Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

MADR: 100 de milioane de lei în plus pentru subvenția la motorină!

Publicat: 14 decembrie 2015 - 09:36
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Fermieri, mai mulți bani pentru motorină! Printr-un proiect de act normativ, Ministerul Agriculturii propune suplimentarea sumei alocată pentru plata ajutorului de stat la motorină cu aproximativ 100 de milioane de lei. Iată ce scrie în proiectul MADR!

Prezentul proiect de act normativ modifică suma alocată pentru plata ajutorului de stat în anul 2015, prevăzută la alin.(2) al art.10 din HG nr.1174/2014, cu modificările și completările ulterioare, de la valoarea de 270.697,250 mii lei, la valoarea de 377.472,250 mii lei.

Această modificare este fundamentată pe următoarele considerente:
- necesitatea asigurării resurselor financiare pentru plata ajutorului de stat pentru motorina utilizată, aferent trimestrului III al anului 2015, având în vedere că din suma alocată inițial, de 270.697,250 mii lei, a fost utilizată până în prezent suma de 248.328,244 mii lei pentru plata ajutorului de stat aferent trimestrelor I și II ale anului 2015.
-existența unui disponibil în valoare de 106.775,0 mii lei, în bugetul MADR pentru anul 2015 cu această destinație, rezultat ca influență a aplicării prevederilor O.G. nr.47/2015 (rectificarea bugetară), scrie în proiectul pentru modificarea HG 1174/2014 care stabilește criteriile de acordare a acestei scheme de ajutor în agricultură.

Suma disponibilă în pușculița MADR s-ar putea să provină din diferența dintre cele 250 de milioane de lei, necesare pentru acordarea despăgubirilor pentru secetă solicitate de 80.000 de agricultori români, și 640 milioane de lei câte au fost obținute de MADR la rectificarea bugetară. 

Ajutorul de stat se acordă prin rambursarea diferenței dintre acciza standard la motorină și acciza redusă. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) preia de la fermieri până la 31 decembrie 2015 cererile de acord prealabil încheiate pentru motorina care va fi folosită la lucrările agricole din anul 2016.

Proiectul de modificare a hotărârii de Guvern se află în dezbatare publică pe pagina oficială a Ministerului Agriculturii de pe data de 13 decembrie 2015.

Vizualizat: 2176 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
paulcreitaru
|
12. 15, 2015. Tuesday 09:17

Domniilor viitor evaluati!Nu putti evalua motorina conform cereri de plata aferenta anului in curs! Nu credeti ca o sa va ingropati in hartii !Iar ne trimiteti la primarii dupa adeverinte ce voi le aveti in dosar ,cei de acolo au probleme cu taiatul porcilor,cu cozonacii si trec mai rar pe la birou,si cu datele contabile ce faceti?ca noi oricum nu intelegem la ce va sunt de folos...complcati schema cu idei trasnite ca sa aveti de lucru....nu vreti si copie dupa actele de la tractoare.....ca sa ajungem a lucra cu ...boii!

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! APAN Horticultură - Indagra 2019

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Un restaurant foarte elegant. Detalii