Adama
Agreena
AGRICOVER

NOU MADR: Lista culturilor protejate care primesc 1.000 euro/1.000 mp!

Publicat: 27 august 2023 - 19:08
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ministerul Agriculturii anunță că va continua programul de susţinere a producţiei de legume în spaţii protejate pentru perioada de extrasezon.

Potrivit unui proiect de Hotărâre pentru aprobarea Programului de susținere a producției de legume cultivate în spații protejate pentru perioada 2023 - 2024 și pentru modificarea art.8 din Hotărârea Guvernului nr.1569/2022 privind aprobarea programului de susţinere a producţiei de tomate în spaţii protejate pentru anul 2023, publicat pe site-ul MADR pe 25 august 2023, culturile de legume în spații protejate pentru care va fi acordat ajutorul de minimis sunt următoarele:

a) tomate - Solanum lycopersicum L;
b) ardei gras şi/sau lung și/sau gogoșar – Capsicum annuum L;
c) castraveţi - Cucumis sativus L;
d) fasole păstăi - Phaseolus vulgaris L;
e) salată - Lactuca sativa L;
f) spanac - Spinacea oleracea L;
g) ceapă verde - Allium cepa L.

Fondurile alocate pentru acest sprijin în anul 2023-2024 sunt de 109,373 milioane lei, reprezentând echivalentul a 22,1 milioane euro şi se asigură din bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2024.

Același document prevede cantitățile minime obligatorii pe care beneficiarii ajutorului de minimis trebuie să le obțină ca să încaseze subvenția:
a) 3.000 kg/1.000 mp pentru cultura de tomate;
b) 2.000 kg/1.000 mp pentru cultura de ardei gras şi/sau lung și/sau gogoșar;
c) 4.000 kg/1.000 mp pentru cultura de castraveţi;
d) 1.500 kg/1.000 mp pentru cultura de fasole păstăi;
e) 10.000 plante/1.000 mp pentru cultura de salată;
f) 1.000 kg/1.000 mp pentru cultura de spanac;
g) 100.000 bulbi/plante/1.000 mp pentru cultura de ceapă verde.

Valorificarea producţiilor se va face în perioada 1 noiembrie 2023 - 31 ianuarie 2024 inclusiv.

Sprijinul financiar de ajutor de minimis este de maximum 1.000 euro inclusiv/1.000 mp/beneficiar.

Valoarea maximă a sprijinului financiar se acordă în lei, la cursul de schimb de 4,9490 lei/euro stabilit de către Banca Centrală Europeană la data de 29 septembrie 2022.

Valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă unei întreprinderi/întreprinderi unice nu poate depăşi suma de 20.000 euro pe durata a trei exerciţii financiare, în cursul exerciţiului financiar actual, respectiv anul depunerii cererii de înscriere în program şi în cele două exerciţii financiare precedente.

Plata către legumicultori a sumelor reprezentând ajutoarele de minimis se va face începând cu data de 26 februarie 2024.

Vizualizat: 2281 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Recondiționarea și comercializarea modelelor de generație mai veche este un segment de piață important pentru multe industrii. Am vrut să vedem ce presupune și ce avantaje oferă acest model de business clienților finali de pe piața utilajelor agricole. În acest sens, am vorbit cu fermierul Cherecheș Mihai Alexandru din Lehliu-Gară (jud. Călărași) și cu Vlad Miron, managerul general al diviziei IPSO Utilaje de Ocazie.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Lucruri mici...

Lucruri mici...
Adevărata fericire constă în lucrurile mici: Detalii