Adama
Vinasa Rompak

Valeriu Tabără: Staţiunile de cercetare din Vâlcea - printre priorităţile Ministerului Agriculturii

Publicat: 17 februarie 2011 - 08:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Staţiunile de cercetare din judeţul Vâlcea se află printre priorităţile Ministerului Agriculturii.

Ministrul Valeriu Tabără, aflat vineri într-o vizită în judeţul Vâlcea, a vizitat Staţiunea de Cercetare Viticolă din Drăgăşani, care, după cum a afirmat Tabără, face obiectul unei susţineri financiare din partea MADR.

'Sincer, îmi pare rău că nu mai există brandul viticol Drăgăşani. (...) De ce nu, trebuie să ne gândim la un parteneriat între Staţiunea de cercetare şi producători. Drăgăşaniul este cunoscut prin Cabernet Sauvignon. Pe lângă asta, 'Crâmpoşia' şi 'Negrul de Drăgăşani' vor fi puse în valoare în curând', a declarat, într-o conferinţă de presă la Râmnicu Vâlcea, Valeriu Tabără.

Ministrul Agriculturii a vorbit şi despre cercetarea pomicolă, subliniind importanţa renaşterii culturii de nuc.

'Am înţeles că există eforturi ale autorităţilor judeţene şi locale pentru renaşterea pomiculturii. Ştiu că există şi o staţiune pomicolă la Vâlcea foarte bună şi atunci ne putem gândi la plantaţiile de măr şi nuc. Aici la Vâlcea, la staţiune, este cea mai mare colecţie de nuc. Valoarea genetică de nuc este extrem de mare. Ministerul se luptă pentru păstrarea şi pentru un program de investiţii în aceste staţiuni de cercetare. În acest sens, vreau să spun că, la finalul anului trecut, Guvernul a achitat 154 de miliarde din creanţele acestor staţiuni', a spus Valeriu Tabără.

Staţiunea de Cercetare Pomicolă de la Râmnicu Vâlcea face obiectul unui litigiu în instanţă, cele 148 de hectare pe care le deţine fiind solicitate de foşti proprietari.

Sursa: Agerpres

Vizualizat: 1099 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii