Adama
Vinasa Rompak

Restructurarea MAPDR: reduceri de agenţii şi de personal

Publicat: 14 august 2009 - 15:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
Numărul de angajaţi va fi redus cu circa 1.220 în urma restructurării agenţiilor şi structurilor aflate în subordinea Ministerului Agriculturii, potrivit proiectului aprobat în şedinţa de Guvern din data de 12 august a.c.. Potrivit proiectului, din cele 31 de structuri subordonate ale Ministerului Agriculturii, 10 vor fi desfiinţate prin comasare, rămânând 21. 
Restructurarea nu vizează agenţiile care derulează fonduri europene - Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricutlură (APIA), Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA), unde  Conform regulamentelor europene, numai la APIA ar trebui angajate încă 1.600 de persoane, câte una la 250 de fermieri, potrivit datelor unui comunicat al Ministerului Agriculturii.

“Aici probabil va trebui să mai angajăm personal, dar este o discuţie pe care o să o avem în Guvern în perioada următoare,” a declarat Ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, la finalul şedinţei de Guvern de ieri, 12 august a.c..

Potrivit proiectului aprobat de Guvern şi prezentat de ministrul Ilie Sârbu, Agenţia Domeniilor Statului (ADS) nu se desfiinţează, dar o să aibă o reducere de 20% a numărului de personal. Aceeaşi reducere va fi aplicată şi pentru Administraţia Naţională Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), respectiv 20%.

Societatea Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (SNIF) se transferă în subordinea AVAS, în vederea privatizării.

Administraţia Sistemului Naţional Anti-grindină, înfiinţată prin lege anul trecut, are un număr de 67 de angajaţi şi nu va suferi modificări.

Autoritatea Hipică Română se va desfiinţa şi va trece în subordinea Agenţiei Naţionale pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie.

Societatea Naţională de Produse Agricole se desfiinţează.

Agenţia Naţională a Zonei Montane se comasează cu Centrul de Formare şi Inovaţie pentru Dezvoltare în Carpaţi de la Vatra Dornei.

Agenţia Naţională pentru Consultanţă Agricolă (ANCA) şi oficiile din subordine vor constitui scheletul pentru Camerele Agricole.

Laboratorul Central pentru Calitatea Seminţelor şi Material Săditor va prelua Banca de Resurse Genetice de la Suceava.

Laboratorul Central pentru Carantină Fito-sanitară se va comasa cu Laboratorul Central pentru Controlul Reziduurilor de Pesticide în Plante şi Produse Vegetale.

Laboratorul Central pentru Controlul Calităţii şi Genei Vinului Valea Călugărească  şi Laboratorul Regional pentru Controlul Calităţii şi Genei Vinului Blaj şi cel de la Odobeşti se vor comasa.

Oficiul Naţional al Denumirilor de Origine pentru Vinuri (ONDOV) şi alte produse viticole se comasează cu Oficiul Naţional al Viei şi Vinului.

Restructurarea nu va afecta nici următoarele instituţii subordinate, care rămân în forma actuală:
- Agenţia Naţională pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie (ANARZ)
- Inspectoratele teritoriale de regim silvic şi de vânătoare
- Inspectoratele pentru calitatea seminţelor
- Institutul de Stat pentru Testarea şi Înregistrarea Soiurilor (ISTIS) din România
- Oficiul Naţional al Produselor Tradiţionale (cu sediul la Braşov)
- Institutul Naţional de Cercetare, Dezvoltare pentru Îmbunătăţiri Funciare (instituţie care se autofinanţează)
- Institutul de Bioresurse Alimentare
- Institutul Naţional de Cercetare, Dezvoltare pentru Biotehnologii
- Institutul Naţional de Cercetare, Dezvoltare pentru tehnologie
Majoritatea instituţiilor care nu vor fi restructurate au fost negociate cu Uniunea Europeană şi au un număr mic de angajaţi.

În cazul Regiei Naţionale a Pădurilor discuţiile nu au fost încă finalizate.

Şi aparatul central al Ministerului Agriculturii va fi redus cu 136 de posturi, aşa cum anunţse deja Ministerul Agriculturii.

Vizualizat: 877 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

În premieră pentru România, în 2023, caravana Massey Ferguson eXperience Tour, organizată de Sigma CVM România, a ajuns în trei locații diferite, unde fermierii au putut vedea și testa tractoarele și combinele #MasseyFerguson

BONUS: Până la finalul lunii iunie 2023, aveți oferte de finanțare cu avans zero și dobânzi începând de la 1,99% până la 4,5%.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii