Adama
Vinasa Rompak

Comunicat de presă - Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA)

Publicat: 11 iulie 2012 - 20:26
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

COMUNICAT DE PRESĂ

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) lansează marţi, 1 martie 2011, Campania de primire a cererilor de plată pentru schemele / măsurile de sprijin pe suprafaţă.

Pentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafaţă, fermierii trebuie să depună la Centrele APIA, în intervalul 1 martie - 16 mai 2011, o singură cerere de plată. Pentru cererile de plată depuse după data de 16 mai, se vor aplica penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. După data de 11 iunie 2011, cererea de sprijin nu mai este admisă la calculul plăţii pentru anul în curs.

Pot beneficia de măsurile de sprijin pe suprafaţă persoanele fizice şi/sau juridice care exploatează terenul agricol pentru care solicită plata, în calitate de proprietari, arendaşi, concesionari, administratori în cadrul asociaţiilor în participaţiune etc. Dacă proprietarul a dat terenul în arendă, l-a concesionat sau l-a închiriat, sprijinul financiar pe suprafaţa respectivă va fi acordat celui care lucrează terenul.
Precizăm că sunt eligibile la plată exploataţiile cu suprafaţa de cel puţin un hectar, formate din parcele agricole cu suprafaţa de cel puţin 0,3 hectare. În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole sau al arbuştilor fructiferi, suprafaţa minimă a parcelei trebuie să fie de cel puţin 0,1 hectare.
De asemenea, solicitantul trebuie să respecte Bunele Condiţii Agricole şi de Mediu (GAEC) pe toată suprafaţa fermei.
Schemele / măsurile de sprijin pe suprafaţă cuprind:
Schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS)
Plăţi naţionale directe complementare (PNDC):
PNDC 1 culturi în teren arabil;
PNDC 2 in pentru fibră;
PNDC 3 cânepă pentru fibră;
PNDC 4 tutun;
PNDC 5 hamei;
PNDC 6 sfeclă de zahăr.
Schema de plată separată pentru zahăr;
Plăţi tranzitorii pentru tomate destinate procesării;
Plăţi compensatorii pentru măsurile de dezvoltare rurală:
Măsura 211 - Plăţi compensatorii pentru zonele montane defavorizate;
Măsura 212 - Plăţi compensatorii pentru zonele specific si semnificativ defavorizate din punct de vedere natural;
Măsura 214 - Plăţi de Agro-mediu:
Pachetul 1 (P1) - pajişti cu înaltă valoare naturală;
Pachetul 2 (P2) - practice agricole tradiţionale;
Pachetul 3 (P3) - pajişti importante pentru păsări;
Pachetul 4 (P4) - culturi verzi;
Pachetul 5 (P5) - agricultură ecologică.
Se pot combina pe aceeaşi parcelă: P1 cu P2 sau P4 cu P5.
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură invită toţi fermierii interesaţi să acceseze aplicaţia de depunere electronică a cererii - IPA Online, pentru a simplifica întregul proces şi pentru a evita erorile de identificare a parcelelor agricole.
Schemele / măsurile de sprijin pe suprafaţă sunt finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).
Pentru Campania 2011, România beneficiază de o alocaţie financiară de 907.473.000 euro din FEGA pentru plata unică pe suprafaţă (SAPS).


SERVICIUL COMUNICARE ŞI PROMOVARE PROGRAME

Sursa: Agerpres

Vizualizat: 3186 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii