Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

INTERVENȚIA MINISTRULUI DAEA pentru SUBVENȚIILE FERMIERILOR!

Publicat: 13 mai 2019 - 21:23
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

OFICIAL BRUXELLES! Politica agricolă comună (PAC), cea mai integrată politică europeană, trebuie să rămână comună, nu doar declarativ, ci şi la nivel de aplicare concretă în toate statele membre ale Uniunii Europene (UE), a declarat, luni, la Bruxelles, ministrul Agriculturii, Petre Daea, într-o conferinţă organizată de Reprezentanţa Permanentă a României pe lângă UE.

"Sunt desigur necesare atât creşterea ambiţiilor de mediu, cât şi un buget consistent, care să permită îndeplinirea obiectivelor PAC ce vizează stabilirea unui sector agricol inteligent, rezilient şi diversificat, în măsură să asigure o producţie agricolă durabilă, combaterea schimbărilor climatice şi venituri decente pentru agricultorii care livrează bunuri publice esenţiale pentru societate.
Sporirea sprijinului pentru tinerii fermieri în contextul reformei PAC este deosebit de importantă şi, conform propunerii Comisiei, susţinută prin măsuri concrete, îmbunătăţite", a spus Petre Daea în cadrul Conferinţei privind Politica Agricolă Comună şi provocările pentru tinerii fermieri europeni.

Tinerii agricultori sunt şi vor fi nucleul politicilor pe care împreună le definim la nivel european și de accea trebuie sprijiniți prin măsuri de intervenție adecvate la nivelul ambilor piloni PAC, a mai spus Daea.

Tematicile abordate în cadrul conferinţei organizate de Reprezentanţa Permanentă a României pe lângă UE au fost: noua viziune a PAC şi tinerii fermieri europeni, care vizează soluţii reale de creştere a competitivităţii, inclusiv prin utilizarea digitalizării, inovării, rezultatelor cercetării etc.

Este, de asemenea, important să facilităm accesul tinerilor fermieri la capital, acesul la terenuri și la credite, reprezentând unele din cele mai mari provocări pentru tinerii agricultori, a susținut ministrul Daea.

daea-bruxelles-mai_b

"Sunt convins că aţi evidenţiat soluţii care vizează agricultura de precizie şi digitalizarea, însă tinerii fermieri trebuie susţinuţi prin crearea infrastructurii necesare, care are la bază cercetarea şi inovarea, şi care este în măsură să le permită creşterea competitivităţii şi viabilităţii economice, pentru a face astfel faţă provocărilor multiple. Consider că este necesară o regândire a rolului cercetării agronomice, inclusiv în ce priveşte tehnologiile menite să asigure creşterea necesară a producţiei pentru a asigura hrana unei populaţii globale în creştere continuă, dar mai ales la combaterea durabilă a bolilor şi dăunătorilor prin reducerea utilizării produselor chimice. Un rol esenţial îl are însă stimularea aplicării rezultatelor cercetării şi inovării la nivelul cât mai multor fermieri pentru a le permite creşterea eficienţei şi durabilităţii producţiei.

Fără nicio îndoială, PAC asigură o valoare adăugată importantă economiei Uniunii Europene, susţinând însă şi obiective cheie ale ONU (SDG) şi ale Acordului de la Paris, însă fără asigurarea unui buget corespunzător riscăm să ratăm atingerea obiectivelor ambiţioase ale reformei PAC, cu efecte grave pentru mediu, societate şi mediul rural. Bugetul PAC reprezintă de altfel o componentă de interes major în viitorul Cadru Financiar Multianual (2021-2027). Astfel, având în vedere propunerea de a creşte ambiţiile de mediu pentru o politică agricolă mai bine adaptată exigenţelor noilor realităţi şi care să răspundă în mod adecvat nevoilor statelor membre", a mai spus ministrul român al agriculturii.

Nu în ultimul rând, ministrul agriculturii a arătat că Preşedinţia României face eforturi pentru gruparea, până la finalul mandatului său, a abordării generale parţiale asupra întregului pachet legislativ al reformei PAC.

Vizualizat: 2468 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Brinkman - Let’s improve together

Brinkman - Let’s improve together

La sfârşitul lunii noiembrie 2019, compania Brinkman a organizat o întânire cu partenerii săi - fermeri şi distribuitori din România. Desfăşurat sub deviza "Let’s improve together!", evenimentul a fost un bun prilej pentru schimbul de cunoştinţe între fermieri, companie şi colaboratori. Participanţii au fost în principal cultivatori de tomate şi căpşune în sere, dealeri Brinkman şi consultanţi şi specialişti în domeniul horticol. Tema principală a seminarului a fost creşterea eficienţei şi a productivităţii, în condiţiile lipsei forţei de muncă.

 

Interviu cu Cristina György-Hângan, manager vânzări România şi Moldova - Brinkman Hungary Kft.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Bancul zilei

Papagal regal...

Papagal regal...
Ion pleacă la muncă, pe vapor, iar la plecare, Gheorghe îl roagă să-i aducă şi lui un papagal. Detalii