Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

LEGE pentru FERMIERI, RESPINSĂ DE KLAUS IOHANNIS!

Publicat: 16 iunie 2017 - 13:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚIA PENTRU FERMELE DE PORCI MAI AȘTEAPTĂ! Președintele Klaus Iohannis a refuzat să promulge Legea pentru aprobarea Programului carne de porc din fermele românești. Șeful statului a retrimis legea la Parlament pentru reexaminare. Motivul este că legea nu prevede un termen pentru intrarea sa în vigoare, ceea ce ar putea crea probleme atât statului român, cât și beneficiarilor.

Întrucât legea transmisă la promulgare nu prevede un termen pentru intrarea sa în vigoare, conform art. 78 din Constituție aceasta va intra în vigoare la 3 zile de la publicare. Totodată, art. 19 din legea transmisă la promulgare prevede că, în situația în care decizia Comisiei Europene de acordare a ajutorului de stat conține prevederi noi sau diferite față de schema notificată, prevederile schemei de ajutor de stat se completează și/sau se modifică în mod corespunzător.

Aceste ultime dispoziții ale legii transmise la promulgare, ce pun în evidență faptul că la data adoptării acesteia nu fuseseră epuizate procedurile legale obligatorii de acordare a ajutorului de stat, impun reanalizarea de către Parlament a actului normativ, în scopul evitării consecințelor negative - atât pentru statul român, cât și pentru beneficiari - ce ar putea fi generate de neîndeplinirea acestor obligații procedurale, se arată în cererea de reexaminare a legii, formulată de președintele Klaus Iohannis.

Este subliniat faptul că "din ansamblul normelor europene și interne rezultă că măsurile ce constituie ajutor de stat pot fi adoptate și acordate numai sub condiția autorizării de către Comisia Europeană".

În domeniul ajutorului de stat și al concurenței, Comisia Europeană este singura instituție care decide asupra compatibilității măsurii cu normele UE incidente, se mai spune în actul citat.

Ministrul agriculturii, Petre Daea, a declarat că a notificat Comisia Europeană cu privire la acordarea acestui ajutor de 10.000 de euro fermierilor români, dar Bruxelles-ul nu a dat niciun semn că ar fi sau nu de acord cu această nouă subvenție.

La mijlocul lunii martie, presa a scris despre faptul că fiul lui Liviu Dragnea crește porci și că acordarea acestei noi subvenții l-ar avea țintă pe acesta. Valentin Ștefan Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea, deține 90% din Ferma de porci Salcia SA, din Teleorman, pe care ar fi cumpărat-o în 2014, printr-un intermediar, de la Tel Drum SA, pentru suma simbolică de 500 de lei, dezvăluie Hotnews. Ferma ar crește 4.000 de capete de porci pe serie.

CITEȘTE ȘI: BUBUIE AGRICULTURA! SUBVENȚIA de 10.000 EURO ar fi CU ȚINTĂ!

Potrivit acestei scheme de ajutor, fermierilor români care cresc porci ar urma să li se acorde un ajutor de 10.000 de euro pentru 200 de porci grași. Condiția ca un fermier să primească această subvenție este să aibă minim 600 de porci, eligibili, deci, 3 pachete.
Valoarea subvenției acordată fermelor românești începe de la 10.000 de euro și poate să ajungă la 2,5 milioane de euro.

 

Vizualizat: 7024 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Cine şi-a făcut anul acesta timp pentru a vizita INDAGRA, expoziţia naţională de agriculută, a putut admira la standul Asociaţiei HolsteinRo câteva dintre cele mai performante vaci de lapte din România. Printre acestea, un exemplar aparţinând societăţii Panifcom Iaşi, administrată de Liviu Bălănici, care a încheiat cea de a doua lactaţie cu o producţie de 13.636 de litri, iar în primele 128 de zile din lactaţia a treia a ajuns la 6.800 de litri.

Lipsesc centrele de sacrificare permanente Cons DDA la Agromalim 2017 Bilanţul DLG InterMarketing pe final de an

Bancul zilei

Arborele

Arborele
Clienta: - Îmi place căţelul acesta şi aş vrea să-l cumpăr. Dar, spuneţi-mi, are pedigree? Detalii