suplimentare pe cap de animal. Vă punem la dispoziție lista furnizată de APIA.

SUBVENȚII APIA ÎNCASATE PE CONTRACTE DE ARENDĂ FALSIFICATE!

SUBVENȚII APIA ÎNCASATE PE CONTRACTE DE ARENDĂ FALSIFICATE!

10 august 2020 - 20:53

COMUNICAT. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) anunță că au trimis în judecată mai multe persoane din județele Bihor, Iași, Ialomița care au încasat subvenții agricole de zeci de mii de euro de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) folosind acte falsificate, adeverințe, contracte de arendă, etc.

MESAJ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

MESAJ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

10 august 2020 - 18:56

NU VĂ DAȚI FOC LA SUBVENȚII! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), vine în atenția opiniei publice cu informații privind interdicția arderii miriștilor și a resturilor vegetale pe terenul arabil, precum și a vegetației pajiștilor permanente, atrage atenția APIA într-un comunicat transmis astăzi pentru AGROINFO.

BANI PENTRU FERMIERI! CE A ANUNȚAT ASTĂZI PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI!

BANI PENTRU FERMIERI! CE A ANUNȚAT ASTĂZI PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI!

10 august 2020 - 18:14

ANUNȚ PREMIER. Șeful Executivului, Ludovic Orban, a declarat luni că Guvernul va aloca sume suplimentare în rectificarea bugetară pentru sectorul agriculturii. Guvernul vrea să adopte în această săptămână cea de-a doua rectificare bugetară din 2020.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
paulcreitaru
|
12. 15, 2015. Tuesday 09:17

Domniilor viitor evaluati!Nu putti evalua motorina conform cereri de plata aferenta anului in curs! Nu credeti ca o sa va ingropati in hartii !Iar ne trimiteti la primarii dupa adeverinte ce voi le aveti in dosar ,cei de acolo au probleme cu taiatul porcilor,cu cozonacii si trec mai rar pe la birou,si cu datele contabile ce faceti?ca noi oricum nu intelegem la ce va sunt de folos...complcati schema cu idei trasnite ca sa aveti de lucru....nu vreti si copie dupa actele de la tractoare.....ca sa ajungem a lucra cu ...boii!

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Valabri la Agromalim 2019

Valabri la Agromalim 2019

Compania Valabri este un furnizor recunoscut de tractoare, combine şi utilaje agricole noi şi second hand, precum şi piese de schimb. În ultimii trei ani, Valabri a început să comercializeze şi echipamente pentru sectorul zootehnic: hrănitori, adăpători, fronturi de furajare, separatoare şi cuşete, standuri contenţie animale şi alte elemente pentru dotarea fermelor.
Interviu cu Gregory Ladure, administrator Valabri SRL
Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi beţivani

Doi beţivani
Doi beţivani notorii se întâlnesc ziua în oraş. Detalii