Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

JUDEȚUL UNDE FERMIERII BENEFICIAZĂ DE CELE MAI MULTE SUBVENȚII pentru PAJIȘTI CU ÎNALTĂ VALOARE NATURALĂ!

Publicat: 06 noiembrie 2018 - 21:15
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚIE 140 EURO/HA! Maramureșul se mândrește cu cele mai multe pajiști de înaltă valoare naturală. Fermierii de aici pot accesa măsura 10 agro-mediu și climă, pachetul 1 - pajiști cu înaltă valoare naturală. Subvenția pe hectar pentru aceste pajiști este de 142 de euro.

Principalul pachet din măsura 10  este pachetul I – pajişti cu înaltă valoare naturală – al cărui cuantum pe unitatea de suprafaţă / hectar este de 142 euro. În Regiunea de Nord-Vest, pe cele şase judeţe, sunt eligibile 181 de UAT-uri, cele mai multe fiind în judeţul Maramureş – 55. Deci în toate aceste administraţii, fermierii care au suprafeţe agricole pe care le exploatează pot aplica pentru pachetul I. Numărul de fermieri din Maramureş care aplică pentru acest pachet se ridică la 6.807, cu o suprafaţă de 33.236 ha. Pachetul II – Practicile agricole tradiţional – are două variante: cu lucrări manuale şi cu lucrări cu utilaje uşoare. Cea cu lucrări manuale, pentru pajiştile utilizate ca fâneţe, are un cuantum stabilit, pe hectar, de 100 euro. În judeţul nostru, au aplicat 5.517 fermieri pentru acest pachet, cu 13.283 ha.

La varianta a doua, au fost 958 de fermieri, cu 1.877 ha teren. Vreau să spun că, în Maramureş, din cele 76 de unităţi administrativ-teritoriale, 55 sunt eligibile pentru acest pachet, deci numărul fermierilor beneficiari ar putea fi şi mai mare. Până în 2013, am avut peste 20.000 de fermieri care au aplicat pentru acest pachet. În acea perioadă, sumele absorbite prin APIA, din Fondul european de dezvoltare agricolă, au fost mari, judeţul nostru fiind unul predominant cu acest specific, unde suprafaţa de pajişti reprezintă peste 73% din suprafaţa agricolă a noastră, a declarat Florin Urs, directorul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Maramureș, pentru Graiul Maramureșului.

Vizualizat: 3142 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

În standul producătorul suedez de la Agritechnica 2019 au fost prezentate o serie de noutăţi: semănătoarea de precizie şi de mare viteză - Temp L, grapa pentru pregătirea patului germinativ - NZ Extreme 1425 cu o lăţime de lucru de 14,25m şi sistem inovativ - Tempo WideLining - care oferă posibilitatea realizării de cărări tehnologice păstrând densitatea (plante/ha) şi care este destinat fermierilor care distribuie dejecţii lichide în culturile de porumb siloz.

#agroinfo, #vaderstad

Interviu cu Sorin Radu - reprezentant Väderstad România;

Reporter: Gheorghe Ghişe

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

După 25 de ani

După 25 de ani
Două colege de liceu se reîntâlnesc după 25 de ani: Detalii