Adama
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Jurnal de campanie - GRÂU 2020 - Rusia

Publicat: 09 iulie 2020 - 11:35
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5   | Print | Trimite unui prieten

Campania de recoltat la grâu este în lină desfăşurare şi au început să apară primele date preliminarii privind producţia. Astfel, până la data 7 iulie, fermierii ruși au recoltat 9,4 milioane tone grâu, de pe 2,9 milioane hectare, cu un randament mediu de 3,23 t/ha, arată datele publicate de Ministerului Agriculturii din Rusia. La aceeaşi dată, recolta de orz însuma 2,1 milioane tone, de pe 615 mii hectare, cu un randament mediu de 3,43 t/ha.

Perspectivele generale privind producția de grâu din acest sezon sunt încă contradictorii, unii analiști şi-au redus prognozele de producție, iar alții văd mai optimist perspectivele privind producţia de grâu a Rusiei, la aproximativ 77-78 milioane tone.

Conform datelor oficiale oferite de Ministrul Agriculturii din Rusia, până în data de 7 iulie, în această campanie au fost deja recoltate 12,8 milioane tone cereale, de pe 3,9 milioane hectare, cu un randament mediu de 3,23 t/ha.

În acest sezon, Rusia este de așteptat să recolteze 122,5 milioane tone cereale şi oleaginoase, din care numai grâu cca. 75 milioane tone, cu 0,6% mai mult decât anul trecut, potrivit prognozei oficiale.

Totuşi, estimările agențiilor private diferă de cele oficiale, în ultimele săptămâni unele companii crescând perspectivele, în timp ce altele le-au redus recent.

Săptămâna aceasta, agenția IKAR a redus proiecțiile pentru producţia totală de cereale din Rusia la 126 milioane tone, de la 128 milioane tone și a tăiat estimarea privind producţia de grâu de la 79,5 milioane tone la 78 milioane tone.

SovEcon, o altă agenție de analiză din Rusia, a redus prognoza privind producția de grâu la 80,9 milioane tone, de la 82,7 milioane tone, datorită secetei din regiunile sudice.

În acelaşi timp, Rusagrotrans a ridicat estimarea recoltei de grâu cu 900 mii tone, până la 77,8 milioane tone şi crescut estimarea totală a producției de cereale cu 300 mii tone până la 124,4 milioane mt.

Raportul USDA din iunie, apreciază producția de grâu a Rusiei la 77 milioane tone, cu 4,6% mai mult decât anul trecut.

Spic de grâu_b

Rusia urmează să introducă o cotă pentru exportul de cereale în a doua jumătate a sezonului 2020/2021, după încheierea recoltării, a declarat ministrul rus Dmitry Patrushev.

La începutul lunii aprilie, guvernul rus a limitat exporturile de cereale la 7 milioane tone până la 1 iulie, iar exportatorii au epuizat cota în aproape o lună. Atunci au fost dezbateri aprinse cu privire la manipularea declarațiilor vamale, ceea ce a ajutat marile companii să rezerve viitoarele volume fără expedierea fizică a cerealelor.

Vizualizat: 2938 | Video Video 1 2 3 4 5 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

CONCLUZIILE EUROSTAT PRIVIND VÂNZĂRILE DE PESTICIDE

CONCLUZIILE EUROSTAT PRIVIND VÂNZĂRILE DE PESTICIDE

Portugalia este statul din Uniunea Europeană care a înregistrat cea mai mare reducere a vânzărilor şi a utilizării produselor agrochimice între 2011 şi 2018, înregistrând o scădere de 43%.

MESAJ APIA SUBVENȚII FERMIERI!

MESAJ APIA SUBVENȚII FERMIERI!

OFICIAL. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari, că până la data de 31 iulie 2020 inclusiv, se depun cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 aprilie - 30 iunie 2020 (trim. II al anului 2020).

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

COMUNICAT. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice faptul că, până la data de 27 august 2020 ora 17:00 CET, se pot transmite electronic cereri de propuneri de granturi pentru programe simple şi pentru programe multinaţionale, de promovare a produselor agricole. Bugetul disponibil este de 10 milioane de euro.

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: AJUTOR DE URGENȚĂ CARNE DE VITĂ și PASĂRE!

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: AJUTOR DE URGENȚĂ CARNE DE VITĂ și PASĂRE!

AJUTOARE FERMIERI. Animalele nu sunt niște mașini, niște strunguri pe care să le pui într-o hală, și să aștepți să treacă criza! Comisia Europeană trebuie să activeze de urgență rezerva de criză în vederea sprijinirii sectorului agricol, în special a sectoarelor cărnii de vită, de mânzat și de pasăre din UE, a scris astăzi europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), pe pagina sa Facebook.

Agricultura ecologică, mai profitabilă decât cea convenţională!?

Agricultura ecologică, mai profitabilă decât cea convenţională!?

Dacă fermierii care practică agricultura ecologică obţin stimulente financiare care ajung până la sută la sută şi îşi păstrează nivelul randamentelor la o treime faţă de exploataţiile convenţionale, aceştia tind să fie mai profitabili decât cultivatorii tradiţionali.

COMISIA EUROPEANĂ ANUNȚĂ NOI AJUTOARE ÎN AGRICULTURĂ!

COMISIA EUROPEANĂ ANUNȚĂ NOI AJUTOARE ÎN AGRICULTURĂ!

OFICIAL. Comisia a adoptat marți, 7 iulie 2020, un pachet suplimentar de măsuri excepționale pentru sprijinirea sectoarele vinicol, legume și fructe ca urmare a crizei provocate de coronavirus și a consecințelor acesteia asupra acestor sectoare din agricultură, anunță un comunicat al Reprezentanței Comisiei Europene în România, transmis pentru AGROINFO.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Povestea unei colaborări de succes: ProCredit & Procereal Agrosan

Povestea unei colaborări de succes: ProCredit & Procereal Agrosan

O colaborare de peste 12 ani între ProCredit și ProCereal Agrosan! ProCereal Agrosan este o companie care produce până la 20.000 tone de cereale pe an, dezvoltată de către domnul Micu Cosmin. Vezi în video-ul de mai jos cum a pornit totul și cât de frumos s-a conturat o idee dezvoltată cu pasiune.

Soiul de grâu IRIS, producţie de peste 11 tone la hectar, cu genetica ITC Seeds! Cich: îngrășăminte chimice azotoase și fosforice produse la Năvodari! Cum se pastrează merele peste iarnă!

Bancul zilei

Apel la Poliţie

Apel la Poliţie
- Alo, Poliţia, am călcat un curcan pe DN 70, ce să fac? Detalii