Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Cel MAI MARE CUMPĂRĂTOR s-a RĂZGÂNDIT: GRÂUL ROMÂNESC este BUN!

Publicat: 25 septembrie 2017 - 20:41
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

EGIPTUL APROBĂ LIVRAREA DE GRÂU DIN ROMÂNIA. Procurorii din Egipt au anunţat, pe 24 septembrie 2017, că au aprobat o decizie privind cernerea grâului livrat din România, care a fost respins anterior de Autoritatea pentru carantină de la Cairo pe motiv că ar conţine seminţe de mac.

Potrivit Agenţiei de presă Reuters, citată de Agerpres, cernerea va separa seminţele de grâu, a afirmat un oficial de la Ministerul egiptean al Agriculturii. Potrivit acestuia, o altă navă cu grâu din Franţa, care conţinea de asemenea seminţe de mac, este încă verificată.

Egiptul, cel mai mare cumpărător mondial de grâu, a provocat îngrijorări în rândul traderilor în ultimele săptămâni, după ce a refuzat intrarea în ţară a două nave cu grâu pe motiv că ar conţine seminţe de mac. Una din aceste nave, care a fost oprită în luna august, transporta 63.000 de tone de grâu din România, de la firma Cerealcom Dolj.

Luna aceasta, Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt, entitatea responsabilă pentru achiziţiile strategice de grâu în numele statului egiptean, a informat că a ajuns la concluzia că seminţele de mac prezente în grâul provenit din România şi din Franţa nu sunt dăunătoare, adăugând că grâul va fi cernut. Potrivit unui raport semnat de preşedintele Autorităţii pentru carantină, seminţele de mac găsite în grâul din România nu sunt de tipul celor din care se produce opium. În consecinţă, procedura care va fi urmată este cernerea, a declarat vice-preşedintele GASC, Ahmed Youssef.

aranjament spice de grau la timagralim_b

Din momentul în care a apărut o asemenea informaţie, eu am spus-o foarte clar că nu este reală. În România nu cultivăm (...) ceea ce ar însemna drog pentru ei, cum, de altminteri, nu există în cultură macul sălbatic, pentru că nimeni nu a văzut anul acesta pe culturile de grâu o floare de mac, care se distingea foarte uşor, pentru că are culoarea aceea roşie, şi am spus-o din capul locului că nu este adevărat. (...). Iată că timpul ne-a demonstrat că lucrurile sunt altfel decât primele informaţii, declara ministrul Agriculturii, Petre Daea, în urmă cu o săptămână, după ce autorităţile din Egipt au anunţat că macul din grâul românesc nu este dăunător.
Daea a mai spus că, din nefericire, această problemă a afectat, pentru că a creat o anumită imagine, deşi România are grâu foarte bun, de bună calitate.

GASC ar urma să cumpere aproximativ şapte milioane de tone de grâu în anul fiscal care a început în iunie 2017, pentru a putea asigura materia primă necesară unui program de pâine subvenţionată de care depind zeci de milioane de egipteni, mai notează Agerpres.

Vizualizat: 1795 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Case IH - Sistemul AFS Harvest Command

Case IH - Sistemul AFS Harvest Command

Case IH şi Titan Machinery România au organizat în a doua săptămână a lunii iulie demonstraţii practice cu combinele Case IH Axial Flow. A fost prezentat conceptul de calitate a procesului de recoltare cu combinele Axial Flow, prezentare "live" pe un ecran de mari dimensiuni a pricipalelor echipamente şi a sistemul AFS Harvest Command, după care combinele au intrat la recoltat şi au fost analizate pierderile şi puritatea seminţelor recoltate.

Prezentările şi demonstraţiile practice au fost realizate de către Adrian Olteanu, Manager de produs la Titan Machinery şi Mihai Luca, trainer comercial Case IH, împreună cu echipa tehnică Case IH din St. Valentin (Austria).

Reporter: Gheorghe Ghişe

Imagine: Claudiu Borobei

Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură

Bancul zilei

SMS pentru PISI...

SMS pentru PISI...
SMS: „Bună pisi! Ce faci? Ce zici dacă ne vedem în seara asta? Iau acum o sticlă de vin... apartamentul este al nostru!”. Detalii