Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

ÎNCHISOARE CU EXECUTARE! ANGAJAT APIA, PRIMAR ȘI FERMIER, CONDAMNAȚI pentru SUBVENȚII APIA ILEGALE!

Publicat: 07 octombrie 2018 - 08:58
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

FERMIER, CONDAMNAT LA PUȘCĂRIE PENTRU SUBVENȚII ÎNACASATE ILEGAL! Fermierul Vasile Toma din localitatea Crușeț, județul Gorj, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare de Tribunalul Gorj pentru fraudarea fondurilor europene. Sentința, care nu este definitivă, a fost pronunțată pe 4 octombrie 2018. În același dosar, au fost condamnați cu suspendare un angajat al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Gorj și primarul comunei Robănești din județul Dolj.

Fermierul Vasile Toma din Crușeț, Gorj, administrator al societății SC Gardentomy SRL, a fost acuzat că a folosit, în campaniile APIA 2012 și 2014, mai multe documente false, adeverințe obținute de la primărie și alte acte, pentru a încasa subvenții ilegale de la APIA. Suma fraudată se ridică la 117.246 lei. Agricultorul gorjean a fost trimis în judecată în august 2017 de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție. În același dosar, au fost trimiși în judecată și ceilalți membri ai familiei fermierului, doi angajați APIA Gorj, primarul și secretarul comunei Robănești, județul Dolj.

Pentru fermier, judecătorii au pronunțat mai multe condamnări și au stabilit, în final, ca agricultorul să execute pedeapsa cea mai mare, 3 ani de închisoare cu executare, la care au mai adăugat un spor de un an. Astfel, Vasile Toma ar urma să execute 4 ani de închisoare.

În baza art.18 ind.1 alin.1 din Legea nr.78/2000 (pentru campania 2012, în nume propriu) condamnă inculpatul Toma Vasile la pedeapsa închisorii de 2 ani şi 3 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi g Cod penal. În baza art. 65 alin. 1 Cod penal, interzice inculpatului, pe durata executării pedepsei, drepturile prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi g Cod penal.

În baza art.18 ind.1 alin.1 din Legea nr. 78/2000 cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen. (6 acte materiale - pentru campania 2014, în nume propriu, ca reprezentant legal al SC Gardentomy SRL Cruşet şi cu privire la documentele depuse pentru inculpații Toma Vasile Gabriel, Toma Ionuţ Adelin, Toma Iulia şi Nuţă (Constantinescu) Dana Mihaela) cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen., condamnă inculpatul Toma Vasile la pedeapsa închisorii de 3 ani și 3 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi g Cod penal. În baza art. 65 alin. 1 Cod penal, interzice inculpatului, pe durata executării pedepsei, drepturile prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi g Cod penal.

În baza art. 47 C.pen. rap. la art. 321 C.pen. cu aplic. art. 35 alin.1 C.pen. (cinci acte materiale referitoare la adeverințele nr. 462 din data de 12.05.2014, în dublu exemplar şi nr. 421 din data de 07.03.2014, emise de Primăria comunei Robăneşti, judeţul Dolj, respectiv cererile nr. 4609 din data de 03.12.2008 şi nr. 1921 din data de 23.06.2011, emise de Primăria comunei Cruşet, judeţul Gorj), condamnă inculpatul Toma Vasile la pedeapsa închisorii de 1 an.

În baza art. 38 și art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal și art. 45 alin. 3 lit. a Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 3 ani la care adaugă un spor de 1 an, urmând ca inculpatul să execute o pedeapsă de 4 ani închisoare și 3 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi g Cod penal. În baza art. 65 alin. 1 Cod penal, interzice inculpatului, pe durata executării pedepsei, drepturile prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi g Cod penal. În baza art. 65 alin. 3 C.pen., pedeapsa accesorie se va executa din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa principală privativă de libertate a fost executată sau considerată ca executată, se arată în sentința pronunțată de Tribunalul Gorj.

Astfel, nu doar că a fost condamnat la închisoare, dar judecătorii i-au interzis fermierului și dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii.

Deși, acuzați și ei de procurorii anticorupție de folosirea cu rea credință de documente false cu scopul obținerii banilor europeni, trimiși în judecată, ceilalți membri ai familiei Toma au fost achitați de instanță.

Cei doi funcționari APIA Gorj, Zamfir Pirici și Victor Hâncu,  au fost trimiși în judecată pentru complicitate în formă continuată la săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată. Doar unul dintre ei, Victor Hâncu, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, celălalt fiind achitat. Instanța îl obligă pe Hâncu să presteze muncă în folosul comunității, în cadrul Primăriei Târgu Jiu, și-i interzice, pe perioada condamnării, aceleași drepturi ca în cazul fermierului.

Condamnă inculpatul Hîncu Victor la pedeapsa închisorii de 3 ani și 3 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi g Cod penal. În baza art. 65 alin. 1 Cod penal, interzice inculpatului, pe durata executării pedepsei, drepturile prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi g Cod penal. În baza art. 91 C.pen. suspendă executarea pedepsei sub supraveghere şi stabileşte termen de supraveghere de 3 ani, conform dispoziţiilor art. 92 C.pen. În baza art. 93 alin. 1 C.pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Gorj, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 lit. d C.pen. impune condamnatului să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanţei. În baza art. 93 alin. 3 C.pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei municipiului Tg Jiu sau D.G.A.S.P.C. Gorj, pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare, se arată în sentința Tribunalului Gorj.

Cel de-al treilea condamnat în dosar este primarul comunei Robănești, județul Dolj, Romică Nițu, care a fost judecat pentru săvârșirea a trei infracțiuni de fals intelectual.

Primarul a fost condamnat la un an și 8 luni de închisoare cu suspendare și doi ani de supraveghere. pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunită?ii în cadrul Primăriei comunei Robăneşti sau Şcoala Generală cu clasele I-VIII Robăneşti, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, stabilește sentința pronunțată pe 4 octombrie.

Instanța obligă în solidar inculpații Toma Vasile, Hîncu Victor şi inculpata persoană juridică SC Gardentomy SRL Cruşet, la plata sumei de 117.246,07 lei, la care se adaugă accesoriile fiscale calculate de la data efectuării fiecărei plăţi până la data efectuării plăţii integrale a debitului principal.

Secretarul comunei a fost achitat.

Sentința nu este definitivă, poate fi apelată în termen de 10 zile de la comunicare.

 

Vizualizat: 13961 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

URGENTAREA CADASTRĂRII TERENURILOR AGRICOLE PENTRU SALVAREA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

URGENTAREA CADASTRĂRII TERENURILOR AGRICOLE PENTRU SALVAREA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

25 octombrie 2020 - 13:55

SUBVENȚIILE APIA, ÎN PERICOL. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat duminică, 25 octombrie 2020, într-o conferință de presă susținută la Cluj Napoca, că trebuie urgentată intabularea și cadastrarea terenurilor agricole pentru a fi eliminat riscul pierderii subvențiilor pe suprafață de către fermierii români.

MINISTRUL OROS: CEI CARE NU DORESC SĂ LUCREZE PĂMÂNTUL SĂ BENEFICIEZE DE RENTA VIAGERĂ!

MINISTRUL OROS: CEI CARE NU DORESC SĂ LUCREZE PĂMÂNTUL SĂ BENEFICIEZE DE RENTA VIAGERĂ!

25 octombrie 2020 - 13:27

MODIFICĂRI LEGEA RENTEI VIAGERE AGRICOLE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat duminică, 25 octombrie 2020, într-o conferință de presă susținută la Cluj Napoca, că se va modifica legea rentei viagere agricole în așa fel încât să beneficieze de acești bani proprietarii de terenuri agricole care nu doresc să lucreze aceste terenuri.

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: TRANSFER DE BANI ÎNTRE SUBVENȚIILE AGRICOLE!

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: TRANSFER DE BANI ÎNTRE SUBVENȚIILE AGRICOLE!

24 octombrie 2020 - 10:49

VOTAT! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, transferul de bani între cei doi piloni ai noii Poliici Agricole Comune 2021-2027, Pilonul 1 plăți directe și Pilonul 2 dezvoltare rurală. Anunțul este făcut de europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI din Parlamentul European.

VOTAT! BANII PENTRU SATELE ROMÂNEȘTI!

VOTAT! BANII PENTRU SATELE ROMÂNEȘTI!

24 octombrie 2020 - 08:54

AJUTOR PENTRU DEZVOLTAREA SATELOR! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, o serie de măsuri și ajutoare din noua Politică Agricolă Comună 2021-2027. AGROINFO, așa cum v-a promis, vă informează despre fiecare decizie luată de europarlamentarii de la Bruxelles. Ne ajută cu explicații despre fiecare vot dat vineri seara europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European.

VOTAT! CUM SE ÎMPART BANII ÎNTRE SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

VOTAT! CUM SE ÎMPART BANII ÎNTRE SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

24 octombrie 2020 - 08:33

NOUA POLITICĂ AGRICOLĂ COMUNĂ! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, măsurile de ajutor, subvențiile din noua Politică Agricolă Comună 2021-2027. Sunt trei dosare privind reforma PAC, care au fost votate vineri de eurodeputați și care aduc schimbări majore.

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: APARE NOUL FERMIER CARE VA AVEA ACCES MAI UȘOR LA BANI EUROPENI!

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: APARE NOUL FERMIER CARE VA AVEA ACCES MAI UȘOR LA BANI EUROPENI!

24 octombrie 2020 - 08:09

VOTAT! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, trei dosare privind reforma Politcii Agricole Comune 2021-2027. Apare un nou concept, noul fermier, care va avea acces mai ușor la fondurile europene, la fel ca tânărul fermier, dar spre deosebire de acesta, noul fermier poate să aibă o vârstă de peste 40 de ani, a anunțat europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI, Parlament European.

VOTAT! TINERII FERMIERI, AJUTOR DE 100.000 DE EURO PENTRU 7 ANI!

VOTAT! TINERII FERMIERI, AJUTOR DE 100.000 DE EURO PENTRU 7 ANI!

24 octombrie 2020 - 07:55

SUBVENȚII FERMIERI. Europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlamentul European, a anunțat vineri seara că Parlamentul European a adoptat cele trei dosare privind reforma Politicii Agricole Comune 2021-2027, și anume: PAC - sprijinul pentru planurile strategice care urmează a fi elaborate de statele membre și finanțate de FEGA și de FEADR, PAC: finanțarea, gestionarea și monitorizarea, PAC: modificarea Regulamentului OCP și a altor regulamente.

CINE A AVUT VACI ÎN 2018 IA SUBVENȚIA APIA DE 70 DE EURO/ANIMAL!

CINE A AVUT VACI ÎN 2018 IA SUBVENȚIA APIA DE 70 DE EURO/ANIMAL!

23 octombrie 2020 - 15:07

VOTAT ÎN PLENUL PARLAMENTULUI EUROPEAN! Vechea dată de referință pentru bovine 31 ianuarie 2018 a fost schimbată! Noua data de referință pentru bovine este 1 iunie 2018! Anunțul a fost făcut joi, 22 octombrie 2020, atât de europarlamentarul Daniel Buda (PPE), cât și de ministrul agriculturii, Adrian Oros. Ce înseamnă acest lucru? Crescătorii de bovine care au avut vaci de carne la 1 iunie 2018 vor încasa ajutorul național tranzitoriu, cuantumul acestei subvenții fiind de 70 de euro/vacă la nivelul anului 2019.

CRIZA SANITARĂ A LOVIT ÎN CEI MICI!

CRIZA SANITARĂ A LOVIT ÎN CEI MICI!

23 octombrie 2020 - 13:34

COMUNICAT. Pandemia de COVID-19 a pus la mare încercare cramele mici: exporturile către China au fost blocate, iar consumul din HoReCa s-a redus considerabil. Crama Dealul Dorului încearcă să acopere reducerea punctelor de desfacere prin lansarea magazinului online, anunță Crama Dealul Dorului într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

ULTIMA ZI PENTRU SUBVENȚIA DE 7.000 EURO/FERMĂ! CÂND FACE APIA PLĂȚILE!

ULTIMA ZI PENTRU SUBVENȚIA DE 7.000 EURO/FERMĂ! CÂND FACE APIA PLĂȚILE!

23 octombrie 2020 - 08:11

AJUTOARE MĂSURA 21. Astăzi, 23 octombrie 2020, este ultima zi în care crescătorii de animale și cultivatorii de legume, fructe, cartofi mai pot să solicite la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) ajutorul Covid-19 de maxim 7.000 de euro/fermă. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat joi, în ședința de Guvern, când se va face plata acestui ajutor.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Gala Case IH “Red Carpet”, organizată de Titan Machinery la Craiova, în decembrie 2019, a fost dedicată prezentării noii serii de combine Axial Flow 250 cu AFS Harvest CommandTM, a tractoarelor Case IH Magnum 280, a avantajelor agriculturii de precizie şi ofertele programul Early Bird 2020.

 

Interviu cu: Răzvan Tomescu - marketing manager, Titan Machinery România şi Vasile Morariu – product manager, Titan Machinery România.

 

Reporter: Gheroghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Cadou de la Dumnezeu?

Cadou de la Dumnezeu?
Iubitule, nu-i aşa că eu sunt cadoul lui Dumnezeu pentru tine? Detalii