Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

ÎNTÂLNIRE DE FOC: FERMIERII, DISCUȚII APRINSE CU PREMIERUL ȘI O PARTE DIN GUVERN!

Publicat: 04 iunie 2018 - 08:51
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

NECAZURILE AGRICULTORILOR, PE MASA GUVERNULUI! Liderii Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) au avut discuții cu prim-ministrul Viorica Dăncilă și cu miniștrii Finanțelor, Fondurilor Europene, Agriculturii, Mediului, Transporturilor, pe subiecte fierbinți care interesează toți agricultorii. Impozitarea nelegală a subvențiilor europene, abuzurile Fiscului, amenzile pe care le primesc conducătorii tractoarelor, modificarea Legii zilierilor și a Legii vânzării terenurilor etc.

La grupul de lucru organizat pe data de 31 mai 2018, la Guvernul României, a participat o delegație LAPAR, formată din Laurențiu Baciu, președinte LAPAR, Constantin Bazon, Gheorghe Albu, Ionică Nechifor, vicepreședinți LAPAR, anunță LAPAR, într-un comunicat de presă.

fermieri-intalnire_b

De la stânga la dreapta: Daniel Botănoiu, secretar de stat Ministerul Agriculturii, Laurențiu Baciu, lider LAPAR, Paul Stănescu, vicepremier, Ionică Nechifor, Constantin Bazon, Gheorghe Albu

Liderii fermierilor s-au întâlnit cu prim-ministrul Viorica Dăncilă, vicepremierul și ministrul Dezvoltării Regionale, Paul Stănescu, ministrul Agriculturii, Petre Daea, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, ministrul pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb și ministrul Transporturilor, Lucian Șova.

Problemele puse pe masa Guvernului preocupă toți agricultorii din România: 

 - impozitarea arendei;
 - abuzurile ANAF, în special modul de desfășurare al controalelor;
 - impozitarea subventței europene;
 - necesitatea unei amnistii fiscale pentru datoriile OUAI-urilor către ANIF;

- deductibilitatea integrală a cheltuielilor cu motorina fără limitarea cheltuielilor deductibile la valoarea a 78 l/ha;
- amenzile pe care le primesc conducătorii de tractoare, solicitându-se o derogare în așa fel încât să se poată conduce tractoarele indiferent de ce categorie de permis posedă conducatorul acestuia;
- greutatea obținerii unui permis categoria Tr;
- stabilirea condițiilor de traversare a drumurilor publice cu utilajele agricole de la ferma spre câmp;
- eliminarea ITP –ului obligatoriu la tractoare ;
- problemele întâmpinate de unii fermieri cu primarii, care refuză eliberarea adeverințelor necesare APIA;

 - stabilirea modului de lucru, între fermierii păgubiți prin furturi și distrugeri cu agenții de poliție locală. Pentru evitarea oricăror neânțelegeri, Ministrul Afacerilor Interne a îndrumat fermierii să folosească cu încredere numaăul unic 112 ori de câte ori sunt victimele ale furturilor sau distrugerilor;
 - codul de bune practici agricole;
 - solicitare expresă privind nerestricționarea pe timp de caniculă a camioanelor ce transportă cereale;
 - modificarea Legii zilierilor în sensul simplificării registrului de evidență;
 - Legea vânzării terenurilor agricole.

Vizualizat: 4895 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Brinkman - Let’s improve together Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Bancul zilei

Purceluşul isteric...

Purceluşul isteric...
Purceluşul isteric se duce la un bar. Detalii