Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

RUSIA recoltează MAI MULT GRÂU

Publicat: 16 iunie 2017 - 10:15
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ministerul american al agriculturii - USDA şi-a mărit prognoza pentru producţia mondială de grâu în sezonul 2017/18, cu 1,7 milioane de tone, estimând acum 739,5 milioane de tone. Cauza principală sunt estimările privind recolta din Rusia (+ 2 milioane de tone, în total 69 milioane de tone).

În multe regiuni ale Rusiei, condiţiile pentru grâul de iarnă sunt propice. Oficialităţile au mărit cu 0,5 milioane de tone şi prognoza privind recolta de grâu din Turcia, estimând aici o recoltă de 18 milioane de tone.
Prognoza recoltei din India a scăzut cu 1 milion de tone, fiind estimată o recoltă de 96 milioane de tone. Însă şi aceasta este o valoare record, care se află cu 9 milioane de tone peste nivelul recoltei 2016/17, a subliniat USDA. Estimarea pentru UE a fost redusă uşor la 150,8 milioane de tone, ceea ce se datorează în special unei recolte de grâu mai scăzute în Germania. Per ansamblu, UE ar putea avea o recoltă cu 4 la sută mai mare faţă de cea de sezonul trecut.

Prognoza privind producţia de grâu din SUA a fost mărită uşor, atingând 49,6 milioane de tone (1,824 mrd bu). Producţia estimată este de 47,3 până la 47,2 bu per acru.
Estimările pentru exporturile şi importurile mondiale s-au mărit în mică măsură. La exporturi se prevăd măriri pentru Argentina (+0,5 milioane de tone, un total de 11,5 milioane de tone) şi pentru Iran, precum şi o scădere pentru UE (-0,5 milioane de tone şi un total de 30,5 milioane de tone). Pe de altă parte, Brazilia, Chile şi Africa de Sud ar urma să importe mai mult grâu, iar Iranul mai puţin.
Prognoza privind consumul mondial este ceva mai mică faţă de cea de luna precedentă. India ar urma să consume cu 1 milion de tone mai puţin grâu, în timp ce Rusia, Brazilia şi Chile contrabalansează printr-un consum mărit.

Bursele reacţionează prin modificări de preţuri
La bursa la termen de la Chicago (CBOT), cotaţiile grâului au scăzut în urma raportului USDA, iar şi la bursa la termen Euronext de la Paris (Matif) au existat modificări ale preţurilor.

Sursa: agrarticker.de

Vizualizat: 1507 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Cine şi-a făcut anul acesta timp pentru a vizita INDAGRA, expoziţia naţională de agriculută, a putut admira la standul Asociaţiei HolsteinRo câteva dintre cele mai performante vaci de lapte din România. Printre acestea, un exemplar aparţinând societăţii Panifcom Iaşi, administrată de Liviu Bălănici, care a încheiat cea de a doua lactaţie cu o producţie de 13.636 de litri, iar în primele 128 de zile din lactaţia a treia a ajuns la 6.800 de litri.

Lipsesc centrele de sacrificare permanente Cons DDA la Agromalim 2017 Bilanţul DLG InterMarketing pe final de an

Bancul zilei

Arborele

Arborele
Clienta: - Îmi place căţelul acesta şi aş vrea să-l cumpăr. Dar, spuneţi-mi, are pedigree? Detalii