Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Germania: ÎNGRIJORAREA privind CANTITATEA şi CALITATEA GRÂULUI creşte

Publicat: 01 august 2017 - 09:10
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Îngrijorările privind calitatea grâului cresc în Germania după ploile abundente căzute recent pe tot teritoriul republicii federale.

La grâu există pericolul ca indicii de calitate să scadă din cauza precipitaţiilor. Bursa Matif de la Paris a înregistrat pierderi uşoare săptămâna trecută, 24-30 iulie. Recolta veche cu livrare în septembrie a fost cotată la 168,25 euro/t (+ 0,25 euro), iar marfa cu livrare în decembrie la 174,00 euro/t (+ 0,50 euro).

Piaţa cash este latentă din cauza întreruperilor dese ale recolatului cauzate de ploi şi furtuni. Atât cererea, cât şi oferta se află într-o incertitudine şi aşteaptă. Cererea pentru export dă o anumită speranţă, însă nu este însă sigur că marfa va avea, la final, calitatea dorită. Şi acest lucru contribuie la o oarecare reţinere în ceea ce priveşte vânzările.

În special în centrul Germaniei s-au înregistrat, la mijlocul săptămânii trecute, inundaţii, ceea ce a făcut imposibil recoltatul. Afectate sunt sudul landului federal Niedersachsen, dar şi anumite zone din Thüringen şi Sachsen-Anhalt. Câmpiile se află sub ape, pe alocuri, şi în nordul statului Hessen.

Situaţia culturilor se înrăutăţeşte în continuare. Evaluarea grâului de vară a scăzut cu un punct procentual.
În acelaşi timp, recoltatul grâului de iarnă din SUA este finalizat în proporţie de 84 la sută (săptămâna trecută: 75, anul trecut: 82) la sută.

Egiptul a cumpărat recent 420.000 t grâu. Pe lista celor ce vor livra marfa se află Rusia, Ucraina şi România. A fost ofertat grâu hard red, însă acesta nu a fost licitat din cauza preţului său mai ridicat. Iordania a scos la licitaţie 100.000 t de grâu. Este vorba despre o licitaţie reluată, întrucât ultima licitaţie nu a fost atribuită.
Şi Iranul doreşte să cumpere 50.000 t de grâu, iar ca şi vânzători intră în discuţie SUA, Canada sau Australia, iar ofertele se depun până la 6 august.
Sursa: agrarticker.de

Vizualizat: 1060 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ospitalitatea românilor, un brand de ţară

Ospitalitatea românilor, un brand de ţară

Katharina Seuser, preşedintele Reţelei Europene a Jurnaliştilor din Agricultură (ENAJ), s-a arătat copleşită de căldura cu care a fost primită şi de interacţiunea cu oamenii pe parcursul celor cinci zile ale turului organizat de Asociaţia Presei Agricole din România la sfârşitul lunii iunie, când am realizat şi acest scurt interviu.

GENETICA WWS, CAMPIOANA UNGARIEI CEA MAI MARE EXPOZIŢIE ZOOTEHNICĂ DIN UNGARIA CUM FACI 80 DE TONE DE VARZĂ PE HECTAR

Bancul zilei

Cum se urcă pe cal

Cum se urcă pe cal
Sir se urcă pe cal invers, cu spatele în faţă... Detalii