Adama
Vinasa Rompak

Tulcea: Fermierii riscă sancţiuni pentru fals în declaraţii

Publicat: 10 februarie 2011 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Circa 130 de fermieri din judeţul Tulcea riscă să fie sancţionaţi de autorităţi, din cauză că au primit subvenţii europene, dar aveau datorii la bugetul local.

Directorul adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA), Cristina Gherghişan, a declarat marţi că din cei aproximativ 1.500 de crescători de bovine care au depus documentaţia pentru a beneficia de sprijin financiar aproximativ 130 au fost depistaţi cu datorii la bugetul de stat în urma verificărilor efectuate.

''Ei trebuie să aducă adeverinţele de la primării care să demonstreze că, la data depunerii cererii pentru subvenţie, respectiv până pe data de 30 octombrie, nu erau înregistraţi cu datorii la bugetul local. S-au descoperit cazuri în care primăriile au greşit, dar din păcate sunt şi cazuri de fermieri care aveau datorii mici la bugetul de stat din cauza cărora au pierdut subvenţia'', a afirmat Cristina Gherghişan.

Fermierii datornici riscă sancţiuni penale pentru fals în declaraţii, din cauză că în momentul depunerii cererilor pentru subvenţiile europene au declarat pe propria răspundere că nu au debite la stat sau la autorităţile locale.

''Primim din partea fermierilor contestaţiile la deciziile APIA în termen de 30 de zile de la primirea înştiinţării de către aceştia, astfel că nu putem vorbi despre un termen limită pentru depunerea acestor contestaţii. La finalizarea acţiunii, vom efectua din nou verificări ce se vor repeta după transmiterea datelor agenţiei naţionale'', a conchis directoarea adjunctă a APIA.

Potrivit acesteia, crescătorii de bovine beneficiază anual de sprijin financiar acordat de Uniunea Europeană în valoare de 410 lei pe cap de animal.

Sursa: Agerpres

Vizualizat: 1335 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii