Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

ÎN VIGOARE DE LA 1 DECEMBRIE 2019! APIA VA ÎMPĂRȚI FERMIERILOR SUMA DE 18 MILIOANE DE EURO!

Publicat: 10 decembrie 2019 - 11:45
2 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚII ÎN PLUS PENTRU ANUL 2019. Comisia Europeană anunță că 18.270.128 de euro revin fermierilor români pentru anul 2019. Suma urmează să fie împărțită de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) ca un supliment la subvențiile agricole. Banii provin din rezerva pentru situații de criză în sectorul agricol care nu a fost cheltuită pentru acest an. Decizia este în vigoare de la 1 decembrie 2019.

regulament-rezerva-2019_b

Comisia Europeană va rambursa 467 milioane euro fermierilor europeni, în conformitate cu regulamentul publicat în Jurnalul UE pe data de 27 noiembrie 2019.supliment-apia-2019_b Dedusă inițial din bugetul pentru anul 2019 pentru susținerea veniturilor fermierilor în cadrul politicii agricole comune (PAC), această sumă a fost dedicată rezervei de criză agricolă din acest an. Fermierilor români le revine suma de 18.270.128 de euro pe care APIA trebuie să le-o împartă acestora, sub forma unui supliment la subvenții, în perioada următoare.

Rezerva de criză nu a fost necesară în 2019, deși sectorul agricol s-a confruntat cu situații provocatoare în acest an. De exemplu, au fost instituite măsuri de sprijin suplimentare pentru a ajuta fermierii afectați de vremea extremă din această vară.

Decizia înseamnă că sumele deduse din plățile directe în acest an pot fi rambursate fermierilor de către statele membre începând cu 1 decembrie 2019.

Conceptul de rezervă pentru criză agricolă și mecanismul de rambursare a acesteia au fost convenite în reforma PAC din 2013. A fost aplicat pentru prima dată în anul bugetar 2014. Deducerea se aplică numai pentru sprijinul de venit de peste 2.000 EUR și nu se aplică încă Croației pentru anul bugetar 2019. Acest lucru se datorează procesului de încadrare treptată a nivelurilor de sprijin post-aderare la UE. Pentru Croația, care a aderat la Uniune în 2013, sprijinul pentru venituri din cadrul PAC nu este complet.

Vizualizat: 28802 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Romy
|
12. 11, 2019. Wednesday 16:48
Va fi bine dacă vor respecta legea si graficele de plata . Sa se termine cu pilele si nepotismele
1.
Dobre Eugen
|
12. 10, 2019. Tuesday 13:03
Sunt din Tulcea, pana în data de azi nu am primit nici un ban în cont pe 2019. Menționez ca nu am căzut la control. Cine va mai crede? Ați mai îngropat un fermier.....
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Brinkman - Let’s improve together

Brinkman - Let’s improve together

La sfârşitul lunii noiembrie 2019, compania Brinkman a organizat o întânire cu partenerii săi - fermeri şi distribuitori din România. Desfăşurat sub deviza "Let’s improve together!", evenimentul a fost un bun prilej pentru schimbul de cunoştinţe între fermieri, companie şi colaboratori. Participanţii au fost în principal cultivatori de tomate şi căpşune în sere, dealeri Brinkman şi consultanţi şi specialişti în domeniul horticol. Tema principală a seminarului a fost creşterea eficienţei şi a productivităţii, în condiţiile lipsei forţei de muncă.

 

Interviu cu Cristina György-Hângan, manager vânzări România şi Moldova - Brinkman Hungary Kft.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Bancul zilei

Papagal regal...

Papagal regal...
Ion pleacă la muncă, pe vapor, iar la plecare, Gheorghe îl roagă să-i aducă şi lui un papagal. Detalii