Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
agroinfo_ro_header_big_homepage_728x90
Reclama header after big part 3

GRÂU 2017: Cotaţiile la BURSĂ sunt REDUSE, PREŢURILE pe piaţa CASH se menţin!

Publicat: 31 august 2017 - 10:19
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Atât la Chicago, cât şi la Paris, preţurile la bursă s-au menţinut stabile săptămâna 21-27 august 2017, însă au cedat după publicarea prognozei Consiliului Internaţional al Cerealelor (IGC).

Acesta estimează pentru anul fiscal curent o producţie mondială de 742 de milioane de tone de grâu şi se situează doar uşor sub prognoza pe luna august a Ministerului Agriculturii din SUA, USDA, care prognozase o producţie de 743,2 milioane de tone. Pentru Rusia, pe care estimatorii sunt focusaţi la momentul de faţă, IGC estimează o producţie de 80 (USDA: 77,5) milioane de tone.

Exporturile de grâu moale din UE sunt, în continuare, slabe, însă comercianţii nu uită că exporturile au pornit bine anul trecut şi cele două situaţii nu se pot compara. În plus, Rusia domină piaţa exporturilor, ceea ce ar putea să se schimbe în cea de-a doua parte a campaniei de exportare.

În acelaşi timp, calitatea grâului din Rusia este îndoielnică. De această lacună ar putea profita UE şi în special Franţa, dar mai puţin Germania. În Germania se conturează probleme privind calitatea grâului, ceea ce ar putea influenţa negativ exporturile.

Pe piaţa cash din Germania nu s-au finalizat tranzacţii semnificative săptămâna trecută, ceea ce se datorează, în special, disponibilităţii reduse de a pune marfa în vânzare. În vest, preţurile s-au menţinut relativ stabile, deşi cotaţiile la bursă au fost în scădere. Grâul furajer franco Südoldenburg cu livrare între septembrie şi decembrie se vinde la 167 euro/t. Preţul franco Südholland pentru grâul furajer este cu aproximativ 2 euro mai mare, pentru zona Rinului se numesc preţuri de 160 euro/t. Orzul furajer cu livrare între septembrie şi decembrie se vinde franco Südoldenburg la aproximativ 157 euro/t.
sursa: agrarticker.de

Vizualizat: 659 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

INVESTIŢIA ÎN GENETICĂ DĂ 38 DE LITRI DE LAPTE PE ZI

INVESTIŢIA ÎN GENETICĂ DĂ 38 DE LITRI DE LAPTE PE ZI

În ferma zootehnică Agrimat Matca, din judeţul Galaţi, media productivităţii în anul 2016 a fost de 38 de litri de lapte pe zi pe cap de vacă mulsă.

 

Interviu cu GABRIELA GANEA, şef fermă zootehnică Agrimat Matca

 

Reporter AgroInfo: Violeta Mâţ
Operator imagine: Claudiu Borobei

Rapiţa, cultura anului în Arad! Daniela Herţeg continuă tradiţia familiei Soluţii Monosem, Galucho şi Gregoire Besson de la Cons DDA

Bancul zilei

Contramandare...

Contramandare...
- Ce are motanul tău, dragă? Detalii