Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Proiect: Camerele agricole vor fi actualele Oficii de consultanţă, transferate în subordinea Consiliilor Judeţene

Publicat: 15 decembrie 2009 - 12:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cu ultimele puteri pe care le mai are, Guvernul interimar care “guvernează” România de mai bine de două luni, le pregăteşte fermierilor români o surpriză: înfiinţarea Camerelor agricole, dar nu ca structuri formate şi conduse de fermieri pentru fermieri, ci prin transferarea actualelor Oficii şi centre de consultanţă agricolă în subordinea Consiliilor Judeţene.

Potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern care aşteaptă aprobarea, Camerele agricole judeţene vor fi instituţii publice descentralizate, cu personalitate juridică, în subordinea Consiliilor judeţene şi în coordonarea tehnico-metodologică a Agenţiei Naţionale de Consultanţă Agricolă, finanţate din venituri proprii şi din subvenţii de la bugetul de stat, iar Centrele locale de consultanţă agricolă se transformă în Camere agricole locale, fără personalitate juridică, în subordinea Camerelor agricole judeţene.

Aşadar, deşi argumentul invocat de cei care au elaborat proiectul este că “situaţia actuală din spaţiul rural necesită sprijin şi susţinere mai mare din partea administraţiei”, dar şi “o apropiere şi o implicare mai mare a fermierilor în procesul decizional”, înfiinţarea Camerelor agricole presupune, în fapt, doar transferarea actualelor Oficii/centre de consultanţă agricolă judeţene şi locale, cu tot personalul şi patrimoniul, în subordinea Consiliilor judeţene, care vor putea stabili atribuţiile, conducerea, numărul de posturi, structura organizatorică şi statele de funcţii ale Camerelor agricole judeţene şi locale, în timp ce Agenţia Naţională de Consultanţă Agricolă se va ocupa de coordonarea tehnico - metodologică.

Deşi autorităţile care au elaborat proiectul susţin că înfiinţarea Camerelor agricole a fost discutată cu organizaţiile şi organismele reprezentative pentru sectorul agricol şi domeniile conexe în cadrul unor dezbateri publice organizate în acest sens, prevederile documentului îi nemulţumesc pe producătorii agricoli care susţin că o astfel de organizare nu ar da nici pe departe mai  multă putere de decizie agricultorilor, ci ar subjuga şi mai mult agricultura politicului.

Ce-i sigur, este, însă, că înfiinţarea Camerelor agricole este prevăzută în Strategia de descentralizare a administraţiei agricole, care a fost discutată şi aprobată în cadrul Grupului interministerial pentru descentralizare.

Vizualizat: 694 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

#tehnodiesel #masseyferguson #masseyferguson7360

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă.

Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

După luptă

După luptă
Ştefan cel Mare dupa o luptă: Detalii