KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Îngrijorare în zona Mării Negre

Publicat: 17 august 2010 - 11:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Tranzacţiile pe piaţa europeană a cerealelor au fost, de asemenea, atenuate de un start slab la tranzacţionare în SUA la începutul săptămânii trecute (26 iulie) când preţurile au cunoscut o uşoară scădere.

Cu toate acestea există o oarecare îngrijorare privind continua depreciere a producţiilor de cereale estimate a se obţine în ţările din zona Mării Negre.

Ucraina are un rol important în aprovizionarea cu rapiţă a UE, astfel că o scădere a producţiei ucrainiene de rapiţă va avea un impact direct asupra ofertei şi echilibrul cererii de seminţe de rapiţă în UE. Exporturile de cereale ale Ucrainei ar putea să scadă la 16 milioane tone, de la 21 milioane tone, ca urmare a reducerii cu 3,5 milioane tone a producţiei de cereale estimată a se obţine anul acesta. Conform previziuniilor, Ucraina va obţine anul acesta 42,5 milioane tone.

La rapiţă, în Ucraina, se va obţine conform estimărilor oficiale circa 1,5 milioane tone, faţă de 1,845 milioane tone în 2009. Reamintim că 1,517 milioane hectare au fost semănate în toamnă cu rapiţă. Cu toate acestea, îngheţurile severe din timpul iernii şi valul de căldură din vară au redus cu peste 40% suprafaţa semănată, plantele fiind distruse. Astfel că numai circa 915 mii hectare de rapiţă au rămas pentru a fi recoltate în 2010.

Previziunile privind producţia de cereale a Rusiei au devenit mai puţin optimiste în ultimele săptămâni. Este astfel estimat că se vor obţine mai puţin de 70 milioane tone de cereale. Condiţiile meteo nefavorabile vor determina şi reducerea suprafeţelor ce vor fi însămânţate în această toamnă.

Vizualizat: 649 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

O afacere de familie, consolidată cu ajutorul fondurilor europene, produce 500 de tone de fructe pe an, în livada intensivă de la periferia municipiului Arad.
 
Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radi
Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței KRONE BiG Pack – Randament și densitate!

Bancul zilei

La frizerie...

La frizerie...
- Domnule cum aţi vrea să vă tund să fiţi mulţumit? Detalii