Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

LISTĂ CUANTUM SUBVENȚII APIA până la ACEASTĂ DATĂ!

Publicat: 02 martie 2017 - 14:34
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

PLATA SUBVENȚIILOR 2016! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a stabilit, până la această dată, cuantumul subvenției pe suprafață, inclusiv ajutorul național tranzitoriu prntru culturi în teren arabil, și cuantumul ajutoarelor naționale tranzitorii din zootehnie.Valorile acestor subvenții sunt valabile pentru anul 2016. AGROINFO vă pune la dispoziție lista cu sumele și termenele de plată fixate de APIA!

Trebuie menționat că ne referim la plățile directe cuvenite fermierilor români pentru anul 2016, plăți din Pilonul I, Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) și plăți de la bugetul de stat. Deci, nu vom insera, în acest text, valoarea plăților compensatorii, care sunt făcute de APIA pe măsurile de agro-mediu și climă, pentru zonele montane sau care se confruntă cu constrângeri naturale sau pentru agricultură ecologică. Și valoarea acestor plăți compensatorii este deja stabilită, ne vom referi la aceste plăți într-un alt material distinct.

Până la această oră, din subvențiile pe care trebuie să le achite fermierilor români, eligibili la plată, APIA a stabilit următoarele valori:

VEGETAL. CUANTUMUL SCHEMELOR DE PLATĂ PE SUPRAFAȚĂ PENTRU ANUL 2016!

Schema de plată unică pe suprafață (SAPS) - 96,88 euro/ha
Plata pe înverzire, greening - 57,37 euro/ha
Plata redistributivă - primul interval: 1 - 5 ha inclusiv în cuantum de 5 euro/ha; al doilea interval peste 5 ha și până la 30 ha inclusiv în cuantum de 48,85 euro/ha
Plata pentru tinerii fermieri - 22,87 euro/ha
ANT 1 (Schema de ajutoare naţionale tranzitorii pentru culturi pe teren arabil, decuplată de producţie) - 17,72 euro/ha

Plata subvenției pe suprafață a fost demarată de APIA pe data de 23 februarie 2017! Practic, Agenția de Plăți a început să plătească ajutorul național tranzitoriu pentru culturile pe teren arabil și procentul de 31% care a rămas, de anul trecut, de achitat din subvenția pe suprafață. De ce a rămas doar un procent de 31%? Pentru că fermierii au încasat un avans la subvenția pe suprafață, în perioada 15 octombrie 2016 - 30 noiembrie 2016. Concret, fermierii eligibili pentru plata avansului au încasat 69% din plata pe suprafață și 84% din măsura 13 - zone care se confruntă cu constrângeri naturale și specifice, zona defavorizată, cum este cunoscută măsura între agricultori.


ZOOTEHNIE. CUANTUMUL AJUTOARELOR NAȚIONALE TRANZITORII 2016!

AJUTOR NAȚIONAL TRANZITORIU VACI DE LAPTE, ANT7 - 19,2 euro/tona de lapte/an. Trebuie să precizăm că ministrul agriculturii, Petre Daea, a anunțat cuantumul ANT 7 pe cap de vacă. Anunțul  a fost făcut la Agro TV, miercuri seara. Fiind o valoare destul de mică, cei 19,2 euro bănuim că sunt acordați pe tona de lapte livrată/comercializată. Probabil, a fost o greșeală neintenționată a șefului de la Agricultură.
AJUTOR NAȚIONAL TRANZITORIU BOVINE DE CARNE,  ANT8 - 92,45 euro/cap de animal/an
AJUTOR NAȚIONAL TRANZITORIU OVINE/CAPRINE, ANT 9 - 5,59 euro/cap de animal/an

Sumele sunt anunțate în euro, dar fermierii încasează subvențiile în lei, atât pentru vegetal, cât și pentru zootehnie. Plata este făcută de APIA la un curs de 4,4537 de lei pentru un euro. Este un curs stabilit de către Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2016. Fermierii trebuie să înțeleagă că vor încasa acești bani pentru animalele eligibile la plată.

Pentru că valorile subvenției pe suprafață, minus ANT 1, sunt cunoscute încă de anul trecut și le-am calculat de mai multe ori în lei, vom calcula în lei doar cuantumul ajutoarelor naționale tranzitorii din zootehnie.

ANT 7 - 85,5110 lei/tona de lapte livrată/comercializată; ANT 8 - 411,7445 lei/cap de vită de carne/an; ANT 9 - 24,8961 lei/cap de ovină sau caprină/an.

Prin comparație cu anul 2015, fermierii crescători de animale vor încasa mai puțini bani în anul 2016. Mulți dintre fermieri nu au înțeles nici acum că această schemă de plată, ANT, se acordă în sistem regresiv, valoarea ei scade cu 5% în fiecare an.

Această scădere o puteți vedea în cuantumul care a fost  stabilit pentru campania 2015.  Ca să faceți comparație vă inserăm și cuantumul ANTZ plătit de APIA pentru 2015.

ANTZ 7 Vaci de lapte - 24,36 euro/tona lapte (107,61 lei/tona lapte). CUANTUM PENTRU CAMPANIA 2015.
ANTZ 8 Vite de carne 97,4 euro/cap de animal (430,27 lei/cap de animal). CUANTUM PENTRU CAMPANIA 2015.
ANTZ  9 ovine și caprine5,91 euro/cap de animal (26,10 lei/cap de animal). CUANTUM PENTRU CAMPANIA 2015.

10 MARTIE TERMEN PLATĂ ZOOTEHNIE 2016! Plata ajutoarelor naționale tranzitorii din zootehnie, aferente anului 2016, ÎNCEPE PE 10 MARTIE 2017! Anunțul a fost făcut de ministrul Petre Daea.

Vizualizat: 17953 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

NOU ORDIN MINISTRUL DE INTERNE: ÎNREGISTRAREA TRACTOARELOR!

NOU ORDIN MINISTRUL DE INTERNE: ÎNREGISTRAREA TRACTOARELOR!

13 august 2020 - 18:28

MODIFICĂRI LEGISLAȚIE. Ordinul MAI nr. 120 din 6 august 2020 pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului administrației și internelor nr. 1.501/2006 privind procedura înmatriculării, înregistrării, radierii și eliberarea autorizației de circulație provizorie sau pentru probe a vehiculelor a fost publicat în Monitorul Oficial pe data de 11 august 2020 și este în vigoare. Care sunt modificările în ceea ce privește înregistrarea tractoarelor agricole și forestiere.

STATUL NU ARE BANI SĂ AJUTE FERMIERII CARE AU PROTESTAT! LE-A DESCHIS UN CONT pentru DONAȚII!

STATUL NU ARE BANI SĂ AJUTE FERMIERII CARE AU PROTESTAT! LE-A DESCHIS UN CONT pentru DONAȚII!

13 august 2020 - 17:46

EFECT PROTEST CU TRACTOARELE. Ce au obținut fermierii din Republica Moldova care au ieșit în stradă cu tractoarele în 10 raioane pentru a protesta că nu primesc suficiente despăgubiri pentru culturile arse de secetă? Un cont bancar în care să li se facă donații. Președintele Moldovei le-a transmis agricultorilor că statul nu mai are bani.

MESAJ URGENT APIA pentru FERMIERI!

MESAJ URGENT APIA pentru FERMIERI!

13 august 2020 - 17:11

OFICIAL. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reamintește că termenul limită până la care rentierii agricoli ori împuternicitul/mandatarul/curatorul, pot transmite documentele specifice privind acordarea rentei viagere agricolă este data de 31 august 2020.

ANUNȚ AFIR DE ASTĂZI: UN SINGUR GHID CU PREȚURI DE REFERINȚĂ!

ANUNȚ AFIR DE ASTĂZI: UN SINGUR GHID CU PREȚURI DE REFERINȚĂ!

13 august 2020 - 13:13

COMUNICAT. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță modificarea Ghidului bazei de date cu prețuri de referință ce va fi utilizat pentru achizițiile necesare proiectelor finanțate în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020). Modificarea documentului s-a făcut prin Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 221 din 5 august 2020.

VERIFICAREA PE TEREN PENTRU CERERILE DE PLATĂ, SUSPENDATĂ DE AGENȚIA DE PLĂȚI!

VERIFICAREA PE TEREN PENTRU CERERILE DE PLATĂ, SUSPENDATĂ DE AGENȚIA DE PLĂȚI!

12 august 2020 - 09:51

ANUNȚ OFICIAL. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat marți, 11 august 2020, că vizitele în teren la fermele care au cerut bani europeni vor fi înlocuite cu documente justificative.

EURODEPUTAT BUDA: PLĂȚILE DE CARE BENEFICIAZĂ FERMIERII CARE FAC AGRICULTURĂ ECOLOGICĂ!

EURODEPUTAT BUDA: PLĂȚILE DE CARE BENEFICIAZĂ FERMIERII CARE FAC AGRICULTURĂ ECOLOGICĂ!

12 august 2020 - 08:34

UE SPRIJINĂ AGRICULTURA ECOLOGICĂ. Fermierii în agricultura ecologică pot solicita și alte forme de sprijin pentru venit în cadrul politicii agricole comune (PAC). Acestea includ plățile directe și plățile pentru tinerii fermieri. În plus, ei sunt automat eligibili pentru plățile pentru înverzire, a anunțat europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European, pe pagina sa Facebook. Eurodeputatul le explică fermierilor ce înseamnă trecerea spre agricultură ecologică.  

FERMIERII MOLDOVENI AU IEȘIT ÎN STRADĂ CU TRACTOARELE!

FERMIERII MOLDOVENI AU IEȘIT ÎN STRADĂ CU TRACTOARELE!

11 august 2020 - 20:49

PROTEST! Fermierii din Moldova cer decretarea stării de urgență în agricultură! Agricultorii protestează în 10 raioane, au ieșit astăzi în stradă cu tractoarele și cer Guvernului despăgubiri pentru culturile distruse de secetă.

ANSVSA, ÎN CONTROL!

ANSVSA, ÎN CONTROL!

11 august 2020 - 19:37

COMUNICAT. Controalele inspectorilor sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor în acest sector se realizează în baza Programul de supraveghere şi control pentru anul 2020 și vizează operatorii din industria alimentară care își desfășoară activitatea în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice, precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe.

FRANȚA și ITALIA, AJUTOR DE CRIZĂ DE 100.000 DE EURO/FERMIER!

FRANȚA și ITALIA, AJUTOR DE CRIZĂ DE 100.000 DE EURO/FERMIER!

11 august 2020 - 10:26

AJUTOARE FERMIERI. Comisia Europeană a aprobat pentru Franța și Italia ajutoare de criză de maxim 100.000 de euro/fermier. AGROINFO v-a informat deja în exclusivitate că și Ungaria acordă un astfel de ajutor agricultorilor. În Olanda, cultivatorii de cartofi și de flori sunt sprijiniți financiar să depășească dificultățile cauzate de criza sanitară. Informațiile sunt furnizate pentru AGROINFO de Comisia Europeană.

SCRISOARE DESCHISĂ A FERMIERILOR ROMÂNI CĂTRE GUVERN!

SCRISOARE DESCHISĂ A FERMIERILOR ROMÂNI CĂTRE GUVERN!

11 august 2020 - 09:42

NU MAI PUTEM SĂ NE AMÂNĂM DATORIILE. Fermierii români solicită Guvernului adoptarea de urgență a unei hotărâri pentrn plata despăgubirilor pentru secetă și demararea acestor plăți în această lună. Fermierii susțin că nu mai pot să-și amâne datoriile și mulți dintre ei sunt amenințați cu falimentul. Inserăm scrisoarea deschisă a fermierilor, transmisă astăzi la redacția AGROINFO.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
elena 1
|
03. 02, 2017. Thursday 16:46
Cand ne dati banii pe 2015/ 2016 ???? / vegetal ???
lasati povestile !!! ne falimentati !
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

NHR Agropartners la Agromalim 2019

NHR Agropartners la Agromalim 2019

Portofoliul NHR Agropartners de maşini şi utilaje agricole la Agromalim 2019 a cuprins combine şi tractoare Deutz-Fahr, încărcătoare telescopice JCB şi utilaje agricole Poettinger, Hardi, Bogballe şi Einboeck.
Interviu cu Florin Neacşu - director general adjunct NHR Agropartners.
Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

La închisoare

La închisoare
Nevasta unui deţinut merge în audienţă la directorul închisorii. Detalii