Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Efectul BREXIT: CURSĂ CONTRACRONOMETRU PE PIAȚA DE CEREALE!

Publicat: 21 august 2019 - 22:24
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

RECOLTE RECORD VÂNDUTE RAPID. Fermierii britanici se grăbesc să îşi vândă recoltele consistente de grâu şi orz înainte de sfârşitul lunii octombrie 2019, pentru a evita posibilele turbulenţe care ar putea apărea pe piaţă din cauza unui Brexit fără acord.

Potrivit Agriculture & Horticulture Development Board, Marea Britanie ar putea înregistra în 2019 cea mai mare recoltă de orz din ultimii patru ani, iar prognozele la grâu s-au îmbunătăţit şi ele. Dacă la acestea se adaugă şi riscul ca vânzările spre Uniunea Europeană să se prăbuşească, în cazul în care Marea Britanie părăseşte blocul comunitar fără un acord, s-ar putea explica vânzările mari de cereale înregistrate la începutul sezonului actual, scrie pubicația economică Bloomberg.

Datele AHDB arată că fermierii britanici au vândut aproximativ 63.000 de tone de orz cu livrare spot în prima săptămână a lunii august. Aceasta este cea mai mare cantitate înregistrată după anul 2000, iar vânzările de grâu furajer au atins şi ele cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani.

Vedem că există foarte multă cerere pe piaţa spot. Programul nostru la orz este în avans faţă de nivelul la care era de obicei, a spus Edd Britton, trader la Bartholomews Agri Foods Ltd.

Marea Britanie este unul din cei mai mari cultivatori de orz din Uniunea Europeană şi exportă, în mod tradiţional, aproximativ 15% din recolta sa spre producătorii de bere şi crescătorii de porci din ţările UE.

grau-bani_bÎnsă recolta mare din acest an ar putea să fie vizată de tarife vamale consistente la importul în UE, dacă nu se va ajunge la un acord înainte de Brexit, iar unele soiuri de cereale ar putea să fie vizate de taxe de peste 90 de euro pe tonă. Premierul Boris Johnson a spus că Marea Britanie va fi gata să părăsească Uniunea Europeană la 31 octombrie 2019, cu sau fără un acord.
Piaţa este într-o cursă contra cronometru şi nu se fac tranzacţii dincolo de luna octombrie, a precizat Jonathan Arnold, director la firma de trading de cereale Robin Appel Ltd.

Pentru a-şi vinde surplusul de cereale, Marea Britanie ar putea să se uite spre pieţele mai îndepărtate, cum sunt cele din Africa de Nord. Acest lucru s-a mai întâmplat în trecut, atunci când Marea Britanie a avut recolte consistente, însă, în mod tradiţional, pieţele din Nordul Africii sunt aprovizionate cu cereale din Franţa şi din bazinul Mării Negre.

(Sursa: Agerpres)

Vizualizat: 2853 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

În standul producătorul suedez de la Agritechnica 2019 au fost prezentate o serie de noutăţi: semănătoarea de precizie şi de mare viteză - Temp L, grapa pentru pregătirea patului germinativ - NZ Extreme 1425 cu o lăţime de lucru de 14,25m şi sistem inovativ - Tempo WideLining - care oferă posibilitatea realizării de cărări tehnologice păstrând densitatea (plante/ha) şi care este destinat fermierilor care distribuie dejecţii lichide în culturile de porumb siloz.

#agroinfo, #vaderstad

Interviu cu Sorin Radu - reprezentant Väderstad România;

Reporter: Gheorghe Ghişe

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

După 25 de ani

După 25 de ani
Două colege de liceu se reîntâlnesc după 25 de ani: Detalii