Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Australia şi-a suplimentat cotele de export la grâu

Publicat: 24 iunie 2011 - 12:59
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În plină campanie de însămânţare la recoltele de iarnă, Australia şi-a modificat previziunile în ceea ce priveşte exportul de grâu, suplimentând cu 6 milioane tone cota autorizată anterior, atât pentru acest sezon cât şi următorul.

Cel mai mare exportator de cereale din emisfera sudică va livra în acest sezon pe pieţele externe un total de 18,5 milioane tone de cereale, cu 2,3 milioane tone mai mult decât se estimase în luna martie. Cât priveşte sezonul 2011-2012, ţinta a fost fixată la 20,1 milioane tone, suficient pentru a depăşi recordul stabilit în urmă cu 16 ani.

Producţia de grâu pentru 2011-2012 este estimată la 26,2 milioane tone, puţin sub nivelul record înregistrat anul trecut, chiar dacă se aşteaptă o creştere a suprafeţelor cultivate.

Precipitaţiile din timpul verii şi toamnei australe au alimentat rezervele de umiditate din sol, oferind o bază bună pentru înfiinţarea culturilor şi creşterea timpurie. În vestul ţării, unde este concentrată activitatea agricolă din sectorul cerealier, condiţiile optime au permis cultivarea a peste trei sferturi din suprafeţe până la începutul lunii iunie. În statul New South Wales, de pildă, este prognozată o recoltă de 8,7 milioane tone de grâu, aproape dublu faţă de sezonul precedent.

În total, culturile de iarnă australiene ocupă o suprafaţă record de 22,9 milioane hectare, în creştere cu 3,6 la sută comparativ cu anul trecut. La orz se aşteaptă o creştere de 100.000 de hectare, deşi condiţiile nu au fost la fel de bune ca în 2010, producţia fiind estimată la 8,1 milioane tone, o scădere de 13,3%.

Zona de orz este, de asemenea de aşteptat să crească, de 100.000 de hectare, deşi cu condiţiile stabilite pentru a dovedi mai puţin benigne decât anul trecut, producţia a fost ancorata la 8.1m de tone, o scădere de 13,3% la recolta 2010-11. De asemenea, creşterea suprafeţelor cultivate s-a semnalat şi în cazul rapiţei, a ovăzului şi sorgului.

seminte de grau

Vizualizat: 1585 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Brinkman - Let’s improve together

Brinkman - Let’s improve together

La sfârşitul lunii noiembrie 2019, compania Brinkman a organizat o întânire cu partenerii săi - fermeri şi distribuitori din România. Desfăşurat sub deviza "Let’s improve together!", evenimentul a fost un bun prilej pentru schimbul de cunoştinţe între fermieri, companie şi colaboratori. Participanţii au fost în principal cultivatori de tomate şi căpşune în sere, dealeri Brinkman şi consultanţi şi specialişti în domeniul horticol. Tema principală a seminarului a fost creşterea eficienţei şi a productivităţii, în condiţiile lipsei forţei de muncă.

 

Interviu cu Cristina György-Hângan, manager vânzări România şi Moldova - Brinkman Hungary Kft.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

La bar

La bar
Merge un bărbat cu un pistol într-un club şi începe să strige: Detalii