Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

KWS Seminţe a lansat noul concept CLIMACONTROL3

Publicat: 18 august 2017 - 12:31
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

KWS Seminţe a lansat noul concept CLIMACONTROL3, grupul de hibrizi de porumb cu toleranţă ridicată la secetă şi arşiţă în cele 3 etape importante de dezvoltare ale plantei.

Rigurozitate, consecvenţă, specializare. Acestea sunt principalele atribute care definesc acţiunile companiei KWS Seminţe atunci când se referă la inovarea şi elaborarea deinstrumente utile fermierului care face agricultură de performanţă în România, dar care se confruntă cu situaţii climatice agresive.De aceea, lansarea noului concept CLIMACONTROL3 a venit firesc, ca răspuns la nevoia explicită a fermierului în ceea ce priveşte utilitatea în fermă a hibrizilor de porumb cu toleranţă ridicată la secetă şi arşiţă în cele trei etape importante de dezvoltare ale plantei: înainte, în timpul şi după înflorire.

KVSclimacontrol3_b

Astfel, în 17 august 2017, la ferma Ildu, localitatea Vâlcelele, judeţul Călăraşi, s-a desfăşurat prima secvenţă a “Taberei de control al secetei”, un itinerariu de portofoliu completparcurs pe 5 etape succesive, în cadrul cărora grupurile participante, formate din peste 200 fermieri, au asistat la o demonstraţie de performanţă pe mai multe nivele tehnologice ale hibrizilor de porumb KWS.

KVSclimacontrol2_b

“Ne bucură deschiderea pe care o au fermierii faţă de soluţiile noi cu care venim, faţă de hibrizii noştri. Să fii fermier este o vocaţie, nu doar o meserie. De aceea, adaptarea la fenomene extreme dificil de previzonat, cum sunt seceta sau arşiţa este obligatorie. Este de notorietate faptul că profilul şi specialitatea KWS sunt producerea de seminţe şi ameliorarea materialului genetic, noi fiind o companie independentă, ceea ce ne permite să fim flexibili în a ne adapta şi concentra pe cerinţele şi schimbările din piaţă, precum şi pe nevoile dumneavoastră. Aşa încât am venit cu încă o soluţie care să asigure profitabilitatea în fermă şi în condiţii de secetă. Această soluţie se numeşte CLIMACONTROL3- Cu 3 paşi înaintea secetei !” a declarat Doriana Niţu, Director General KWS Seminţe.
Conform noului concept, seceta nu este un inamic cu un moment fix de atac. Incertitudinea predictibilităţii momentelor de secetă a determinat specialiştii companiei KWS să cerceteze impactul secetei şi al arşiţei în diverse faze de vegetaţie şi elementele de productivitate implicate în toleranţa la secetă. De aceea hibrizii de porumb KWS din componenţa grupului CLIMACONTROL3 dovedesc rezultate remarcabile în fiecare din aceste 3 etape, justificându-şi renumele.

„Noi, KWS, suntem o companie germană, de aceea studiem şi analizăm foarte atent şi cu maximă rigurozitate comportamentul fiecărui hibrid în diverse areale de cultură, ca să fim siguri că ei sunt perfect adaptaţi profilului pedo-climatic respectiv. De aceea, în ultimii ani, am acordat o deosebită atenţie ameliorării materialului genetic pentru climatul temperat-continental, în care se află şi ţara noastră, deoarece România are şi va avea un potenţial uriaş din punct de vedere agricol” a declarat Ion Voinea, Director Dezvoltare Produse KWS Seminţe.

Grupul de hibrizi de porumb cu toleranţă ridicată la secetă şi arşiţă CLIMACONTROL3 include 5 hibrizi care au deja un istoric cu toate zonele de cultură dinRomânia, respectiv : KWS 2370 - FAO 290 (Apa fuge, superproducţia rămâne), Kamparis FAO 390 (Lordul), Kapitolis – FAO 410 (Bulgărele de aur), Balasco – FAO 420 (Verde Împărat), Konfites – FAO 460 (Talentatul Domn Konfites), la care se adaugă un hibrid lansat anul acesta în premieră, hibrid care, cu ocazia evenimentului, şi-a demonstrat potenţialul excelent de producţie în diverse condiţii de tehnologie: KWS 4484 – FAO 380 (Câştigă. Indiferent de vreme).

Beneficiile hibridului KWS 4484:
 Hibrid simplu de nouă generaţie, cu ştiulete gros (16-18 rânduri de boabe), foarte lung (mai mult de 40 boabe pe rând, ajungând şi la 50 boabe pe rând în condiţii bune), cu rahis roşu
 Bobul este mare, dentat, cu MMB foarte bun, cu pericarp subţire, cu dry down excelent (datorat şi orientării ştiuletelui cu vârful în jos la maturitate)
 Planta este viguroasaă, cu talie înaltă şi foliaj bogat, cu inserţia ştiuleţilor înaltă.
 Sistem radicular profund, cu stay green excelent
Avantajele hibridului KWS 4484:
 Armonizează productivitatea extremă cu toleranţa superioară la secetă, formând ştiuleţi cu un număr mai mare de boabe faţă de alţi hibrizi din grupa sa de maturitate
 Excelează în condiţii optime de cultură, impresionând prin niveluri record ale producţiilor în condiţii bune de sol, climat şi tehnologie
 Maximizează producţia în condiţii de secetă, dovedind în condiţii de stres hidric un potenţial de producţie peste media hibrizilor concurenţi
 Este recomandat pentru toate zonele de cultură a porumbului din România, cu excepţia celor extrem de reci

"« Câte ferme, atâtea soluţii » este deviza sub care ne desfăşurăm activitatea, pentru că obiectivul nostru principal este cafermierul să obţină profit.Am considerat întotdeauna că planurile noastre, la KWS, coincid cu planurile dumneavoastră de a face agricultură performantă, acesta este principalul motiv pentru care lansăm astăzi pe piaţă conceptul CLIMACONTROL3. Hibrizii noştri de porumb vă oferă stabilitatea producţiei şi siguranţa profitabilităţii chiar şi în anii mai puţin prielnici. În acest fel şi noi, la KWS, ne considerăm împliniţi şi punem în valoare faptul că suntem specialiştii în seminţe pentru fermieri", a mai declarat Doriana Niţu.

Despre KWS Seminţe
KWS Seminţe, subsidiară a Grupului german KWS, se află în primele trei companii din domeniul seminţelor din agricultură în România.Compania este activă pe piaţa locală din anul 2002, bucurându-se în prezent de o echipă motivată şi profesionistă, care a crescut în 15 ani la peste 125 angajaţi.
Cu o prezenţă remarcabilă în peste 70 de ţări din lume, KWS pune accentul pe cercetare, evoluţie şi performanţă, utilizând vasta experienţă în domeniul ameliorării. Astfel, KWS s-a dovedit întotdeauna a fi partener apropiat şi de încredere al fermierului de pretutindeni.
De mai bine de 160 de ani, compania KWS îşi aduce permanenta contribuţie la susţinerea fiecărui fermier cu soluţii inovative şi personalizate pentru recolte performante, profitabile, independenţă şi prosperitate pe termen lung.

Vizualizat: 2073 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Peste 8 tone de orz la hectar în ferma lui Călin Tomescu! Ce a făcut diferenţa dintre orz şi grâu?

Peste 8 tone de orz la hectar în ferma lui Călin Tomescu! Ce a făcut diferenţa dintre orz şi grâu?

#AgrolinTCI #CalinTomescu #productieorz #orz2020 #campanie2020

Anul acesta, deşi a fost secetă, Călin Tomescu a obţinut cea mai bună producţie la cultura de orz de toamnă: a recoltat peste 8.000 kg/ha. Orzul l-a semănat în 10 octombrie, când era deficit mare de apă. Pe 16 ha - Jup, de la Caussade, iar pe alte 6 ha - orz bază de la Gherla.

Cultura premergătoare a fost grâu, ceea ce „nu e foarte indicat”, recunoaşte tânărul fermier, dar spune că „dacă orzul merge pentru furajare, nu este o problemă foarte mare”.

Seceta de anul acesta l-a determinat să se gândească serios ca de anul viitor să aplice îngrăşăminte lichide, care au o absorbţie mai bună în sol.

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Dilemă

Dilemă
Un tip intră într-o berărie: Detalii