Adama
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Temperaturi sub 10 grade Celsius în mai multe zone din ţară!

Publicat: 30 august 2021 - 16:57
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Luna septembrie 2021 începe cu temperaturi scăzute şi ploi în mai multe regiuni din ţară, arată prognoza pentru perioada 30 august - 12 septembrie 2021 realizată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).  Cum va fi vremea în fiecare zonă!

Estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 30 august - 12 septembrie 2021

Estimarea ANM este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

BANAT

Pe parcursul primei săptămâni, zilele calde, cu temperaturi în jurul celor normale ale perioadei, respectiv maxime în medie de 25-26 de grade vor alterna cu perioade răcoroase (în special în 1 şi 2 septembrie), când valorile medii diurne nu vor depăşi 20-22 de grade.

Temperaturile minime vor fi mai scăzute în dimineţile de 2 şi 3 septembrie când, specifice, între 11 şi 14 grade. Pentru a doua săptămână, estimările indică o probabilitate mediat regional, se vor înregistra 7-11 grade, iar în rest vor fi apropiate de cele ridicată pentru un regim termic caracterizat de valori peste mediile multianuale ale lunii septembrie.

Ploile vor fi mai frecvente în jurul datei de 1 septembrie şi temporar în perioada 6 – 9 septembrie, iar în restul timpului va ploua doar pe spaţii mici şi în general slab.

CRIŞANA

O vreme răcoroasă va caracteriza intervalul 31 august - 3 septembrie, când în medie vor fi temperaturi maxime de 19-22 de grade şi minime de 7-12 grade, iar în rest vor fi valori normale pentru această perioadă din an, respectiv 22-25 grade ziua şi 11-13 grade noaptea, mediat regional.

Pentru săptămâna 6-12 septembrie este estimată o probabilitate mai mare pentru un regim termic apropiat şi chiar mai ridicat decât cel climatologic specific primei jumătăţi a lunii septembrie, cu maxime de 23-25 de grade şi minime de 11-14 grade.

Va ploua pe arii mai extinse în intervalul 31 august - 1 septembrie şi, posibil, după data de 7 septembrie. În celelalte zile ale intervalului de referinţă probabilitatea de ploaie va fi mai redusă.

TRANSILVANIA

Vremea va fi relativ rece în perioada 1 - 4 septembrie, când media regională a maximelor termice va fi de 18-21 de grade, iar a minimelor de 7-10 grade, cu valori chiar mai mici în depresiuni.

În restul intervalului, mai ales în orele amiezilor, temperaturile vor fi apropiate şi local uşor mai ridicate decât cele climatologic specifice, respectiv 21-25 de grade cele maxime şi 8-.14 grade cele minime.

În perioada 31 august - 1 septembrie va ploua pe arii relativ extinse, în general moderat cantitativ, iar probabilitatea de ploaie va creşte din nou după data de 6 septembrie.

MARAMUREŞ

În perioada 31 august - 3 septembrie vremea va fi mai rece decât ar fi normal, astfel că, în medie, vor fi maxime termice de 18-20 de grade şi minime de 7-10 grade.

În restul intervalului, temperaturile vor fi apropiate de cele climatologic specifice la începutul lunii septembrie, iar în cea de-a doua săptămână posibil chiar mai ridicate decât acestea, respectiv 22-25 de grade ziua şi 11-13 grade noaptea.

Va ploua pe arii extinse, în general moderat cantitativ, în intervalul 31 august – 2 septembrie şi din nou între 7 şi 9 septembrie, iar în celelalte zile ale intervalului de referinţă probabilitatea de ploaie va fi mai redusă.

MOLDOVA

În perioada 1 - 4 septembrie şi în jurul datei de 7 septembrie vremea va fi răcoroasă, astfel că, în medie, valorile diurne vor fi de 17-20 de grade, iar cele nocturne de 8-12 grade.

În celelalte zile ale intervalului de prognoză temperaturile vor fi în jurul mediilor multianuale specifice, iar în sudul regiunii chiar mai ridicate decât cele normale, astfel că, mediat regional, vor fi maxime de 21-26 de grade şi minime de 11-14 grade.

În jurul datei de 1 septembrie va ploua pe arii relativ extinse, iar în restul timpului ploi locale se vor semnala cu probabilitate mai mare în nordul regiunii şi cu precădere după data de 6 septembrie.

DOBROGEA

Vremea va fi caldă în zilele de 31 august şi 1 septembrie, cu temperaturi maxime de 26-28 de grade şi minime de 15-19 grade, iar o răcorire se va resimţi în perioada 2 – 4 septembrie, când ziua vor fi 21-23 de grade, iar noaptea 11-16 grade.

Ulterior, temperaturile vor fi în creştere uşoară, caracterizând în general un regim termic peste cel normal pentru prima jumătate a lunii septembrie.

Regimul pluviometric va fi deficitar, ploi în general slabe fiind posibile doar pe suprafeţe mici în după-amiaza zilei de 1 septembrie şi posibil în perioada 6- 7 septembrie.

MUNTENIA

În perioada 2-3 septembrie, cu precădere în nordul regiunii, va fi o vreme mai răcoroasă, cu valori ale temperaturii aerului de 20-24 de grade ziua şi 7-13 grade noaptea, mediat regional.

În restul intervalului de referinţă va predomina un regim termic apropiat de cel specific perioadei din an, dar vor fi şi zile cu vreme caldă, fiind estimate maxime de 24-28 de grade şi minime de 13-17 grade.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar, ploi de scurtă durată fiind pe arii restrânse, mai ales la deal, în jurul datei de 1 septembrie şi posibil în perioada 6 - 8 septembrie.

OLTENIA

În majoritatea zilelor din intervalul de referinţă, vremea va fi caldă, cu valori termice peste mediile multianuale, astfel că, în medie, vor fi maxime de 25-28 de grade şi minime de 12-16 grade. Mai răcoare va fi în perioada 2-3 septembrie, dar cu temperaturi apropiate de mediile multianuale, respectiv 22-24 grade ziua şi 9-13 grade noaptea.

Va ploua pe arii restrânse, în zona deluroasă, în jurul datei de 1 septembrie şi posibil în perioada 6 - 7 septembrie, dar în ansamblu regimul pluviometric va fi deficitar pe tot pacursul intervalului de referinţă.

LA MUNTE

Vremea va fi uşor mai rece decât normal în perioada 1-3 septembrie, când vor fi, în medie, temperaturi maxime de 6-16 grade şi minime de 3-8 grade, cu valori negative la peste 1700 m altitudine.

În celelalte zile, posibil până spre sfârşitul celor două săptămâni de prognoză, regimul termic va fi apropiat sau chiar peste cel climatologic specific perioadei din an, cu 15-22 de grade ziua şi 7-13 grade noaptea, cu temperaturi mai scăzute la altitudini mari.

Aversele vor fi frecvente în perioada 31 august - 2 septembrie (local mai însemnate cantitativ în 1 septembrie), iar probabilitatea de ploaie va fi din nou mai ridicată între 6 şi 8 septembrie. În restul zilelor din interval va ploua pe arii mai restrânse şi în general slab.

(sursa: ANM)

Vizualizat: 1106 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Headerele OROS pentru recoltat porumb și floarea-soarelui

Headerele OROS pentru recoltat porumb și floarea-soarelui

Compania producătoare de headere OROS Linamar a venit cu artileria grea la INDAGRA 2022! În atenția vizitatorilor a fost headerul de recoltat porumb OROS Cornado pe 12 rânduri rabatabil cu tocător de tulpini pe fiecare secție și viteza de lucru de până la 15 km/h. Noutatea cu care s-au prezentat anul acesta la INDAGRA este hederul de floarea-soarelui SUNIN care are o distanță de 9 metri și recoltează independent de lățimea de semănat.

Soiul de grâu IRIS, producţie de peste 11 tone la hectar, cu genetica ITC Seeds! Cich: îngrășăminte chimice azotoase și fosforice produse la Năvodari! Cum se pastrează merele peste iarnă!

Bancul zilei

Întâmplare...

Întâmplare...
Un tip vine acasă de la serviciu şi observă cu stupoare că în gura dobermanului său era iepuraşul vecinilor. Detalii