Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Coceral: PROGNOZE OPTIMISTE privind RECOLTA de GRÂU 2017 în UE

Publicat: 02 aprilie 2017 - 12:04
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Asociaţia europeană a traderilor de produse agricole, Coceral, şi-a mărit prognoza privind recolta de grâu moale din acest an de pe teritoriul Uniunii Europene. 

Datele oficiale arată că, în Franţa, 90 la sută din culturile de grâu se află într-un stadiu bun şi foarte bun. Din acest motiv se prevede pentru acest producător de grâu o revenire spectaculoasă faţă de recolta precedentă.

Recolta de grâu moale din UE 2017/18 ar urma să ajungă la 144,8 milioane de tone, a raportat Coceral vineri, 31 martie, cu 9,7 milioane de tone mai mare faţă de cea de anul trecut. Astfel, datele Coceral depăşesc estimările biroului francez de consultanţă Tallage, care menţionează o recoltă de 143,8 milioane de tone, dar şi prognozele oficiale ale Comisiei Europene, în care se vorbeşte despre o recoltă de 143 milioane de tone.

Producţia de grâu moale din Franţa ar urma să crească cu 10 milioane de tone faţă de cea de anul trecut, şi să ajungă la 38,6 milioane de tone – Comisia Europeană estimase 36,2 milioane de tone.

Prognoza pentru Germania rămâne aproape unitară: 25,1 milioane de tone, fiind identică cu estimarea asociaţiei Deutscher Raiffeisenverband şi cu 800.000 t mai mică decât estimarea Comisiei Europene.

Marea Britanie ar urma să producă 14,3 milioane de tone grâu moale, acest lucru însemnând o creştere faţă de anul trecut, datorându-se în special suprafeţei cultivate ceva mai mari.

Pentru recolta de orz din UE, Coceral prevede un total de 59,6 milioane de tone şi astfel o recoltă aproximativ la fel cu cea de anul trecut. Însă raportul dintre orzul de iarnă şi cel de vară ar fi favorabil culturii de vară. Tallage a estimat pentru UE o recoltă de orz de 61,4 milioane de tone, în timp ce Comisia vorbeşte despre o recoltă 62,7 milioane de tone.

Recolta de rapiţă din UE ar urma să crească cu 427.000 t şi să ajungă la 21 milioane de tone. În acest caz, Tallage estimează o recoltă ceva mai bogată, de 21,6 milioane de tone, deoarece în Franţa suprafaţa s-a mărit considerabil şi se aşteaptă o productivitate sporită. Comisia Europeană estimează o recoltă de rapiţă de 22,1 milioane de tone, această prognoză bazându-se pe suprafaţa cultivată mai mare.

sursa: agrarticker.de

Vizualizat: 2629 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

INVESTIŢIA ÎN GENETICĂ DĂ 38 DE LITRI DE LAPTE PE ZI

INVESTIŢIA ÎN GENETICĂ DĂ 38 DE LITRI DE LAPTE PE ZI

În ferma zootehnică Agrimat Matca, din judeţul Galaţi, media productivităţii în anul 2016 a fost de 38 de litri de lapte pe zi pe cap de vacă mulsă.

 

Interviu cu GABRIELA GANEA, şef fermă zootehnică Agrimat Matca

 

Reporter AgroInfo: Violeta Mâţ
Operator imagine: Claudiu Borobei

Vacile superproductive, dovada progresului genetic! Lipsesc centrele de sacrificare permanente Cons DDA la Agromalim 2017

Bancul zilei

AFACERE CU... BOI

AFACERE CU... BOI
Mergea un tip cu maşina pe o şosea şi la un moment dat intră într-o porţiune fără asfalt, plină cu noroi moale şi i se înfundă maşina... La câteva minute, apare un ţăran cu doi boi după el... Detalii