KWS+
Reclama header after big part 2

LISTA celor 98 de COMUNE din ROMÂNIA cu CADASTRUL FINALIZAT. SITUAŢIA TERENURILOR de la APIA!

Publicat: 10 ianuarie 2021 - 20:21
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

DATE OFICIALE ANCPI. Din aproape 3.200 de unităţi administrativ teritoriale (UAT-uri) din România, doar 98 de comune au finalizate lucrările de înregistrare în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară.

Din totalul de 3.181 de unităţi administrativ teritoriale (UAT-uri) din România, până la data de 31 decembrie 2020, au fost finalizate lucrările de înregistrare sistematică prin Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară (PNCCF) în 98 de UAT-uri în integralitate, precum şi în sectoare cadastrale, pentru o suprafaţă totală de 2.512.609,5 ha, potrivit datelor publicate de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI).

În anul 2020 au fost finalizate lucrări de înregistrare sistematică în 19 UAT-uri în integralitate, precum și în sectoare cadastrale, cu o suprafață totală aferentă de 734.068,26 ha.

La finalul anului 2020, erau în derulare lucrări de înregistrare sistematică în 1.763 UAT-uri, cu o suprafață estimată de 3.686.053,02 ha.

Numărul proprietăţilor înscrise în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară la data de 31 decembrie 2020 era 16.665.986.

Redăm mai jos LISTA CELOR 98 DE UAT-URI CU LUCRĂRI DE CADASTRARE FINALIZATE LA 31 DECEMBRIE 2020. Potrivit datelor ANCPI, în aceste comune au fost DESCHISE 944.802 CĂRŢI FUNCIARE, iar suprafața aferentă cărților funciare deschise este de 623.316,75 HECTARE.
JUD. ALBA: CIUGUD, HOREA, SÂNTIMBRU, SPRING, VINŢU DE JOS
JUD. ARAD: BÂRSA, FÂNTÂNELE, FRUMUȘENI, GHIOROC, ŞIRIA
JUD. ARGEŞ: ALBOTA, CĂLDĂRARU, IZVORU, LUNCA CORBULUI, MIROȘI, RECEA, UNGHENI
JUD. BIHOR: BOROD, BORȘ, MĂDĂRAȘ, SÂNTANDREI, TULCA
JUD. BRAŞOV: CRIZBAV
JUD. BRĂILA: MOVILA MIRESII, TUDOR VLADIMIRESCU
JUD. BUZĂU: CILIBIA, GLODEANU SĂRAT, LUCIU, MĂRĂCINENI
JUD. CARAȘ-SEVERIN: MĂURENI
JUD. CĂLĂRAŞI: CRIVĂŢ, FRUMUŞANI, NANA, ROSETI, ȘTEFAN VODĂ
JUD. CLUJ: AGHIREŞU, BORȘA, CHINTENI, ICLOD, VULTURENI
JUD. CONSTANŢA: GÂRLICIU
JUD. DÂMBOVIŢA: BILCIUREȘTI, CORBII MARI, DOBRA, VULCANA BĂI
JUD. DOLJ: BRĂDEŞTI, COŢOFENII DIN DOS, DRĂNIC, GOICEA, MISCHII
JUD. GALAŢI: BĂLENI, MATCA, VALEA MĂRULUI, VÂRLEZI
JUD. GORJ: BUSTUCHIN, HUREZANI, ȚÂNȚĂRENI
JUD. HARGHITA: REMETEA, SÂNCRĂIENI
JUD. HUNEDOARA: CERBĂL, GHELARI, LELEȘE
ILFOV: 1 DECEMBRIE, COPĂCENI
JUD. MEHEDINȚI: ROGOVA
JUD. MUREŞ: SASCHIZ
JUD. NEAMȚ: DOBRENI
JUD. OLT: BRASTAVĂȚU, BREBENI, IANCU JIANU, MILCOV, OBOGA, VALEA MARE, VĂDASTRA, VIȘINA, VIȘINA NOUĂ
JUD. PRAHOVA: OLARI
JUD. SUCEAVA: MĂNĂSTIREA HUMORULUI, MOARA
JUD. TELEORMAN: CIUPERCENI, FRĂSINET, LIȚA, MÂRZĂNEŞTI, ORBEASCA, SAELELE, STEJARU, TRAIAN
JUD. TIMIŞ: BALINȚ, BARA, BETHAUSEN, LENAUHEIM, ORŢIŞOARA, SÂNANDREI, SECAȘ
JUD. TULCEA: LUNCAVIȚA, VĂCĂRENI
JUD. VÂLCEA: DICULEȘTI, FĂUREȘTI

SUB 57% DIN TERENURILE APIA SUNT ÎNREGISTRATE ÎN SISTEMUL DE CADASTRU ŞI CARTE FUNCIARĂ

În ceea ce priveşte înregistrarea terenurilor agricole ce fac obiectul subvenţiilor APIA, datele ANCPI arată că, din totalul de 9,54 milioane ha de terenuri agricole pentru care APIA le plăteşte subvenţii fermierilor din România, până la finalul lunii decembrie 2020 au fost înregistrate în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară 5,41 milioane ha (56,65%).

Anul trecut, ANCPI anunţa că, la finalul lunii iulie 2020, erau cadastrate 5,08 milioane ha (53%) din terenurile agricole de la APIA şi erau contractate aproximativ 4,10 milioane ha (43%), cu termen de finalizare anul 2020, ţinta fiind cadastrarea a aproximativ 96% din totalul suprafeţei subvenţionate de APIA până la finalul anului care tocmai s-a încheiat.

Detalii AICI: DOAR 92 din peste 3.000 de COMUNE au CADASTRUL FINALIZAT. Care este SITUAŢIA TERENURILOR de la APIA!

Datele ANCPI arată însă că, în ultimele şase luni din 2020, s-a reuşit cadastrarea a doar 3,65% (sub 350.000 ha) din terenurile înregistrate la APIA.

Vizualizat: 3340 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

CADASTRUL SCHIMBĂ REGULA pentru BANII ÎN PLUS LA SUBVENȚIA pe HECTAR!

CADASTRUL SCHIMBĂ REGULA pentru BANII ÎN PLUS LA SUBVENȚIA pe HECTAR!

SUNT SUTE DE EURO ÎN PLUS PE HECTAR! FERMIERI, ATENȚIE LA MODIFICĂRI! SĂ NU VĂ TREZIȚI CĂ APIA VĂ CERE SĂ RETURNAȚI SUBVENȚIILE PRIMITE! Parcelele agricole cadastrate se supun deja altor reguli, potrivit ultimelor modificări făcute în criteriile de eligibilitate pentru schemele de plată din agricultură.

CADASTRUL, OBLIGATORIU pentru SUBVENȚIA APIA pe HECTAR!

CADASTRUL, OBLIGATORIU pentru SUBVENȚIA APIA pe HECTAR!

SUBVENȚII APIA 2018! Fermierii care cer subvenția pe suprafață pentru anul 2018 au obligația să folosească informațiile cadastrale când își identifică parcelele agricole în cererea completată și depusă la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Această modificare este în vigoare, apare în Ordinul 38/19 februarie 2018 care modifică Ordinul 619/2015 privind schemele de plată din agricultură în perioada 2015-2020.

EUROPARLAMENTAR AVERTIZEAZĂ: NU SE VREA CADASTRU PENTRU CĂ UNII ÎNCASEAZĂ SUBVENȚII pe TERENURI CARE NU EXISTĂ!

EUROPARLAMENTAR AVERTIZEAZĂ: NU SE VREA CADASTRU PENTRU CĂ UNII ÎNCASEAZĂ SUBVENȚII pe TERENURI CARE NU EXISTĂ!

SUBVENȚIILE FERMIERILOR, ÎN PERICOL! Nu suntem în stare să măsurăm România asta cu GPS? Nu se face asta fiindcă sunt foarte multe terenuri care sunt puse la subvenție, dar ele nu există. Dacă nu facem cadastrul până-n 2020, putem să ne batem noi, europarlamentarii, să venim cu plăți directe. Ele sunt corelate de alte aspecte ce țin de nivel național, a declarat, astăzi, la Bistrița Năsăud, europarlamentarul Daniel Buda.

CADASTRU GRATUIT PENTRU TERENURILE AGRICOLE MOȘTENITE CHIAR DACĂ NU SUNT ÎN ȚARĂ TOȚI MOȘTENITORII!

CADASTRU GRATUIT PENTRU TERENURILE AGRICOLE MOȘTENITE CHIAR DACĂ NU SUNT ÎN ȚARĂ TOȚI MOȘTENITORII!

INFORMAȚII CARE VĂ AJUTĂ SĂ VĂ REZOLVAȚI PROBLEMELE! Președinta Camerei Notarilor Publici București, Laura Badiu, vă explică în detaliu cum să procedați pentru cadastrarea gratuită a terenurilor agricole moștenite, chiar dacă nu sunt în țară toți moștenitorii sau chiar dacă unul dintre moștenitori nu este de găsit.

Alte articole in aceasta categorie

PROGRAM DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI CARE SE VA DERULA TIMP DE 10 ANI!

PROGRAM DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI CARE SE VA DERULA TIMP DE 10 ANI!

21 ianuarie 2021 - 21:11

SPRIJIN AGRICULTURĂ. Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a anunțat astăzi, 21 ianuarie 2021, la Craiova că sunt fonduri disponibile pentru un program de sprijin în agricultură, axat pe combaterea deșertificării și pe împădurire.

DECIZIE GUVERN! FERMIERII SUNT PE LISTĂ!

DECIZIE GUVERN! FERMIERII SUNT PE LISTĂ!

21 ianuarie 2021 - 20:46

OFICIAL! Guvernul a stabilit miercuri, 20 ianuarie 2021, prin hotărârea de modificare a HG 1.031/2020, privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, că fermierii, lucrătorii din agricultură şi din industria alimentară de alimente esenţiale intră în etapa 2 a Campaniei de vaccinare împotriva Covid 19, care se desfășoară în prezent.

MINISTRUL OROS: PREGĂTIM UN NOU AJUTOR DE MINIMIS!

MINISTRUL OROS: PREGĂTIM UN NOU AJUTOR DE MINIMIS!

21 ianuarie 2021 - 18:50

O NOUĂ SUBVENȚIE PENTRU FERMIERII ROMÂNI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat miercuri, 20 ianuarie 2021, că anul acesta va fi lansat un nou program de ajutor de minimis pentru fermierii români.

SUBVENȚII APIA OBȚINUTE MAI MULȚI ANI PE ACTE FALSE!

SUBVENȚII APIA OBȚINUTE MAI MULȚI ANI PE ACTE FALSE!

21 ianuarie 2021 - 17:08

ANCHETA DNA. Procurorii DNA, prin Serviciul Teritorial Craiova, au trimis în judecată doi fermieri, după ce, timp de mai mulţi ani, aceştia au prezentat la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură mai multe documente false, în urma cărora au obţinut subvenţii agricole. Actele ar fi fost falsificate de unul dintre fermieri.

SUBVENȚIE PENTRU ÎNFIINȚAREA CULTURILOR AGRICOLE DE PRIMĂVARĂ!

SUBVENȚIE PENTRU ÎNFIINȚAREA CULTURILOR AGRICOLE DE PRIMĂVARĂ!

21 ianuarie 2021 - 14:15

MESAJUL UNUI FERMIER PENTRU MINISTRUL AGRICULTURII! Claudia Elena Matei, fermier din județul Satu Mare, i-a scris ministrului agriculturii, Adrian Oros, un mesaj prin care îi solicită ca fermierii români să beneficieze de un ajutor financiar pentru înființarea culturilor agricole de primăvară.

DECIZIE CARE OBLIGĂ MAGAZINELE SĂ VÂNDĂ PRODUSE DE LA FERMIERI!

DECIZIE CARE OBLIGĂ MAGAZINELE SĂ VÂNDĂ PRODUSE DE LA FERMIERI!

21 ianuarie 2021 - 13:56

OBLIGATE SĂ VÂNDĂ PRODUSE LOCALE. Deputaţii cehi au adoptat miercuri un amendament care obligă magazinele cu o suprafaţă de pese 400 de metri pătraţi să vândă în principal produse alimentare locale, începând de anul viitor, în pofida criticilor formulate de mai multe state europene, transmite AFP, citată de Agerpres.

LISTA SUBVENȚIILOR APIA ANUNȚATE PENTRU ANUL 2021!

LISTA SUBVENȚIILOR APIA ANUNȚATE PENTRU ANUL 2021!

21 ianuarie 2021 - 11:06

SUBVENȚII APIA PENTRU ANUL 2021! Schemele de plăți directe pe care pot să le ceară anul acesta fermierii, crescătorii de animale, de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au fost anunțate miercuri, 20 ianuarie 2021, de ministrul agriculturii, Adrian Oros. AGROINFO vă pune la dispoziție lista subvențiilor APIA, alcătuită pe baza declarației făcută de șeful MADR și conform regulamentului european în vigoare pentru anii de tranziție 2021-2022.

SPRIJIN PENTRU FERMIERII MICI!

SPRIJIN PENTRU FERMIERII MICI!

21 ianuarie 2021 - 09:09

BANI ÎN 2021 PENTRU FERMELE MICI. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat miercuri, 20 ianuarie 2021, că fermele mici vor beneficia anul acesta de sprijin financiar, Submăsura 6.3 - Dezvoltare ferme mici.

BANI ÎN PLUS DE LA APIA ANUL ACESTA PENTRU FERMIERI!

BANI ÎN PLUS DE LA APIA ANUL ACESTA PENTRU FERMIERI!

20 ianuarie 2021 - 18:57

OFICIAL. Fermierii români vor beneficia și anul acesta de plățile compensatorii pe hectar și pentru animale acordate în cadrul măsurilor de dezvoltare rurale. Sunt menținute și pentru anul 2021 Măsura 10 - Agro-mediu și climă, Măsura 11 - Agricultură ecologică și Măsura 13 - Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau alte constrângeri specifice. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul agriculturii Adrian Oros, la o conferință de presă susținută la minister.

MINISTRUL AGRICULTURII: SUMA PE HECTAR PENTRU SPRIJINUL CUPLAT!

MINISTRUL AGRICULTURII: SUMA PE HECTAR PENTRU SPRIJINUL CUPLAT!

20 ianuarie 2021 - 17:41

OFICIAL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi, 20 ianuarie 2021, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul MADR, subvențiile APIA care rămân neschimbate pentru acest an. Șeful de la Agricultură a precizat cuantumul pe hectar pentru mai multe plăți directe, printre care și sprijinul cuplat vegetal acordat fermierilor pentru legume cultivate în spații protejate.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Gospodina

Gospodina
E rău atunci când soţia nu ştie să gătească... Detalii