Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

JUDEȚUL UNDE APROAPE TOȚI FERMIERII ȘI-AU PRIMIT SUBVENȚIILE!

Publicat: 21 iunie 2017 - 13:38
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PE PRIMUL LOC LA PLATA SUBVENȚIILOR PE 2016! Un procent de 99,4% din fermierii din județul Arad și-au primit subvențiile, susțin datele comunicate de parlamentarul PSD, Dorel Căprar, în Parlamentul României.

Aradul se află pe locul întâi la subvențiile acordate crescătorilor de animale. Potrivit datelor APIA Arad, pentru campania 2016, s-au făcut plăți pentru sector vegetal de peste 54 milioane de euro, iar pentru sectorul zootehnic peste 10 milioane de euro. Dintr-un total de 21.839 de cereri de plată, au fost achitate un număr de 21.699, deci, un procent de 99,4% din fermieri, care au depus cereri de finanțare, pentru campania 2016.

Pentru campania pe 2017, la Centrul județean APIA Arad au fost depuse un număr de 21.543 cereri de plată pe o suprafață totală de 346.121,52 ha. Procentul realizat la suprafața depusă a fost de 102,71%, în raport cu suprafața estimată ( 339.348 ha solicitată la plată în campania 2016), ceea ce a situat județul Arad printre puținele județe din țară care au depășit procentul de 100%.

Aceste rezultate promițătoare au fost obținute doar printr-o mobilizare generală a parlamentarilor PSD, tocmai pentru a evita situația catastrofală de anul trecut, când fermierii au fost nevoiți să aștepte o jumătate de an pentru a primi banii care li se cuveneau. Știm acest lucru, pentru că, în 2016, săptămâni întregi, primeam zeci de plângeri la cabinetele noastre parlamentare privind întârzierile nepermise în acordarea subvențiilor din agricultură solicitate, a spus deputatul Dorel Căprar, în Parlamentul României. Parlamentarul și-a publicat discursul pe pagina sa de Facebook.

Directorul general APIA, Adrian Pintea, a declarat luni că până la data de 30 iunie 2017 toți fermierii își vor încasa subvențiile aferente campaniei 2016.

Fermierii care au plăți necuvenite, în sensul fie că în campaniile anterioare trebuie făcut un recalcul, dar acești toți fermieri au fost puși deja pe fluxul de plată astfel încât în cel mai scurt timp vor fi autorizați la plată. Motiv pentru care doresc ca toți fermierii, conform și regulamentului european, până-n data de 30 iunie să fie toți plătiți. De ce? Până la data de 30 iunie toate rambursările care se fac de la Comisia Europeană se fac prin rambursare de 100%, a declarat șeful APIA.

Vizualizat: 4027 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

APAN Agriculture Equipments împreună cu producătorul finlandez TUME a prezenta la Indagra 2019 semănătoarea Nova Combi Star 4000. Semănătoarea Nova Combi Star este o semănătoare directă în mirşite, cu disc de pregătire şi fertilizare pentru cereale păioase.

Interviu cu Endre KOVÁCS, reprezentat Tume pentru România, Ungaria şi Serbia

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Bancul zilei

De mare ajutor

De mare ajutor
Un preot observă pe cealaltă parte a străzii un copil care nu ajungea la sonerie, deşi se chinuia de numa', numa'. Detalii