Adama
Vinasa Rompak

LIDL sprijină PRODUCĂTORII LOCALI. Iată ce a făcut compania!

Publicat: 25 aprilie 2017 - 18:11
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Lidl România împreună cu Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMVB) şi Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Legume (SCDL) Buzău au organizat pe 21 aprilie 2017„Ziua Cultivatorului de Roşii”.

Iniţiativa a luat forma unui seminar de informare şi experienţe practice dedicat dezvoltării sustenabile a producătorilor locali şi creşterii calităţii produselor autohtone. Acesta face parte din parteneriatul strategic dintre Lidl România şi USAMVB pentru sprijinirea producătorilor români de legume şi fructe.
Seminarul s-a desfăşurat la ferma Pietroasele din judeţul Buzăuşi face parte din proiectul „Cultivat în România, specific românesc”. Prin intermediul evenimentului, Lidl România, alături de Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti şi Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, îşi propun să resusciteze cele mai cunoscute soiuri româneşti de tomate, ce reprezintă un model de gust pentru consumatorul român, dar să şi ofere tot suportul necesar producătorilor locali, pentru ca produsele lor să ajungă la cât mai mulţi consumatori din ţară şi chiar din afara ei.

Seminarul a abordat subiecte de interes despre modurile de cultivare a tomatelor în spaţii protejate şi câmp deschis, alături de variantele tehnologice optime pentru culturile de roşii.

Discuţiile au fost susţinute de specialişti în horticultură-legumicultură ai USAMVB (printre care se numără Dl. Prorector Răzvan Teodorescu şi D-na Prof. Elena Drăghici), de cercetători de la Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Legume Buzău (printre care se numără Dl. Dr. Costel Vânătoru şi Dl. Dr. Vlad Constantin), dar şi de specialişti ai departamentului de calitate al Lidl România. De asemenea, producătorii locali au avut posibilitatea de a beneficia de consultanţă în diferite probleme tehnice şi procedurale cu care se pot confrunta pe întregul parcurs al sezonului, ca parte a iniţiativei Lidl şi USAMVB de a susţine dezvoltarea sustenabilă a producătorilor locali şi de a creşte calitatea produselor autohtone de pe rafturile magazinelor.

Pe parcursul întâlnirii au fost prezentate şi discutate standardele de calitate pe care Lidl le cere de la furnizorii săi de tomate, subliniind încă o dată rolul extrem de important pe care siguranţa alimentară îl are în politicile comerciale ale companiei.

În cadrul întâlnirii, producătorii au avut şi oportunitatea de a face o vizită practică la serele de roşii ale Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, unde au putut vedea tehnologiile aplicate şi rezultatele deosebite obţinute. Totodată, producătorii au putut vedea şi stadiul răsadurilor de Roşii de Buzău 1600, primul soi românesc de legume resuscitat în cadrul proiectului „Cultivat în România, specific românesc”.

Aflat la prima ediţie, evenimentul „Ziua Cultivatorului de Roşii” vine ca o continuare a promisiunii pe care Piaţa Lidl o aduce clienţilor săi, de a oferi produse autohtone, proaspete, în fiecare zi şi a promisiunii pe care Lidl o face producătorilor locali, de a-şi concentra eforturile şi expertiza în dezvoltarea activităţii şi standardelor de calitate.

Vizualizat: 1884 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Fonduri AFIR epuizate! Cererile au depășit 150% din alocare!

Fonduri AFIR epuizate! Cererile au depășit 150% din alocare!

18 noiembrie 2024 - 17:36

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță închiderea, cu trei zile înainte de termenul limită, a sesiunii de primire a cererilor de finanțare pentru DR-33 „Înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol sau pomicol”, intervenție finanțată din Planul Strategic 2023 – 2027 (PS 2027).

APIA: Trei fermieri români iau cele mai mari subvenții APIA din cultivarea legumelor!

APIA: Trei fermieri români iau cele mai mari subvenții APIA din cultivarea legumelor!

02 octombrie 2024 - 07:24

Peste 47.400 de fermieri au solicitat pentru campania 2024 ajutorul național tranzitoriu ANT 1 culturi în teren arabil pentru a cultiva în jur de 35.900 de hectare de legume în câmp și în solarii.

Un fermier român își donează întreaga recoltă, tone! El a spus motivul!

Un fermier român își donează întreaga recoltă, tone! El a spus motivul!

31 iulie 2024 - 11:07

Tone de fructe și legume sunt donate de un fermier din Botoșani în memoria soției sale, decedată acum aproape două luni. În plus, fermierul botoșănean spune că în acest fel vrea să încurajeze consumul de produse românești bio. Oricine poate intra în livadă să ia fructe.

Ce preț primesc producătorii români pe kilogramul de roșii! Care ar fi prețul corect!

Ce preț primesc producătorii români pe kilogramul de roșii! Care ar fi prețul corect!

13 iunie 2024 - 20:03

Tone de roșii aruncate, din cauză că producătorii de tomate nu au unde să le vândă. Intermediarii le dau producătorilor de roșii un preț prea mic pentru ca fermierii să își poată acoperi investițiile și costurile de producție.

Anunț pentru gospodari, mici fermieri!

Anunț pentru gospodari, mici fermieri!

16 aprilie 2024 - 11:07

Mulţi fermieri din gospodăriile individuale şi-au asigurat necesarul de seminţe de la comercianţi neautorizaţi care au vândut aceste produse în pieţe şi oboare, existând incertitudini asupra calităţii acestora, avertizează Autoritatea Națională Fitosanitară.

Condiția obligatorie anul acesta pentru sprijin cuplat legume sere și solarii!

Condiția obligatorie anul acesta pentru sprijin cuplat legume sere și solarii!

11 aprilie 2024 - 07:36

Fermierii care cultivă legume în sere sau solarii beneficiază și anul acesta de sprijinul cuplat pentru venit, subvenție europeană cu un cuantum substanțial pe hectar. O condiție obligatorie este cultivarea legumelor în pământ, serele hidroponice, de exemplu, fiind excluse de la această plată.

Lucrări în martie în livezi!

Lucrări în martie în livezi!

05 martie 2024 - 07:02

Ce lucrări trebuie făcute în luna martie în livezi? Aflăm din Calendarul fermierului publicat de Agenția Națională a Zonei Montane. 

Buget aprobat! Pot începe plățile către fermieri!

Buget aprobat! Pot începe plățile către fermieri!

19 februarie 2024 - 20:13

Guvernul a aprobat sumele necesare efectuării plății ajutorului de minimis către producătorii de legume și tomate cultivate în spații protejate pentru anul 2023. Când încep plățile către fermieri!

TOP scumpiri alimente în România!

TOP scumpiri alimente în România!

14 februarie 2024 - 21:01

Alimentele s-au scumpit, în medie, cu 5,64%, în 2023. Sunt însă câteva produse alimentare de bază care s-au ieftinit considerabil în ultimul an.

Inedit: Ce metodă de vânzare a cartofilor a găsit un fermier din România!

Inedit: Ce metodă de vânzare a cartofilor a găsit un fermier din România!

13 februarie 2024 - 23:55

Un fermier din Șinteu, județul Bihor, și-a instalat, chiar lângă casă, un automat pentru vânzarea cartofilor, despre care afirmă că este primul de acest fel din România.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii