Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

ANARZ va fi reorganizată

Publicat: 10 decembrie 2009 - 12:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Agenţia Naţională pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie (ANARZ) va fi reorganizată, ca urmare a comasării prin absorbţie şi preluare a activităţii Autorităţii Hipice Naţionale.

ANARZ va funcţiona ca instituţie publică, cu personalitate juridică, finanţată de la bugetul de stat, în subordinea Ministerului Agriculturii, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern iniţiat de Ministerul Agriculturii.

ANARZ va prelua atât personalul, cât şi patrimoniul Autorităţii Hipice Naţionale. Potrivit documentului, filialele regionale ale ANARZ vor deveni Centre Regionale, ce vor avea personalitate juridică şi vor funcţiona în subordinea ANARZ, în judeţele Iaşi, Constanţa, Bucureşti, Dolj, Arad, Cluj şi Braşov.

Acestea vor prelua patrimoniul necesar pentru desfăşurarea activităţii, precum şi 30% din personalul Oficiilor pentru ameliorare şi reproducţie în zootehnie judeţene şi tot personalul existent în centrele regionale ale Autorităţii Hipice Naţionale.

Începând din 2006, odată cu transpunerea în legislaţia naţională a legislaţiei Uniunii Europene din domeniul ameliorării animalelor, care prevede implicarea structurilor private în efectuarea tuturor serviciilor din domeniu ameliorării, au fost promovate proceduri pentru transferul acestor servicii către structuri private, se mai precizează în proiectul de HG.

Astfel, la speciile porcine şi păsări toate activităţile din domeniul ameliorării sunt, în prezent, în sarcina companiilor de ameliorare private.

La specia ovine, au fost transferate registrele genealogice în sarcina  asociaţiilor crescătorilor de ovine şi au fost, de asemenea, acreditate asociaţii care să efectueze serviciul de control oficial al performanţelor.

La specia taurine au fost transferate doar serviciile de control oficial al performanţelor de producţie, iar celelalte servicii (registrul genealogic, controlul calităţii laptelui şi evaluarea genetică) sunt efectuate, în continuare, de către ANARZ.

Vizualizat: 930 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Fermy Show Ep. 1 -  Legea Mirosurilor

Fermy Show Ep. 1 - Legea Mirosurilor

Premieră Națională! Inovație Totală! Jurnalistul Catalin Roba și Fermy, specialistul animat (sau Agri 4.0) al revistei Ferma, despică firul în patru: Este momentul să afli cum e percepută Legea Mirosurilor în lumea lui Fermy!

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Anunţ

Anunţ
Blondă, sexi, drăguţă, 90-60-90, atrăgătoare: vând tractor. Detalii