Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Insula Mare a Brăilei - un AMFITEATRU al PERFORMANŢEI!

Publicat: 19 iunie 2017 - 09:10
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Nu este cu nimic exagerat în afirmaţia că în Insula Mare a Brăilei, societatea Agricost, proprietatea cunoscutului om de afaceri Constantin Duluţe, este un vast amfiteatru în aer liber, pe scena căruia ştiinţa agricolă, genetica avansată, tehnologiile inovative şi tehnica de mecanizare de ultimă generaţie sunt în recital, jucând într-o piesă a performanţei!

„Vreau să vă asigur că prin această manifestare ne punem la dispoziţia dumneavoastră cu tot ce facem, cu tot ceea ce cercetăm. Şi o facem fără a avea un interes direct, niciun avantaj. Nu câştigăm nimic, decât vrem să ducem mai departe ceea ce regretatul Culiţă Tărâţă a iniţiat acum 16 ani”, a declarat Lucian Buzdugan, preşedintele CA al SC Agricost SRL, la „Ziua Câmpului” la Centrul de Excelenţă DuPont, ediţia 2017.
Astfel, Insula Mare a Brăilei oferă cadrul proprice pentru cei care vor să se instruiască şi să se perfecţioneze ştiinţele agricole.

Despre acest lucru a vorbit Lucian Buzdugan în discursul său de la eveniment: „Avem astăzi, aici, elevii liceului de specialitate din Brăila, studenţii de la Facultatea de Agricultură din Brăila. De asemenea, 30 de studenţi de la Iaşi, de două ori pe an, fac practică în Insula noastră. Organizăm schimburi de experienţă ca şi cel de astăzi; am primit până acum 20 de fermieri din Polonia, patru fermieri din Arabia Saudită, pe 22 iunie vor veni 52 fermieri din Brazilia şi pe data de 24 va veni aicea fruntea presei agricole din Uniunea Europeană. Toate acestea nu le-am fi putut realiza dacă nu formam un colectiv deosebit de oameni, valoros prin pregătirea lor profesională, prin experienţa lor, dar mai cu seamă prin voinţa de a face mai mult, de a obţine mai mult de pe acest pământ dintre ape care, vă asigur, că nu are numai calităţi, are multe multe deficienţe de rezolvat”.

Vizualizat: 2445 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Cine şi-a făcut anul acesta timp pentru a vizita INDAGRA, expoziţia naţională de agriculută, a putut admira la standul Asociaţiei HolsteinRo câteva dintre cele mai performante vaci de lapte din România. Printre acestea, un exemplar aparţinând societăţii Panifcom Iaşi, administrată de Liviu Bălănici, care a încheiat cea de a doua lactaţie cu o producţie de 13.636 de litri, iar în primele 128 de zile din lactaţia a treia a ajuns la 6.800 de litri.

Lipsesc centrele de sacrificare permanente Cons DDA la Agromalim 2017 Bilanţul DLG InterMarketing pe final de an

Bancul zilei

Arborele

Arborele
Clienta: - Îmi place căţelul acesta şi aş vrea să-l cumpăr. Dar, spuneţi-mi, are pedigree? Detalii